Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Απαγορευμένο μακεδονικό τραγούδι

Απαγορευμένο μακεδονικό τραγούδι απολαμβάνει η Άννα Βίσση. Είναι παραδοσιακό αλλά ενορχηστρωμένο με σύγχρονα μουσικά όργανα και από εκείνα που ακούγονταν στην περιοχή Νάουσας - Έδεσσας και απαγορεύτηκαν από τους βάρβαρους. Το αφιερώνουμε στον συμπατριώτη της Πρόεδρο της Κύπρου, που συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Νάουσας, χωρίς να γνωρίζει πιθανότατα ποιούς τιμάει στην πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/4/09, 12:58 μ.μ.

    ορισμό πέντε διαμεσολαβητών για την επίλυση των συνοριακών διαφορών Σλοβενίας - Κροατίας προτείνει ο Ό. Ρεν
    Πηγή: ΑΠΕ 15/04/09-11:55


    Τον ορισμό πέντε διαμεσολαβητών που θα αναλάβουν την επιδιαιτησία για την επίλυση των συνοριακών διαφορών Σλοβενίας - Κροατίας προτείνει στις δύο πλευρές ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, σύμφωνα με το σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό POP TV, ο οποίος αποκάλυψε λεπτομέρειες της πρότασης του κ. Ρεν.
    Ο κ. Ρεν προτείνει η Σλοβενία και η Κροατία να επιλύσουν το ζήτημα των συνόρων πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους με ad hoc διαιτησία, με τη συμμετοχή πενταμελούς επιτροπής, μετέδωσε ο σλοβενικός τηλεοπτικός σταθμός.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ορίσει το βασικό διαμεσολαβητή, ο οποίος θα ορίσει στη συνέχεια δύο βοηθούς και τα ενδιαφερόμενα μέρη, η Σλοβενία και η Κροατία θα επιλέξουν από έναν εκπρόσωπό τους.
    Με βάση την πρόταση του κ. Ρεν, οι διαμεσολαβητές θα αποφασίσουν για τα σύνορα και η απόφασή τους θα είναι δεσμευτική.
    Στη διαδικασία της διαιτησίας θα ληφθεί υπόψη η αρχή της αμεροληψίας και θα μελετηθούν ιστορικές και άλλες συνθήκες, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό POP TV.
    Η Σλοβενία, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, τάσσεται κατά της ιδέας απεμπλοκής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις οι κυβερνήσεις των δύο χωρών υπογράψουν συμφωνία για την ad hoc διαιτησία, την οποία φέρεται να προτείνει ο κ. Ρεν.
    Η σλοβενική κυβέρνηση θα άρει το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κροατίας με την Ε.Ε., μόνο όταν η συμφωνία για την επιδιαιτησία επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.
    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σλοβενίας, Σάμουελ Ζμπόγκαρ και της Κροατίας, Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, θα συναντηθούν εκ νέου με τον Επίτροπο της Ε.Ε.
    την επόμενη εβδομάδα. Η πρωτοβουλία του κ. Ρεν και οι θέσεις της σλοβενικής κυβέρνησης συζητήθηκαν χθες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Σλοβενικής Βουλής.
    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ίβο Βάιγκλ, τόνισε ότι συμφωνήθηκε ότι η πρωτοβουλία του κ. Ρεν είναι η μόνη επίσημη πρόταση προς το παρόν που οδηγεί προς επίλυση των συνοριακών διαφορών και άρση του αδιεξόδου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κροατίας με την Ε.Ε.


    Σχόλιο:
    Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προτείνει ανάλογο Δικαστήριο και για την απαίτηση της Ελλάδος για αλλαγή του ονόματος της γειτονικής και φιλικής χώρας, της Δημοκρατίας της Μακεδονίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή