Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Βασιλιάς Είναι Γυμνός


Αυτός είναι ο τίτλος της εκπομπής Kontrachannel TV.που παρουσίασε στις 7-2-2011 το θέμα των Μακεδόνων της Ελλάδας. Αναφέρεται βέβαια στον «γυμνό» Νεοελληνικό μεγαλοϊδεατισμό, αλλά και ταιριάζει απόλυτα και στο εκπρόσωπο του Ουράνιου Τόξου στην εκπομπή.
Το βίντεο ανάρτησε το μπλογκ ABECEDAR στη διεύθυνση:

http://abecedar.blogspot.com/2011/02/h-7-2011.html

Το μεσημέρι της 9/2/11 έστειλα στο μπλογκ το παρακάτω σχετικό σχόλιο, το οποίο, όμως αρνήθηκε να αναρτήσει. Έτσι αναγκάστηκα να το αναρτήσω εγώ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας
Τις επαφές μας με την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα Rainbow (Ουράνιο Τόξο) τις κάναμε ως ΜΑΚΙΒΕ από τις αρχές του 1992 μέσω του Φλαμανδού ευρωβουλευτή Βίλι Κούιπερς και της Ολανδής κοινωνικής ανθρωπολόγου Ρίκι Βαν Μποσχούτεν, που εκείνη την εποχή εργαζόταν ως μεταφράστρια στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1980-2000) και μεταξύ των άλλων γνωρίζει και ελληνικά.
Το καλοκαίρι του ΄93, επικεφαλής 30μελούς ομάδας ακτιβιστών, έμειναν στην περιοχή Φλώρινας (Πρέσπα) και Πέλλας (Πόζαρ) για ένα δεκαήμερο ενημερώνοντάς μας και συμμετέχοντας στον αγώνα μας.

Ο Βοσκόπουλος, που απ’ ότι φαίνεται οικειοποιείται τους, κατά τον Γ.Βαλlιανάτο, «έξυπνους», χειρισμούς της αναγνώρισης του Ο.Τ. μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν συμμετείχε σ’ αυτούς. Τους χειρισμούς έκαμνε η ηγετική ομάδα της Αριδαίας. Αυτός, ως αγγλομαθής, συμμετείχε στην επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία διοργάνωσε ο Κούιπερς, που αποσκοπούσε στην πρόκληση εντυπώσεων στην Ελλάδα. Την μετέδωσαν οι ελλαδίτες δημοσιογράφοι ως «ανθελληνική ενέργεια» και χωρίς να το θέλουν μας εξυπηρέτησαν διακινώντας την πληροφορία ότι η ΜΑΚΙΒΕ είναι διασυνδεμένη με μια από τις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Κ.Σ. για το θέμα των ευρωεκλογών του 1994, ο Π. Βοσκόπουλος καταψήφισε την πρόταση δημιουργίας κόμματος και συμμετοχής στις εκλογές, αλλά μειοψήφησε. Το κύριο βάρος της δημιουργίας του κόμματος και της διεξαγωγής των εκλογών το σήκωσε η ηγετική ομάδα της Αριδαίας και ο αείμνηστος, Σερραίος φιλόλογος στην Αθήνα Τάσος Τίλιος, που επίσης απομακρύνθηκε από το κόμμα. Ο Βοσκόπουλος εκείνες τις δύσκολες μέρες, αντί να πάρει φωτιά όπως όλοι οι άλλοι, μουρμούριζε για την ορθότητα ή μη της δημιουργίας του Ο.Τ. Ο καθένας ας προβληματιστεί γιατί, ενώ ήταν αντίθετος στη δημιουργία του κόμματος, στη συνέχεια μεθόδευσε τον εκλογικό διασυρμό του, τον έλεγχό του και τη συρρίκνωσή του.
Ο Βοσκόπουλος ψεύδεται όταν λέει «δημιουργήσαμε το Ουράνιο Τόξο». Το μόνο που πραγματικά δικαιούται, είναι να λέει «καταστρέψαμε το Ο.Τ.»

Η αναφορά του δημοσιογράφου Δ.Γουσέτη στον Θ.Πάγγαλο που «είχε εκφραστεί πολύ σκαιά», αφορά το επεισόδιο με τον Υπ.Εξωτερικών της Δ.Μακεδονίας το 1998. Όταν εκείνος έθεσε το θέμα «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», ο Πάγγαλος απάντησε:
«Για ποια μειονότητα μιλάτε? Το Ουράνιο Τόξο μαζί με τους σταλινικούς και τους ομοφυλόφιλους πήρε 1.700 ψήφους [στη Μακεδονία]»
Αυτό είναι μια ένδειξη για το πώς χρησιμοποιούν οι διώκτες μας τον εκλογικό διασυρμό του Ο.Τ. από την ομάδα Βοσκόπουλου.


Η αναφορά που έκανε για την επικείμενη απογραφή πληθυσμού αφορούσε μόνο ανενημέρωτους ή άσχετους. Αυτό το αίτημα απαιτούσε μαζικοποίηση του μακεδονικού κινήματος. Αυτοί καμία προεργασία και κανένα σχετικό ενδιαφέρον δεν έδειξαν. Απεναντίας, υπονομεύοντας την μαζικοποίηση του Ο.Τ., υπονόμευσαν και τους επιμέρους στόχους, ένας εκ των οποίων ήταν και η καταγραφή μέσω της απογραφής πληθυσμού. Οι Αλβανοί της Μακεδονίας ανάγκασαν, με τη βοήθεια διεθνών οργανισμών, τη Δ.Μακεδονίας να κάνει έκτακτη απογραφή το 2003.

Περισσότερα στο

http://iliden.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1. Στην παραπάνω διεύθυνση υπάρχουν 10 σχόλια του Abecedar που, αν και με κατακρίνουν, τα δημοσίευσα. Αυτός δεν δημοσίευσε το δικό μου, επειδή αναφέρεται στο «Βασιλιά» του Ουράνιο Τόξου, που επίσης «είναι γυμνός». Δεν αναφέρθηκα στο μπλογκ Αντιμακεδονισμός, γιατί εκείνο, αν και υποστηρίζει το «Γυμνό Βασιλιά», και είναι δικαιωμά του, δεν μου έχει επιτεθεί.
2. Ο Abecedar, που ανέβασε το βίντεο και το νέο φύλο της Νόβα Ζόρα χωρίς να τα έχουν ανεβάσει ούτε στην ιστοσελίδα του Ο.Τ., ουσιαστικά παίζει το ρόλο του Γραφείου Τύπου και Προβολής της κλίκας και ως τέτοιον έχουμε δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουμε.
3. Τον αναφέρω ως εκπρόσωπο της κλίκας, γιατί αν ήταν του κόμματος ή ευρύτερα του κινήματος θα παρουσίαζε το θέμα από εκείνη τη σκοπιά. Θα είχε ως τίτλο την θαυμάσια προβολή του ζητήματός μας από την εν λόγω εκπομπή, που είχε ως τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ.
4. Εκείνοι που είναι άξιοι συγχαρητηρίων και στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη, είναι οι δύο δημοσιογράφοι. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που οργάνωσε με άψογο τρόπο τέτοια εκπομπή και ο Διονύσης Γουσέτης που, αν και αρθρογραφεί σε μια συντηρητική εφημερίδα, μίλησε με τόλμη και παρρησία για τις μεγάλες αλήθειες που μας αφορούν.
Όχι μόνο δεν κάλεσαν στο πάνελ συνομιλητή αντιμακεδονικών απόψεων και δεν επέτρεψαν αντιμακεδονική παρέμβαση από τηλεφώνου, αλλά και συνεχώς υποβοηθούσαν τον εκπρόσωπο του Ο.Τ.

Στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τον Διονύση Γουσέτη την ευγνωμοσύνη μας και τα θερμά μας συγχαρητήρια.
5. Τον αγώνα μας για την ενημέρωση του κόσμου για τις ενέργειες και τα άτομα που από μέσα εμπόδισαν το Ουράνιο Τόξο να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο το δημιουργήσαμε, θα τον συνεχίσουμε όσες επιθέσεις κι αν δεχθούμε και όσο δυσάρεστοι κι αν γίνουμε.

Για τη δημοκρατικότητα του Βοσκόπουλου:
http://www.tastv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=541:2011-02-18-20-55-31&catid=1:latest-news&Itemid=99

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/2/11, 11:33 π.μ.

    ξεκόλλα Καρατάσο από την δεκαετία το 80 .
    σήμερα , έχουμε 2011 , σταμάτα να υπονομεύεις το μακεδονικό κίνημα..
    δημιούργησε κάτι καινούργιο, ενεργοποιήσου , αντι να συναγελάζεσαι με γνωστούς αντιμακεδόνες γκρεκομάνους ψευτοδημοσιογράφους...
    όλη την ημέρα ασχολείσαι με το Ουράνιο Τόξο , ξεπερνώντας και τους αντιμακεδόνες νεοναζί εθνικιστές...
    Ηρεμησε και σταμάτα της καταστροφική σου δράση...
    Το μπλόγκ σου έχει γίνει κέντρο αντιμακεδονικής επισκεψιμότητας και σχολιασμού..
    Κρίμα , μας απαγοητεύεις καθημερινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/11, 11:39 π.μ.

    Πράγματι αξίζουν συνχαρητήρια οι δυο δημοσιογράφοι χωρίς αυτό να υποτιμά τον ρόλο του Βοσκόπουλου που δεν ήταν και άσχημος. Όμως ρε παιδιά το Ουράνιο Τόξο δεν έχει άλλα στελεχη και εμφανίζεται συνέχεια αυτός? Δεν δημιουργεί μια κακή εντύπωση αυτό? Αυτός ο Ιωάννου του προεδρείου που εμφανίστηκε από το τηλέφωνο δεν θα ήταν καλύτερα να είναι παρόν? Η καποιος άλλος τέλος πάντων. Και μάλιστα σε τέτοιο καλό περιβάλον? Αυτό δεν δείχνει έλειψη στελεχών? Κάτι ανάλογο φαίνεται και στην εφημερίδα. Επιτρέπεται από ολόκληρο κόμα να μην έχει 5-10 επώνυμους συνεργάτες και εμφανίζονται κάποιοι με ψευδόνυμο? Αυτό είναι κανόνας στα μπλοκ και όχι στις εφημερίδες. Η εφημερίδα γιατί δεν βάζει θέματα από αυτό το μπλοκ. Εγώ το ανακάλυψα όπως έψαχνα στο ίντερνετ για την επανάσταση της Νάουσας. Την έκαναν οι δικοί μας και εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Τους λένε και όλοι συνεχώς Μακεδόνες. Εγώ πάντως ένιωσα περήφανος και ενθουσιάστηκα. Ή μήπως και ο Ιωάννου που βλέπω είναι υπευθυνος ύλης είναι και αυτός της «κλίκας» που λες και σε έχουν αποκλείσει? Αν θέλετε το καλό του κόματος πρέπει να τα βρείτε. Ένα κόμα με τόση προβολή τα τελευταία χρόνια γιατί δεν ψηφίζεται μαζικά από τους Μακεδόνες? Η ηγεσία πρέπει να ψάξει τι φταίει.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/2/11, 1:20 μ.μ.

    Karatasho, χαίρομαι που πήρες την πρωτοβουλία να γράψεις την άποψη σου για την εκπομπή του κ. Βαλιανάτου στο Kontra chanel. Είναι ακριβώς αυτό που σκέφτηκα κι εγώ, αφού είδα την εκπομπή στο βίντεο. Φαντάζομαι πολλοί άλλοι Μακεδόνες έχουν την ίδια εντύπωση για την εμφάνιση αυτών που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των Μακεδόνων, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και το βάρος που έχει ένας τέτοιος ισχυρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 11/2/11 11:39
    Τα ζητήματα που βάζεις στο σχόλιό σου απευθύνονται μάλλον στο Ουράνιο Τόξο και θα ήταν καλύτερα να τα έστελνες στα σχόλια της Νόβα Ζορα. Υπεύθυνος ύλης είναι πράγματι ο Ιωάννου, ο οποίος και ως μέλος του προεδρείου είναι ο καταλληλότερος να σου απαντήσει. Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το μπλογκ.

    Ανώνυμε 10/2/11 11:33
    Το πάρτυ τελείωσε. Τα σπασμένα δικαίως θα τα πληρώσουν εκείνοι που τα έσπασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/2/11, 5:00 μ.μ.

    Καρατάσο το μπλοκ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δέχθηκε απειλές και δεν βγάζεις μια ανακοίνωση συμπαράστασης... Γιατί άραγε. δεν σε ενδιαφέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 11/2/11 17:00
    Το μπλογκ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και βέβαια με ενδιαφέρει και το παρακολουθώ. Δεν δέχθηκε, όμως, απειλές όπως λες. Δέχθηκε ένα απειλητικό σχόλιο ολοφάνερα ψευδές.
    Το μπλογκ όχι έγκλημα, αλλά ούτε καν κάποιο πλημέλημα δε διαπράττει για να συντρέχει λόγος για δίωξη ηλεκρονικού εγκλήματος.
    Τέτοιες διώξεις προσπάθησαν να κάνουν κατά της εφημερίδας Ζόρα τα πρώτα χρόνια του αγώνα. Από τις 5 ή 6 μηνύσεις μία έφτασε στο δικαστήριο, το οποίο αθώωσε τον εκδότη, ενώ οι άλλες μετά την προανακριτική εξέταση τέθηκαν στο αρχείο. Μία από εκείνες ήταν του Πρ.Εμφιετζόγλου με μάρτυρες κατηγορίας τον Παπαθεμελή, τον Μάρτη, τον Μέρτζο κλπ. Παρόλο που στην προανάκριση ούτε καν αντέκρουσα τις κατηγορίες τους επι της ουσίας,όπως είχα δικαίωμα, ο εισαγγελέας την έβαλε στο αρχείο. Μετά σταμάτησαν ακόμα και τις απειλές, γιατί κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να εμπλέξουν την δικαιοσύνη στο ρατσιστικό τους παιχνίδι.
    Το εν λόγω μπλογκ, με τη συγκεκριμένη θεματολογία, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Αν δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση, η συμπαράστασή μας θεωρείται δεδομένη. Η συμπαράστασή μας, όμως, για απειλητικά σχόλια, που υπόψη έχουμε δεχθεί και εμείς κατα καιρούς, δεν καταλαβαίνω τι νόημα θα είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/2/11, 5:44 μ.μ.

    η παραπάνω εκπομπή σαφώς και ήταν κατώτερη των αναμενόμενων, ιδιαίτερα η παρουσία του γουσέτη , που έβριθε με αντικκε ανακρίβειες...
    γιατί ποτέ το ΚΚΕ , ούτε η Κομιντερν στο μακεδονικό ζήτημα δεν εξέφρασαν απόψεις αντίθετες με το διεθνές δίκαιο .
    ουτε όταν μιλούσαν για ειρηνική ίδρυση μακεδονικού κράτους στα πλαίσια μιάς βαλκανικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας , ούτε όταν στον εμφύλιο αγωνίζονταν για την εθνοτική ισοτιμία των μακεδόνων στα πλαίσια του ελληνικού κράτους, δίχως αλλαγή συνόρων.
    από την άλλη η εθνοτική και γλωσσική απογραφή πιστοποιεί την ύπαρξη μιάς κοινότητας και όχι το μέγεθός της..
    ιδιαίτερα στην ελλάδα , για προφανείς λόγους...
    το μέγεθος υπολογίζεται από επιτόπια έρευνα ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής ειδικών..
    τέλος , σε όλα τα διεθνή κείμενα η ελευθερία της συνείδησης μπαίνει δίπλα στα άρθρα για την θρησκεία και συνεπώς σχετίζεται με την ηθική και με την δυνατότητα αλλαγής..
    συνεπώς εθνική συνείδηση δεν υπάρχει..
    αντίθετα στα διεθνή κείμενα γίνεται αναφορά στην απαγόρευση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής και προέλευσης...
    αυτό παραπέμπει σε εθνοτική ταυτότητα , η οποία αποκτάται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι απότοκος της εθνοτικής οικογενειακής καταγωγής των γονέων και των παππούδων ..
    συνεπώς η άποψη του κ. γουσέτη ότι ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός σημαίνει τι δυνατότητα να δηλώνεις ότι θέλεις είναι λάθος..
    ιδιαίτερα όταν απαγορεύεται να δηλώνεις δημόσια π.χ μακεδονική εθνική ταυτότητα, αφού το ελληνικό κράτος δεν την αναγνωρίζει, όπως φυσικά καμία άλλη , πλήν φυσικά της ανώτερης ελληνικής...
    συνεπώς ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός
    συνδέεται με την ελευθερία ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της προσωπικής εθνοτικής ταυτότητας και όχι με το δικαίωμα αυθαίρετης ίδιοτελούς ΕΠΙΛΟΓΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/2/11, 1:18 π.μ.

    Να δούμε πότε θα πάρουμε απόφαση, ότι το συγκεκριμένο "κύκλωμα" δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το συμφέρον των Μακεδόνων αλλά ευρύτερων σχεδιασμών από όπου και η "άνεση" και η εξασφαλισμένη προβολή. Ποιο αόρατο χέρι ξαφνικά βγάζει μέρα παρά μέρα τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τον Τάρτη σε μεσημεριανές εκπομπές; Γιατί μας θυμάται μόνο ο Χαρδαβέλας μόνο κι αυτό για να κάνει την προπαγάνδα του; Προσωπικά αρχίζει να με ενοχλεί η κατάσταση. Ζητάμε απλά πράγματα που θα τα δεχόντουσαν και οι "Έλληνες" και το κράτος αλλά προβάλλουν, σκόπιμα πιστεύω, όχι τους Μακεδόνες αλλά αυτούς που χρησιμοποιούν τους Μακεδόνες για να διατηρούν καλές σχέσεις με δήθεν προστάτες μας.
    Κι όσο οι Μακεδόνες εκπροσωπούνται από προσεκτικά επιλεγμένους και ΝΑΤΟικούς θα έλεγα ανθρώπους είναι λογικό οι "Έλληνες" να αντιδρούν όπως αντιδρούν σε κάθε παρέμβαση, ειδικά των Αμερικανών. Με απλά λόγια δεν βλέπω τον Βαλλιανάτο με τους Μακεδόνες αλλά συνεχώς με τον Βοσκόπουλο που εκτός των άλλων δημοσίως δήλωσε ότι είναι άεθνος! Αυτό λέγεται σαμποτάζ κανονικά και ξεπερνάει ακόμα και τις πληρωμένες δηλώσεις του Γκλιγκόροφ. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει σκοπιμότητα που μένουμε έξω από τη συζήτηση κι αρχίζω να αισθάνομαι ότι μας ή με χρησιμοποιούν άλλοι για τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα κι άλλοι γιατί βγάζουν χρήμα από τα στρατηγικά συμφέροντα όντας δια βίου άεθνοι (!) εκπρόσωποι της Μακεδονικής εθνότητας. Μήπως επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε; Να προβούμε σε κάποια συλλογή υπογραφών και ζητήσουμε να προτείνουν οι ίδιοι οι Μακεδόνες τον εκπρόσωπό τους και όχι οι Αμερικάνοι; Θα πρέπει η εκπροσώπησή μας να γίνεται με βάση τις εκάστοτε επιλογές των Δυτικών; Αυτοί μας απαγόρεψαν να μιλάμε στη γλώσσα μας, αυτοί απαγόρεψαν στους Πομάκους να μαθαίνουν τη γλώσσα τους και τώρα μας υπαγορεύουν αρχηγό τον Βοσκόπουλο και υπεύθυνο τύπου τον Βαλλιανάτο ο οποίος είναι αντιπαθής στον μέσο "Έλληνα" άρα δημιουργεί αντιπάθεια και για τους Μακεδόνες. Δεν είναι μόνο το θέμα της προβολής σε ώρες αιχμής αλλά και το ποιος σε εκπροσωπεί. Και πιστεύω ότι όλο το "πακέτο" συνολικά μας βλάπτει κι εξοργίζει τους "Έλληνες" και τους φανατίζει ακόμα πιο πολύ εναντίον μας. Αν και δεν βλέπω άλλη διέξοδο, δεν βλέπω ότι πρέπει να βασιζόμαστε και πολύ στα συγκεκριμένα άτομα. Δεν βλέπω δηλαδή ότι η ύπαρξη τους και η προβολή τους ωφέλησε, ευνόησε ή αύξησε τα ποσοστά αποδοχής της ύπαρξής μας από τους "Έλληνες". Και ο διάλογος στα μπλογκς δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει πολλά. Να ξανασκεφτούμε το θέμα των υπογραφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/3/11, 6:38 μ.μ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΑΣ ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ ΟΕΟΟΟΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/3/11, 11:47 μ.μ.

    ΚΑΡΑΤΆΣΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΌ ΔΊΚΙΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΊΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΚΟΙΟΠΟΕΙΤΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΝΤΩΠΟΙΩΝ ΜΑΚΑΔΟΝΩΝ. ΕΞ ΑΛΟΥ Η ΟΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟς ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή