Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

To Ουράνιο Τόξο Παραφωνία του Πολιτιστικού Κινήματος


Δεν είναι και τόσο ωραίο μέσα στα ιστορικοπολιτικά ζητήματα που παρουσιάζει αυτό το μπλοκ να βάζουμε εσωτερικά ζητήματα του μακεδονικού κινήματος, αλλά δεν βρίσκω και σωστότερο τρόπο να προβάλω τις παρατηρήσεις μου.

Παραβρέθηκα και φέτος στο πανηγύρι της Μελίτης που όπως κάθε χρόνο περιλάμβανε πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Εκείνο όμως που μου έκανε για άλλη μια φορά αρνητική εντύπωση ήταν η ανόητη και ανεύθυνη παρέμβαση του Ουράνιου Τόξου. Στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων κάποιοι μοίραζαν επιδεικτικά εφημερίδα Νόβα Ζόρα. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος να την μοιράζουν αλλά είμαι αντίθετος με τον τρόπο και τον τόπο που την μοίραζαν. Δηλαδή μέσα στον ίδιο χώρο των εκδηλώσεων. Την μοίραζαν σαν να παραβρίσκονταν σε φοιτητική ή πολιτική εκδήλωση. Και βέβαια μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του πανηγυριού να μοιράσουν την εφημερίδα τους αλλά να το έκαναν με πιο σωστό και κομψό τρόπο. Να έστηναν τον πάγκο τους έξω από την είσοδο του σχολείου και να την προσέφεραν σε όποιον έδειχνε ενδιαφέρον και όχι όπως μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδια των πολυκαταστημάτων. Και το μεγάλο κακό δεν είναι ο τρόπος που την μοιράζουν. Η εφημερίδα είναι ταυτισμένη στα μάτια του κόσμου της περιοχής με ανθρώπους που εκμεταλλεύονται το κίνημα για να κάνουν μπίζνες στη Μακεδονία. Αν και το περιεχόμενο της εφημερίδας είναι στο μεγαλύτερο του μέρος τετριμμένο, θεωρώ ότι είναι καλό να κυκλοφορεί. Το καλό αυτό όμως είναι πολύ μικρότερο από το κακό γεγονός ότι την εκδίδουν, την διακινούν και την εκμεταλλεύονται άτομα που έχουν χάσει την αξιοπιστία και την εκτίμηση του κόσμου μας. Με την εφημερίδα δεν μπορούν να επαναφέρουν ούτε τον μισό από τον κόσμο που διώχνουν με την συμπεριφορά τους. Και απορώ όπως και πολλοί άλλοι Μακεδόνες, δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν γίνει ξένο σώμα για τον λαό μας και σε τι κατάσταση έχουν οδηγήσει αυτό το κόμα? Μόνο οι μπίζνες τους ενδιαφέρουν? Εκτός αν το οδήγησαν συνειδητά εκεί. Και τέλος πάντων αν δε καταλαβαίνουν οι κύριοι υπεύθυνοι, δεν υπάρχουν κάποιοι εκεί μέσα που καταλαβαίνουν? Στοιχειώδη ευθιξία αν είχαν θα είχαν αντιδράσει ή θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού. Και από ότι διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση απέρριψαν την πρόταση να αναδιοργανωθεί το κόμα με την πρόσκληση όλων των παλιών. Και μόνο το γεγονός ότι κρατάνε πεισματικά το κόμα υπό τον έλεγχό τους αν και το έχουν καταξευτελίσει δημιουργεί στον κόσμο υποψίες. Ας μη λεκιάζουν τουλάχιστον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι ένα καινούργιο κόμα ή μια άλλη οργάνωση θα συσπειρώσει πολύ κόσμο και θα δώσει νέα ώθηση στο κίνημα. Αδέρφια Μακεδόνες πρέπει να μιλήσουμε και να αντιδράσουμε αλλιώς γι΄αυτή την κατάντια θα είμαστε υπεύθυνοι και εμείς.
28/7/10 20:51

Το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση σχολίου της προηγούμενης ανάρτησης.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟ

Ανώνυμε 28/7/10 20:51
Δημοσίευσα το σχόλιο σου με αρκετή καθυστέρηση, επειδή απουσίαζα.
Θα συνεχίσω να δημοσιεύω σχετικά σχόλια, γιατί θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο για την εξαπάτηση και ξεδιάντροπη εκμετάλλευση των ομοεθνών μας από αυτή την τυχοδιωκτική κλίκα. Εξ άλλου όσα συνέβησαν και συμβαίνουν είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας. Είναι η τρέχουσα ιστορία.
Ακριβώς επειδή το θεωρώ σημαντικό, αναδημοσιεύω το σχόλιό σου και σε κύρια ανάρτηση. Αν έμενε μόνο σαν σχόλιο στην παλιά ανάρτηση, ελάχιστοι θα το διάβαζαν. Επιπλέον θεωρώ ότι είναι καλό να ξέρουν τι συμβαίνει και οι μη Μακεδόνες φίλοι μας, για να μην απορούν για την αμεληταία απήχηση αυτού του Ουράνιου Τόξου στον λαό μας.
Φέτος μπόρεσα να πάω στο πανηγύρι της Μελίτης μόνο την παραμονή και δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσω με φίλους και συναγωνιστές. Πέρυσι, όμως, μου εξέφρασαν παρόμοιες παρατηρήσεις και ήταν θέμα συζήτησης σε αρκετά «πηγαδάκια».

Το ζήτημα που βάζεις να κάνουμε νέα οργάνωση ή νέο κόμμα δεν το θεωρώ προς το παρόν απαραίτητο.
Κάνουμε ενημερωτική δουλειά, διακινούμε εφημερίδες και βιβλία, αρθρογραφούμε στο ιντερνετ κλπ. χωρίς να μας είναι απαραίτητη η ύπαρξη οργάνωσης ή κόμματος
. Εξ άλλου μην αγνοούμε το γεγονός ότι η κακή πορεία του Ουράνιου Τόξου λειτουργεί και ως κακό προηγούμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος.


Για τους καιροσκόπους του Ουράνιου Τόξου η προσκόλληση και εκμετάλλευση του πολιτιστικού κινήματος είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσής τους. Στο πολιτικό κίνημα, που άλλοι δημιούργησαν με αγώνες και θυσίες, αυτοί προσκολλήθηκαν ως παράσιτα, το διέσυραν και το ξεζούμησαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν κάνουν οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση μόνοι τους, θα φανεί η γύμνια τους.
Κατά την παρουσίαση του Αμπεσένταρ που έκαναν στη Μελίτη το 2007, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, στην απέναντι από τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αίθουσα, ήταν ολοφάνερη η αδιαφορία και περιφρόνηση του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τα εγκαίνια των γραφείων στην Έδεσσα πριν ένα χρόνο, όπου ούτε ένας Εδεσσαίος δεν παραβρέθηκε.
Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια δική τους μαζική πολιτική εκδήλωση στους δημοσιογράφους που οι ίδιοι έφερναν από τη Δ. Μακεδονίας, τους οδηγούσαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στο πανηγύρι της Μελίτης συνήθως υπάρχουν δημοσιογράφοι και αρκετοί Μακεδόνες οικονομικοί μετανάστες. Ήταν μια ευκαιρία για αυτοπροβολή (μάρκετιγκ). Αν έστηναν τον πάγκο της Νόβα Ζόρα έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων, όπως λες, θα αποκαλύπτονταν η γύμνια τους. Το ότι προβοκάρουν αυτές τις εκδηλώσεις με την συμπεριφορά τους, δεν τους ενοχλεί καθόλου, αν και κάποιοι από αυτούς δεν αποκλείεται να το επιδιώκουν.

Για να μη θεωρηθεί ότι πουλάω πνεύμα «έξω από τον χορό», ζητώ να θυμηθούν οι παλιοί τον τρόπο με τον οποίο διακινούσαμε την «Ζόρα» και στα πανηγύρια. Μερικοί από εμάς είχαμε στον σακίδιό μας μερικές εφημερίδες και τις διακινούσαμε διακριτικά.
Βασική αρχή μας ήταν η μη ανάμειξη του πολιτικού κινήματος στο πολιτιστικό. Καθήκον του πολιτικού κινήματος ήταν η εξασφάλιση συνθηκών ελεύθερης έκφρασης του πολιτιστικού κινήματος και σε καμιά περίπτωση η ανάμειξη σε αυτό και ειδικά η εκμετάλλευσή του.


Επειδή όταν μιλάμε για εκμετάλλευση, το μυαλό πολλών πάει μόνο στην εταιρία Αναστασιάδη – Παρίση, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι οι μοναδικοί που το κάνουν. Η οικογένεια Βοσκόπουλου είναι η πρώτη που το δίδαξε. Ο πατέρας του Π. Βοσκόπουλου έκανε αντιπαροχές και πωλούσε καταστήματα και διαμερίσματα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 χρεοκόπησε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους επίδοξους αγοραστές οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές. Η προσφυγή των εξαπατημένων αγοραστών στα δικαστήρια είχε αναγκάσει τον πατέρα του Π.Β. να αυτοεξοριστεί στην Μπίτολα και να μην επιστρέφει στη Φλώρινα, γιατί υπήρχε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα συλλαμβάνονταν και θα οδηγούνταν στη φυλακή.
Παρ’ όλα αυτά έστησαν στην Μπίτολα επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών και κατασκευής και πώλησης κατοικιών. Εκεί υποστήριζαν ότι διώκονταν στην Ελλάδα επειδή ο Π.Β. έκανε αγώνα για τους Μακεδόνες!!!. Φυσικά δεν έλεγαν στον κόσμο την αλήθεια, ότι δηλαδή οι δικαστικές διώξεις είχαν προηγηθεί και οφείλονταν στην εξαπάτηση πελατών.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν ο Π.Β. μπήκε στην οργάνωση το ’92 δεν προβληματιστήκαμε όσο έπρεπε για το πώς ένας νέος αρχιτέκτονας που ξεκινούσε τότε την επαγγελματική του καριέρα και η οικογενειακή του επιχείρηση είχε πρόσφατα χρεοκοπήσει, έδειξε τόση αυτοθυσία και εκτέθηκε «υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των Μακεδόνων».
Όταν μας κατάφερε το πισώπλατο χτύπημα το ΄96, ξανασκεφτήκαμε την όλη συμπεριφορά του, αλλά ήταν πλέον αργά.
Όταν εμείς είχαμε στραμμένη την προσοχή μας στο μέτωπο με τους διώκτες μας, εκείνος έκανε δημόσιες σχέσεις στα μετόπισθεν χαϊδεύοντας και κολακεύοντας τον κάθε πολιτικό τσαρλατάνο, το κάθε ψώνιο, υποβοηθώντας τον κάθε καιροσκόπο και ροκανίζοντας τους πρωτεργάτες του κινήματος. Χρησιμοποίησε έντεχνα και μεθοδικά τους αριστεριστές «επαναστάτες» και οδήγησε με μεθοδεύσεις σταλινικού τύπου το Ο.Τ. στις δικές τους καταστροφικές επιλογές, αν και ο ίδιος δεν είναι αριστερός. Οι μπίζνεσμεν του κόμματος ήταν φυσικό να συνταχθούν με αυτή την κλίκα, καθώς ο Π.Β. είχε φροντίσει όλο αυτό το διάστημα να κάνει τις διασυνδέσεις του στη Δ. Μακεδονίας.
Σταδιακά και μεδοδικά δημιουργήθηκε ένα κακοήθες καρκίνωμα μαφιόζικου τύπου. Έτσι όταν διέσυραν εκλογικά, πολιτικά και οργανωτικά το κόμμα το ’96, ελάχιστοι αντιστάθηκαν στις αυθαιρεσίες, τις μεδοδεύσεις, τους αιφνιδιασμούς και τις δολοπλοκίες τους. Όλη η δραστηριότητά τους αποσκοπούσε στο να ελέγξουν το κόμμα και να πάρουν την εφημερίδα από την Πέλλα στη Φλώρινα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εκδότη της Νόβα Ζόρα όρισαν τον επιχειρηματία Αναστασιάδη ο οποίος είναι πολιτικά τελείως άσχετος και δεν ξέρει να γράφει ούτε το όνομά του. (Αν κάποιος νομίζει ότι τα παραλέω λόγω αγανάκτησης, μπορεί να το διαπιστώσει αυτοπροσώπως επιδιώκοντας κάποια επαφή μαζί του).

Γιατί το έκαναν αυτό?

Όταν το 1991 χρειαστήκαμε για την νομότυπη διακίνηση της εφημερίδας «Μογλενά» τον μέχρι τότε «υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο», Γιώργο Σίλε, γαμπρό του Αναστασιάδη, δεν τον βρίσκαμε πουθενά και ούτε κάποιος από την οικογένεια Αναστασιάδη προθυμοποιήθηκε να αναλάβει υπεύθυνος της εφημερίδας. Λόγω της έξαρσης του εθνικισμού εξαφανίστηκαν όλοι. Έτσι την εφημερίδα ανέλαβε η ομάδα της Αριδαίας.
Όταν το ΄94 χρειαστήκαμε κάποιον να πάει στην Αθήνα για την κατάθεση της δήλωσης του κόμματος, δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους «πολλούς της Φλώρινας» και πήγε κάποιος από τους λίγους της Αριδαίας. Μια εβδομάδα αργότερα χρειάστηκε κάποιος να πάει στην Αθήνα για να καταθέσει τα πιστοποιητικά των υποψηφίων, αλλά και πάλι δεν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους «πολλούς της Φλώρινας» και πήγε πάλι κάποιος άλλος από τους λίγους της Πέλλας.

Η συμμετοχή των «πολλών της Φλώρινας» στην ύλη της εφημερίδας ποτέ δεν ξεπέρασε το 10%. Κι όμως ο Βοσκόπουλος από το ’94 προωθούσε την ιδέα της μεταφοράς της έδρας της εφημερίδας στη Φλώρινα, «γιατί έχουμε πιο πολλά μέλη να την δουλέψουν».
Ο πραγματικός λόγος βέβαια ήταν το γεγονός ότι η εφημερίδα, όπως και το κόμμα, είχαν καθιερωθεί στη κοινή γνώμη της Δημ. Μακεδονίας ως σύμβολα αγώνα κατάλληλα προς εμπορική εκμετάλλευση.
Και δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο να παίχτηκε και κάποιο πολιτικό παιχνίδι εξωτερικών παραγόντων, που ήθελαν να εκτρέψουν το Ουράνιο Τόξο από την σχετικά καλή πορεία του. Έτσι με μεθοδεύσεις, δολοπλοκίες, συκοφαντίες, αιφνιδιασμούς, εκβιασμούς κλπ. επενδυμένες με πολιτικό (επαναστατικό, διεθνιστικό, ευρωπαϊκό) μακιγιάζ κατάφεραν το σκοπό τους. Σταμάτησαν την ανοδική πορεία του κόμματος, αλλά προώθησαν την ανοδική πορεία των επιχειρήσεών τους. Έτσι εκείνοι που εμπόδισαν από μέσα το κόμμα να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε, χάρη στις δημόσιες σχέσεις και το κατάλληλο μάρκετιγκ έχουν δημιουργήσει μια τελείως απατηλή εικόνα στην Δ. Μακεδονίας και τη διασπορά.
Ο πατέρας Βοσκόπουλος εξαπάτησε μερικούς πελάτες του, ο γιός Βοσκόπουλος εξαπάτησε ολόκληρο λαό. Για τους μπίζνεσμεν Ανσατσιάδη, Παρίση, Ιωάννου κλπ. τα έγραψα στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης «Κοινή Γλώσσα – Σχόλια για Ουράνιο Τόξο», που θα βρείτε στην ετικέτα «Ουράνιο Τόξο», στη διπλανή στήλη.

Αυτό που επισημαίνεις: «Στοιχειώδη ευθιξία αν είχαν, θα είχαν αντιδράσει ή θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού», δείχνει τα κίνητρα και τα κριτήρια με τα οποία λειτουργούν. Στοιχειώδη υπευθυνότητα και πραγματικό ενδιαφέρον αν είχαν, θα είχαν παραιτηθεί τον Ιούνιο του 1999, οπότε φάνηκε η ζημιά που είχαν κάνει. Στην χειρότερη περίπτωση θα το είχαν κάνει μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.
Όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν, αλλά απέρριψαν και προτάσεις για ανασυγκρότηση του κόμματος με συστράτευση όλων των παλαιών και νέων μελών.
Η τετράμηνη «λευκή απεργία» του Βοσκόπουλου ήταν απλώς ένα μήνυμα προς «τα συνεταιράκια» που διανοήθηκαν ότι μπορούσαν να τον παραγκωνίσουν. Η λήξη της «λευκής απεργίας» του δείχνει ότι το συνδικάτο παραμένει αραγές. Ο σκοπός για τον οποίο κάποιοι μεθόδευσαν τον έλεγχο του κόμματος και τα κοινά συμφέροντα, φάνηκαν πιο ισχυρά από τις διαφορές τους.
Σήμερα ξέρουν πολύ καλά, ότι οι ίδιοι τους όχι μόνο δεν μπορούν να οδηγήσουν το κόμμα σε ανάκαμψη, αλλά ούτε καν να σταματήσουν την συνεχή συρρίκνωσή του. Κι όμως το κρατάνε πεισματικά κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχό τους και είναι ευνόητο γιατί. Για κάποιους είναι η παχιά αγελάδα.
Είναι ευνόητο και το γιατί προσπαθούν να βγάλουν στο προσκήνιο κάποια νέα πρόσωπα. Ξέρουν ότι είναι φθαρμένοι και προσπαθούν να αλλάξουν την βιτρίνα τους. Εκμεταλλεύονται την άγνοια και την απειρία μερικών ή τις βλέψεις κάποιων άλλων, ειδικά εκείνων που γοητεύτηκαν από τις εμποροπολιτικές επιτυχίες τους. Κάποια από αυτά ήδη τα έχουν «κάψει».
Ευτυχώς η συμπεριφορά τους έχει προβληματίσει πολύ κόσμο και δεν είμαστε πλέον «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» όπως ήμασταν πριν μερικά χρόνια.

40 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/8/10, 11:10 π.μ.

    Στους πολέμους άλλοι σκοτώνονται και καταστρέφονται και άλλοι τα οικονομάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/10, 11:21 π.μ.

    Ρε παιδιά, μη γράφετε για ευθιξία και παραιτήσεις και κάνετε τον Παπαδάκη να γελάει μέχρι δακρύων.
    Αλλά και αυτός μας έκανε να γελάσουμε όταν έγραψε γιατί οι Μακεδόνες εκπροσωπούνται καλίτερα από τους Μακεδόνες πολιτικούς και όχι από το ΟΤ. ή είναι τόσο βλάκας και δεν καταλαβαίνει ή μας περνάει για ηλήθιους. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει γιατί το ΟΤ απορρίφθηκε από τους ίδιους τους Μακεδόνες. Πρέπει να μιλήσουμε για να μη μας περνάνε τουλάχιστον για ηλήθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/10, 3:09 μ.μ.

    Να αναφέρω επίσης την τακτική της κατασυκοφάντησης, εκ μέρους κάποιων στελεχών του Ο.Τ., των παλαιών μελών του. Αυτό γίνεται εν είδη «κουτσομπολιού» και περνά σε φιλικές συζητήσεις με νέα μέλη η ανυποψίαστους συμπαθούντες Μακεδόνες, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό (Διασπορά, Δημοκρατία της Μακεδονίας, ΕΕ).
    Αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς στο παρελθόν και είχε ως αποτέλεσμα την απομόνωση των ακτιβιστών που είχαν αποχωρίσει από το κόμμα. Σήμερα φυσικά η ίδια τακτική ισχύει, αλλά δεν έχει τα ποθούμενα γι’ αυτούς αποτελέσματα διότι υπάρχει το ιντερνέτ και ο κόσμος έχει μια πληροφόρηση που παλιά δεν υπήρχε. Το παράδειγμα με το Facebook και τον τοίχο «ΤΑ Μακεδονικά blogs της Ελλάδας” όπου στην αρχή παρουσιάζονταν ΟΛΑ τα μπλογκς και αυτό δικαιολογούσε την ονομασία του με το «ΤΑ», στην συνέχεια κόπηκαν 2 blogs (Ilinden.blogspot.com/belomorskamacedonia.blogspot.com) χωρίς κάποιο εμφανή λόγο. Μετά από λίγο καιρό, ξαναεμφανίστηκε εκεί το Ilinden αλλά όχι το belomorskamacedonia. Η ονομασία «Τα μακεδονικά blog της Ελλάδας» όμως παρέμεινε αντί να αλλάξει σε «Μακεδονικά blog της Ελλάδας», όπως όφειλε.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη ημουν ενας απο αυτους που μοιραζαν τις εφημεριδες "σαν να παραβρίσκονταν σε φοιτητική ή πολιτική εκδήλωση" φταιω αν δημοσιευσω κανα κειμενο τωρα ? Το μονο που εχω να θυμισω στο ιδιοκτητη του blog ειναι οτι ο κοσμος ο ιδιος ερχοταν και μας ζητουσε την εφημεριδα, Μακεδονες απο τα γυρω χωρια, απο την ΔτΜακεδονιας και την διασπορα! Πραγμα που δεν εγινε με αλλα φυλλαδια που μας δοθηκαν (περιορισμενα σε αριθμο καθοτι δεν τα ζητουσε κανεις) προς παραπονο των διαχειριστων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γκιόργκι6/8/10, 5:23 μ.μ.

    τώρα όλοι γνωρίζουν τα αντιμακεδονικά μπλόγκς .
    ευτυχώς ο κόσμος λόγω του ίντερνετ έχει ολο και ποιό ολοκληρωμένη άποψη για τον καθένα μας.
    έτσι αξιολογεί την προσφορά όλων μας.
    όπως και την ζημιά που προκαλείται λόγω του διασπαστικού χαρακτήρα μερικών .
    μόνο θλίψη προκαλεί η κατάντια μερικών μακεδόνων.
    τα κόμπλεκς , η ματαιοδοξία , η έλλειψη αυτογνωσίας δυστυχώς κυριαρχούν και αναδεικνύουν την έλλειψη παιδείας, τυπικής και ουσιαστικής.
    κανείς δεν ασχολείται με τα αποχωρήσαντα μέλη και την πλούσια προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, τα οποία αντίθετα πλημμυρίζουν το Διαδίκτυο με πρωτοφανή συκοφαντικά σχόλια όλων ανεξαίρετα των μελών, ακόμα και των εφήβων. δίχως ίχνος ντροπής.
    η πολιτική παρουσία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και νόμιμη και θεμιτή είναι.
    ουδεμία σχέση με εκμετάλευση υπάρχει. η διανομή της νόβα ζόρα είναι το ίδιο χρήσιμη και επιθυμητή όπως η διανεμόμενη ζάντρουγκα. και οι δυό αποτελούν έντυπα με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/8/10, 8:32 μ.μ.

    Τώρα πόσο επιθυμητή είναι η Νόβα Ζόρα, ρωτήστε τους διανομείς στην Έδεσσα, γιατί πετάχτηκαν περίπου 30 φύλλα της, πριν ενάμιση μήνα περίπου, έξω από το γήπεδο της πόλης, στο δρόμο, ανάμεσα στα δυο περίπτερα που υπάρχουν εκεί.
    Για πια φυλλάδια γράφεις, rus-rom; Γίνε πιο συγκεκριμένος για να πάρεις την απάντηση σου!
    Αντί να γράφετε ότι να’ ναι, γράψτε συγκεκριμένες κατηγορίες, εάν έχετε να παρουσιάσετε, και αφήστε τα υπονοούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ζαντρουγκα διανέμεται μόνο σε όσους την ζητούν, αφού ενημερωθούν για την ύπαρξη της και όχι ως εμπορικό φυλλάδιο. Όσοι θέλουν μπορούν να την διαβάσουν και να την κατεβάσουν από το ιντερνέτ στο site www.edessavoden.gr
    Δεν είναι ούτε πολιτικό ούτε εμπορικό έντυπο και δεν έχει ανάγκη να παρουσιάσει tirage, για όποια εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Katatasho,
    Κανένας Μακεδόνας δεν υποτιμά την δική σου προσφορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
    Ωστόσο πρέπει να καταλάβεις ότι τα τελευταία 20 χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά. Ζούμε στην εποχή του internet η οποία αποτελεί επανάσταση παγκοσμίως σε κάθε επίπεδο και απαιτεί, μεταξύ άλλων, γνώση της αγγλικής γλώσσας κάτι που ως κριτήριο η νέα γενιά των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα το πλήρη και με το παραπάνω.

    Οφείλεις να κάνεις τόπο στα νιάτα και να τα βοηθήσεις με την εμπειρία σου κι όχι να κάνεις τέτοιες απαράδεκτες αναρτήσεις μέσω των οποίων προσπαθείς να αναδείξεις το προσωπικό σου πρόβλημα - διαμάχη με το Ουράνιο Τόξο ως γενικότερα πρόβλημα των Μακεδόνων στην Ελλάδα

    Η παρούσα ανάρτηση στο blog σου μου θυμίζει την αγγλική παροιμία που λέει: You an't teach an old dog new tricks που σημαίνει:
    something that you say which means it is difficult to make someone change the way they do something when they have been doing it the same way for a long time. You're never going to teach your father at the age of 79 to use a computer. You can't teach an old dog new tricks, you know.

    Μετάφραση από τα αγγλικά δεν θα κάνω, μάθε αγγλικά και κάνε τη μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Rus-rom
    Σου αυτοπαρουσιάστηκα την παραμονή του πανηγυριού και δεν σου έδειξα ότι υποτιμώ ή περιφρονώ τον αγώνα σου. Απεναντίας δεν σου έκρυψα ότι θαυμάζω την τόλμη και τον αυθορμητισμό σου.
    Συμφωνώ, όμως, με τον σχολιαστή ως προς την ορθότητα του τρόπου διακίνησης της Νόβα Ζόρα μέσα στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
    Δεν κατάλαβα, όμως, γιατί ενοχλήθηκες που κάποιοι αμφισβήτησαν τον τρόπο δράσης σου. Εγώ στην ηλικία σου είχα συμπεριφορές που αργότερα ο ίδιος απέρριψα και κατάλαβα εκ των υστέρων ότι μ΄αυτές άλλοι θα συμφωνούσαν ενώ άλλοι θα διαφωνούσαν.
    Εσύ ήσουν ένας αυθόρμητος νεαρός - και άρα άπειρος όπως ήμουν κι εγώ στην ηλικία σου- μεταξύ πολλών που επίσης συμμετείχαν αυθόρμητα.
    Αναγνώρισε, όμως, και σε κάποιους άλλους το δικαίωμα να εκφράζουν αυτό που βλέπουν πως κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα, και εν προκειμένω με την επιδεικτική διάδοση της Νόβα Ζόρα - και δεν έχει καμμία σχέση με τον αυθορμητισμό σου και τον αυθορμητισμό όσων συμμετείχαν.
    Και προ πάντων μην την πατήσεις και εξοικειωθείς με το χάϊδεμα και την κολακεία. Παρόλο που μεγάλωσα και ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που με χάϊδευαν και με κολάκευαν, το έκαναν για να μου πιάσουν τον κώλο, ακόμα μου αρέσει το χάϊδεμα και η κολακεία.
    Στην άλλη πλευρά δεν έχουν λόγο να τηρούν την αρχή του χαϊδέματος και της κολακείας. Ίσως και γι αυτό να μην έχουν τόσους υποστηρικτές.
    Το Ο.Τ. απέτυχε γιατί κατάντησε ένα τσούρμο ανθρώπων που αλληλοχαϊεύονταν και αλληλοκολακεύονταν.
    Ο Γκιόργκι με κατάλαβε.
    Την έλλειψη αυτογνωσίας μου μόνο εν μέρει νομίζω ότι έχω καλύψει, και ότι μου λείπει η παιδεία. Είμαι συνειδητά ανεπίδεκτος μαθήσεως και παραβάτης των κατεστημένων κανόνων του παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/8/10, 1:26 π.μ.

    Επιμένω: αντί τα μέλη και οπαδοί του Ο.Τ. να γραφούν ότι να’ ναι εδω, και να διαμαρτύρονται ότι είναι θύματα συκοφαντίας από τον karatasho και άλλους μπλογκερς, γιατί δεν απαντούν σε μερικά ερωτήματα τα οποία εμείς οι απλοί Μακεδόνες που παρακολουθούμε τα πράγματα, έχουμε αναπάντητα εδω και αρκετό καιρό;
    1) Η ανακοίνωση, στο εξωτερικό, περί κανονικής μακεδονικής εφημερίδας με 20.000 φύλλα που θα μοιράζονταν σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας, που είναι; Αυτό που κυκλοφορεί είναι απλώς ένα πιο πλούσιο φυλλάδιο όπως ήταν το info-zora (και, φαντάζομαι, με την ίδια κυκλοφορία). Σε καμία περίπτωση δεν είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης όπως είναι μια πραγματική εφημερίδα.
    2) Τι έγινε με το Ίδρυμα Κρστε Μισιρκοβ το οποίο ανακοινώθηκε με φανφάρες στην Διασπορά (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο) ότι θα λειτουργούσε εδω και μήνες;
    3) Τι απέγινε το νέο γραφείο της Έδεσσας, το οποίο εγκαινιάστηκε εδω και πολλούς μήνες (μόνο τυμπανοκρουσίες δεν ακούστηκαν στα εγκαίνια!), το οποίο στη ουσία είναι ανύπαρκτο διότι τυγχάνει θεόκλειστο;

    Πόσο καιρό ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε με τα ψέματα σας; Εκτός και αν μας πείτε ότι δεν θέλετε να κοροϊδέψετε εμάς αλλά άλλους (Διασπορά, ευκολόπιστους στην δημοκρατία της Μακεδονίας, κανέναν Κουτόφραγκο στις Βρυξέλες, κτλ).
    Απ’ ότι καταλαβαίνω, όμως, πρέπει να έχουν γνώση οι φύλακες και εκτός Ελλάδας: κάτι ψυλλιάζονται.... τώρα τελευταία.
    Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, γιατί κάποιοι τους τα κόβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/8/10, 7:16 π.μ.

    κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια μεταφέρουν μερικοί την προσωπική πολιτική αποτυχία τους στη δράση άλλων συλλογικών φορέων.
    η νόβα ζόρα διανέμεται δωρεάν συνεπώς δεν μπορεί να κυκλοφορεί στα περίπτερα. όταν δεν έβγαινε οι επαγγελματίες κριτικοί ζητούσαν να βγεί. τώρα που βγαίνει ζητάν να διαφημίζεται στη τηλεόραση...
    την ίδια στιγμή το δικό τους έργο είναι θετικό μεν ελάχιστο και ανεπαρκέστατο δε..
    από την άλλη η δυσφημιστική τους κυρίαρχη πολιτική διανθισμένη με αστυνομικές αναζητήσεις για 29,5 φύλλα που βρέθηκαν στη σπηλιά του νταβέλη είναι άκρως αποκρουστική και δύσοσμη...
    μια παροιμία λέει ότι τα σάπια φρούτα τα αποφεύγεις και δεν πρέπει να τα δοκιμάζεις...
    στο ανοικτό διαδίκτυο τίποτε δεν κρύβεται, συνεπώς το έργο του καθενός ελέγχεται και κρίνεται...
    τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Abecedar
    Στο Maknews έχεις σελίδα, όπου στη πρώτη ανάρτηση για τη Νόβα Ζάρα γράφει:
    “το πρώτο μαζικό μέσο ενημέρωσης στη χώρα μας που περιέχει ειδήσεις, άρθρα και
    σχόλια και στη μακεδονική γλώσσα.”
    “Γι’ αυτό, θα προσφέρει στο αναγνωστικό της κοινό θέματα που δεν μπορεί να τα βρει πουθενά αλλού.”

    Πρώτον λέτε ψέματα, καθώς το πρώτο μ.μ.ε. στη χώρα μας που περιέχει άρθρα και στα μακεδονικά ήταν η Ζόρα, αλλά και ως προς το ότι θα έχει «θέματα που δεν μπορεί να τα βρει πουθενά αλλού.» Το ξέρεις ότι η αλήθεια είναι ότι τέτοια θέματα μπορεί ο αναγνώστης να βρει και αλλού.
    Δεύτερον δείχνει μεγάλη ασέβεια σε άλλα μακεδονικά μ.μ.ε., αυταρέσκεια και ιδιοτελή κίνητρα.

    Αυτό είναι μια προσπάθεια θαψίματος και της παλιάς μου δουλειάς και της καινούργιας. Η Ζόρα άνοιξε τον δρόμο και γι΄αυτό δέχθηκε λυσσαλαίες επιθέσεις οι οποίες είχαν μεγάλο κόστος για τον εκδότη. Η Νόβα Ζόρα, όχι μόνο δεν δέχεται καμία επίθεση, αλλa οι εκδότες της έχουν και όφελος.
    Άφησε λοιπόν την υποκρισία με το «Κανένας Μακεδόνας δεν υποτιμά την δική σου προσφορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90.»
    Εσύ, όπως και όλοι όσοι παραμένουν στο Ο.Τ., δεν συγκαταλέγεστε ανάμεσα σε εκείνους που εκτιμούν τη δική μου δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ενοχλείστε που δεν μπορείτε να την θάψετε.
    Εξ άλλου εκδηλώνεσαι και ρητά υπέρ του παραγκωνισμού μου, προτρέποντάς με «να κάνω τόπο στα νιάτα».
    Ποια είναι αυτά τα νιάτα που εκπροσωπείς και γιατί θέλουν «να τους κάνω τόπο»? Δεν κατέχω κανένα πόστο από το οποίο θα έπρεπε να παραιτηθώ. Εκτός αν θέλετε να σταματήσω τη δουλειά που κάνω για να φανεί η δική σας ως μοναδική.

    Είμαι σε μια ηλικία που μου επιτρέπει να επικοινωνώ άνετα και με πιο νέους και με ποιο γέρους. Και από ότι ξέρω πολλοί άνθρωποι κάνουν πολιτική δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα. Θεωρείς ότι το κίνημα έχει πληθώρα ακτιβιστών και πρέπει κάποιοι να αποσυρθούν? Αυτό είναι το «νέο πνεύμα» που εκφράζεις?

    Αυτό πάλι με το ιντερνετ και τα αγγλικά τι ανοησία ήταν?
    Με θεωρείς ακατάλληλο να ασχολούμαι με το ιντερνετ? Τα αγγλικά γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική δράση? Μήπως επειδή τα κατέχεις εσύ και θεωρείς ότι αυτό σου δίνει κάποια υπεροχή?
    Κάπως έτσι ένιωθαν μερικοί στο ξεκίνημα του αγώνα, επειδή είχαν κάποια μόρφωση παραπάνω. Ακριβώς εκείνοι ρήμαξαν το Ο.Τ. Αποδείχθηκαν καταρτισμένοι ηλίθιοι.
    Με τη σειρά μου θα σου πω κι΄εγώ: Οφείλεις να δεις όλες τις αιτίες της κακής πορείας του Ο.Τ., αλλιώς χωρίς να το καταλάβεις, θα παίξεις τον ίδιο ρόλο με άλλους πολλούς. Η πείρα μου δεν φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Αν σε ενδιαφέρει, άκουσε την συμβουλή μου και προσπάθησε να βγείς από το ίδιο λούκι με άτομα που έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο και που είναι καταδικασμένα στη συνείδηση του κόσμου.
    Χωρίς να το καταλάβεις θα γίνεις προέκτασή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/8/10, 4:19 μ.μ.

    Abesedar από τους νέους - και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά, αλλά δεν ξέρω και πόσοι είναι - θα περιμένα να παίξουν το ρόλο της γέφυρας και όχι να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με την ομάδα Βοσκόπουλου -Παρίση. Επιτρέπεται οι υπευθυνοι της Νόβα Ζόρα να μην έχουν επιδιώξει συνεργασία με όλα τα μακεδονικά μπλοκ? Ακούστε και καναν άλλο, και δεν εννοώ μόνο τους παλιούς. Δέστε γιατί το ΟΤ διώχνει αντι να φέρνει κόσμο. Και μην ασχολείστε συνέχεια με τον ίδιο κόσμο που πάει στα πανηγύρια της Φλώρινας και σε μεγάλο βαθμό είναι ήδη πολιτικοποιημένος. Πηγαίνετε στις πόλεις και τα χωριά και άλλων περιοχών και μοιράστε και τις δύο εφημερίδες. Μόνο έτσι ο κόσμος θα ξαναπιστέψει σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/8/10, 5:23 μ.μ.

    η νόβα ζόρα είναι μηνιαία μακεδονική έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα πολιτικού κόμματος, με κυρίαρχη τη πολιτική ενημέρωση
    η ζάντρουγκα είναι μακεδονική εφημερίδα πολιτιστικού φορέα, με κυρίαρχη την πολιτιστική ενημέρωση.
    δύο εφημερίδες εξίσου χρήσιμες αλλα με διαφορετικό και διακριτό χαρακτήρα.
    σωστή η παρατήρηση ότι και οι δυό οφείλουν να διανέμονται σε όλη την ελληνική μακεδονία του αιγαίου...
    οι υπεύθυνοι της νόβα ζόρα οφείλουν να συνεργαστούν με όσους αναγνωρίζουν τη μακεδονική ταυτότητα και δεν προβαίνουν σε αντιμακεδονικές ενέργειες συκοφαντώντας ακτιβιστές μακεδόνες, ιδιαίτερα του Ουράνιου Τόξου, το οποίο την εκδίδει.
    το φτωχό έργο του ο.τ θα ήταν ανύπαρκτο αν το διοικούσαν οι παραπάνω...
    η απήχηση του ουράνιου τόξου διευρύνεται, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα για πολλούς λόγους...
    ούτε βέβαια φταίνε οι εκδόσεις πετσίβα για την χαμηλή ανταπόκριση στην ωραία έκδοση των μακεδονικών υποθέσεων του κρστε μισίρκωφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/8/10, 6:19 μ.μ.

    Ανώνυμε 17:23
    Οι "παραπάνω" που λες, δημιούργησαν και διοικούσαν το Ουράνιο Τόξο μέχρι το '96 και είναι αναμφισβήτητο ότι πήγαινε πολύ καλύτερα. Αυτοί που διοικούν τώρα το Ουράνιο Τόξο, έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι για να βγάλουν απ΄τη μέση τους δημιουργούς του κόμματος και το οδήγησαν σε συνεχή συρρίκνωση. Δεν προέβησαν απλώς σε αντιμακεδονικές ενέργειες, αλλά διέπραξαν ένα εθνικό έγκλημα ιστορικών διαστάσεων. Αυτοί εμπόδισαν το Ουράνιο Τόξο στο να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Εσύ ή αδυνατείς να δεις τι συνέβει ή το βλέπεις αλλά συνειδητά υπηρετείς τον βρώμικο ρόλο της συρρίκνωσης του Ουράνιου Τόξου.
    Εκτός κι αν είσαι κάποιος από εκείνους που το εμπορεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/8/10, 7:53 μ.μ.

    Τα πράγματα είναι απλά! Το Ο.Τ. αποδεδειγμένα προσπαθεί να «καπελώνει» την δουλειά άλλων μακεδονικών οργανώσεων, φορέων ακόμα και ατομικές προσπάθειες ακτιβιστών. Μιλά για «μυστικά παρακλάδια» του Ο.Τ., παρουσιάζοντας ως δίκες τους κάποιες ενέργειες ακτιβιστών που καμιά σχέση έχουν με το κόμμα, σε μια προσπάθεια καπελώματος.
    Εάν τα μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι έχουν τόση μεγάλη απήχηση στον κόσμο μας, γιατί δεν διοργανώνουν κάποια πολιτική εκδήλωση για να μετρήσουν... κουκιά. Το να παρουσιάζονται τα μέλη του Ο.Τ. στα πιο επιτυχημένα πανηγύρια και στην συνέχεια να λένε ότι αυτοί του χορεύουν και τραγουδούν είναι «μυστικά» όλοι οπαδοί αλλά όχι ψηφοφόροι του κόμματος, είναι γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος8/8/10, 7:48 π.μ.

    το ότι οι ενεργοί μακεδόνες στην περιοχή της φλώρινας είναι περισσότεροι από αλλού και από εδώ στην 1,5 εκατομμύριο θεσσαλονίκη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
    κανείς δεν προσπαθεί να καπελώσει τα μακεδονικά πανηγύρια , όπως ισχυρίζοται οι έλληνες εθνικιστές.
    αυτονόητο οι φίλοι και τα μέλη του ουράνιου τόξου να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις μακεδονικές εκδηλώσεις.
    κάνετε και εσεις πολιτιστικές εκδηλώσεις και μετρήστε κουκιά.
    λίγη ταπεινοφροσύνη αντί της χωριάτικης αμετροέπειας δεν θα πείραζε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος8/8/10, 9:13 π.μ.

    Ανώνυμε 07:48
    Δεν έχεις δικαίωμα να ταυτίζεις τους ενεργούς Μακεδόνες της Φλώρινας με τα μέλη και φίλους του Ουράνιου Τόξου Φλώρινας. Το ξέρεις πολύ καλά ότι τα περισσότερα από τα παλιά μέλη της Φλώρινας έχουν διαφοροποιηθεί από το ΟΤ και έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία με τους συντρόφους μας της Πέλλας και άλλων περιοχών. Καλά θα κάνετε όταν μιλάτε για την Φλώρινα να ξεχωρίζετε τα λαμόγια της Φλώρινας από εμάς τους άλλους. Τα κουκιά των κομμάτων μετριούνται στις εκλογές. Μετρήθηκαν και το 94 με μπροστάρη την ομάδα της Πέλλας και πέρισι με μπροστάρη τα Λαμόγια της Φλώρινας. Τυφλός είσαι ή τόσο πορωμένος που δεν μπορείς να δεις. όσο για τα πανηγύρια που λες μάθε να ξεχωρίζεις την συμετοχή από την εκμετάλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/8/10, 9:50 π.μ.

    Ρε αμπεσένταρ το πρόβλημα του ουράνιου τόξου είναι προσωπικό πρόβλημα του καρατάσου? Για φρόντισε να μάθεις πως μιλάνε στη Φλώρινα γι αυτή την ομάδα. Ειναι προς τιμήν του που ανέλαβε την ευθύνη να εκφράσει δημοσίως αυτά που εμείς συζητάμε κατ ιδίαν.Μετά για πιά νιάτα ζητάς να κάνει τόπο ο καρατάσος γιατί εγώ δεν ξέρω κάποιο νέο εκτός από σένα που να ζητάει κάτι τέτοιο. Μήπως το κάνεις γιατί ξεμπρόστιασε τους φίλους σου? Αλλά και γιατί αυτή η προβολή στα νιάτα? Μήπως επειδή λόγω απειρίας μπορείτε να τα εκμεταλεύεστε? Όποιος νέος ή παλιός θέλει να ξεπεράσει τον κάθε καρατάσο μπορεί να το κάνει με τη δουλειά του και όχι με τον τρόπο που το έκανε ο Βοσκόπουλος και η παρέα του. Αυτή τη φιλοσοφία εκφράζεις και εσύ ως νέος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/8/10, 5:14 μ.μ.

    κανείς δεν κάνει ταύτιση των ενεργών μακεδόνων με το ουράνιο τόξο.
    οσοι θέλουν να μετράνε κουκιά μπορούν να κάνουνε κόμμα μακεδονικό με τίτλο τα μογλενά ..
    αντι να υβρίζουν σε καθημερινή βάση όλους τους μακεδόνες ακόμα και τους κολλητούς τους στο χωριό τους.
    εκτός από την προσωπική του ψήφο δεν πρόκειται να πάρει άλλη ψήφο, αφού έχει μαλώσει με όλους , τους φίλους του , ακόμα και με τις υπόλοιπους πρώην και πρόσφατα διαφωνούντες.
    ακριβώς η δουλειά κάνει τη διαφορά.
    ανατυπώθηκε το αμπετσαντάρ παρότι κατηγορούσαν την ηγεσία ότι είναι μόνο λόγια, ύστερα βγήκε το ελληνο-μακεδονικό λεξικό παρά τις πάγιες αμφισβητήσεις, τώρα βγήκε το τέταρτο φύλλο της νόβα ζόρας, σύντομα θα βγεί και το μακεδονο-ελληνικό λεξικό.
    δεκάδες διεθνείς αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν την ελλάδα με σκοπό την γνωριμία με τα προβλήματα της μακεδονικής κοινότητας..
    και αντίστοιχες επισκέψεις έγιναν στο εξωτερικό.
    από την άλλη πλευρά τι...
    πουθενά στον γραπτό λόγο του ουράνιου τόξου δεν υπάρχει μνεία προσωπικών συκοφαντιών εναντίον των αποχωρησάντων, γιατι αυτό δεν ταιριάζει στη μακεδονική κουλτούρα.
    αντίθετα οι προσωπικές υβριστικές και συκοφαντικές γραπτές επιθέσεις εναντίον των στελεχών του ουράνιου τόξου ξεπερνούν αυτές του πλεύρη και του βελόπουλου...
    την ίδια στιγμή ο παραπάνω έκλαιγε γιατι δεν προσκλήθηκε και δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ιουνίου ενώ μπήκε ο αρχιμανδρίτης...
    πλήρης πολιτική σχιζοφρένεια!!!
    πάντως οι μακεδόνες προβληματίζονται για το μακρύ χέρι του ελληνικού κράτους που οπλίζει τους παραπάνω για αποκλειστική επίθεση εναντίον του ουράνιου τόξου....
    οι μακεδόνες του ουράνιου τόξου μαζί με τους μη εθνικιστές δημοκράτες έλληνες, βλάχους,τούρκους, αρβανίτες/αλβανούς της ελλάδος θα συνεχίζουν τον αγώνα για διεύρυνση της δημοκρατίας στη πατρίδα μας..
    δίχως να ασχολούνται με τους πολέμιους τους, μακεδόνες και μη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφήστε κατα μέρος τις έριδες και τις φιλονικίες,ρε μπράτια,πάνω που αρχίσαμε να σηκώνουμε κεφάλι.Όλοι μαζί μπορούμε,και καθένας μας έχει βάλει το λιθαράκι του σε αυτή την υπόθεση.Τι θέλετε ρε, να ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του 80, που όταν τολμούσα να μιλήσω,δημόσια, τη γλώσσα μας,ο ίδιος ο φοβισμένος πατέρας μου, με νουθετούσε με τη φράση :ΝΗΜ ΛΑΦΕΙΣ, ΝΕΜΕΙΣ BΙΝTΕΝΟ ΝΙΣΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/8/10, 10:01 μ.μ.

    Θα απαντήσει κάποιο στέλεχος του ΟΤ στα 3 παραπάνω ερωτήματα του ανώνυμου 01:26; Αντί το ΟΤ να συμπεριφέρεται σαν εκδοτικός οίκος και σαν Μη Κυβερνητική Οργάνωση, γιατί δεν μας λέει τι θα κάνει στις εκλογές; Θα στηρίξει υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες; Η, ως συνήθως, θα κάνει «δημόσιες σχέσης» αυτοπροβολής στο εξωτερικό, ως πολιτικό έργο του; Πιστεύουν πράγματι τα στελέχη του ΟΤ ότι απευθύνονται σε ηλιθίους; Από τα σχόλια μερικών «οπαδών» του ΟΤ φαίνεται ξεκάθαρα ποιος συκοφαντεί ποιον, με αισχρά υπονοούμενα, αφού δεν αντέχουν τον πολίτικο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/8/10, 9:20 π.μ.

    Енидџе Вардар, συμφωνώ απόλυτα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι και ο καθένας όσο μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι, και αυτό γίνεται εδω και πολλά χρόνια από πολλούς ανώνυμους ακτιβιστές, σε όλη την Μακεδονία, είτε ατομικά είτε μέσω πολιτιστικών συλλόγων. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι κάποιοι που απαιτούν να μας εκπροσωπούν και ηγούνται ενός κόμματος το οποίο μόνο ως κόμμα δεν λειτουργεί, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτά που ΔΕΝ κατάφεραν να κάνουν, τόσα χρόνια! Εάν δεν μπορούν, ας φύγουν. Ας σταματήσει όμως το δούλεμα, ειδικά της Μακεδονικής Διασποράς γιατί είναι κρίμα για τους ανθρώπους στο εξωτερικό που πιστεύουν ότι εδω το κόμμα κάνει πραγματικό αγώνα.
    Πάντως, μην φοβάσαι: δεν πρόκειται να ξαναγινούμε όπως ήμασταν το ‘80: δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/8/10, 12:28 μ.μ.

    το ουράνιο τόξο είναι κόμμα που μάχεται για την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της μακεδονικής εθνοτικής και γλωσσικής ταυτότητας των μακεδόνων της ελλάδος.
    ουδεμία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ούτε για την διεκδίκηση ούτε πολύ περισσότερο για την εκπροσώπηση επιδιώκει.
    δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλο πλήν των μελών του, των οπαδών του και των ψηφοφόρων του.
    το πόσα κατάφεραν και το πόσα δεν έκαναν αλλά μπορούσαν, το αν κάνουν πραγματικό αγώνα ή όχι αφορά τους παραπάνω , στους οποίους λογοδοτούν και κανένα άλλο.
    πολύ περισότερο δεν αφορά όσους εδώ και καιρό έχουν διαφωνήσει.
    ο καθένας στο δρόμο του...
    όσο δε για τη μακεδονική διασπορά αυτή έχει ελεύθερο δικαίωμα να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει την θέση των μακεδόνων της ελλάδος, από οποιονδήποτε πολιτικό, πολιτιστικό, προσωπικό φορέα και μακεδόνα.
    η στάση των πρώην διαφωνούντων προκαλεί ολοένα και περισσότερο αποτροπιασμό και δικαιώνει τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας.
    θα μας πούνε αυτοί πότε θα κάνουνε κόμμα ή οτιδήποτε παρόμοιο πολιτικά αντι να καθυβρίζουν τους ομοεθνείς τους καθημερινά...
    οσο για τα γραφεία του κόμματος στην έδεσσα αυτά ήταν αδύνατο να ενοικιασθούν ούτε ακόμα και να αγορασθούν από το ουράνιο τόξο αφού ο μακεδόνας ιδιοκτήτης τους δεν θα συναινούσε με τίποτε, όταν ακόμα και τώρα δέχεται πιέσεις ακύρωσης του συμβολαίου.
    για αυτό αγοράσθηκαν από φυσικό πρόσωπο , μακεδόνα ακτιβιστή.
    τέλος η επιχειρηματικότητα στη δημοκρατία της μακεδονίας θα συμπεριλαμβάνει αυξανόμενη συμμετοχή μακεδόνων της ελλάδος , με αμοιβαία οφέλη , για την ελλάδα και τη μακεδονία...
    τίποτε το μεμπτό και τίποτε το επιλήψιμο.
    τα σύνορα ολοένα και ανοίγουν και όλοι γνωρίζονται όπως σε κάθε χωριό...
    αλλά και στην ελλάδα η κατάργηση της βίζας για τους μακεδόνες πολίτες έχει επιφέρει μεγάλη άνοδο της επισκεψιμότητας.
    ιδιαίτερα στις μακεδονικές περιοχές και θέρετρα όπως το μακεδονικό πόζαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/8/10, 8:18 μ.μ.

    Τα πανηγύρια της σκοπιανής προπαγάνδας

    Τα παραδοσιακά πανηγύρια της Μακεδονίας, επιχειρούν να «καπελώσουν» οι Σκοπιανοί και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν «Μακεντόνετς» που «καταπιέζονται» από τις αρχές.
    Την ίδια ώρα, κρατικοί αξιωματούχοι ενισχύουν την προπαγάνδα των γειτόνων, είτε με την...

    παρουσία τους σε προκλητικά πανηγύρια, είτε χορεύοντας σκοπούς που εκθειάζουν γνωστούς Κομιτατζήδες ή μιλούν για «σκλαβωμένη» Μακεδονία.

    Στις αρχές Ιουνίου, η εφημερίδα «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ» που εκδίδει το φιλοσκοπιανό «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», δημοσίευσε λίστα με τα πανηγύρια του φετινού καλοκαιριού σε περισσότερα από 40 χωριά της Μακεδονίας, αναφέροντας τα με τις σλαβικές τους ονομασίες (Οφτσάρανι/Μελίτη, Πάτελε/’Αγιος Παντελεήμονας, Μπάνιτσα/Βεύη, Τσαρβορίνοβο/Μαρίνα, Έμπορε/Εμπόριο, Μπίτουσε/Παρόρο κ.α) κάνοντας ευθέως λόγο για «μακεδονικά χωριά που οργανώνουν χορούς και γλέντια με μακεδόνικά τραγούδια».

    «Στα συγκεκριμένα πανηγύρια, επειδή η γλώσσα των τραγουδιών είναι στο σλαβόφωνο ιδίωμα της περιοχής, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και προπαγάνδας από ορισμένους στην περιοχή μας, που το λέω ευθέως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία» λέει στο protothema gr. ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ κ.Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας με νόημα : «Ο κόσμος μας είναι ελεύθερος να τηρεί τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμά του. Εάν κάποιοι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι διαφορετικό απ’ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της περιοχή μας, είναι ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά ας σταματήσουν να προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο».

    «Απαγορευμένη» γλώσσα τα ελληνικά στη Μελίτη!

    «Απαγορευμένη» γλώσσα ήταν τα ελληνικά, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τον φετινό Ιούλιο, στη Μελίτη του νομού Φλώρινας, για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

    Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στο πλήθος μιλώντας τους στο σλαβικό ιδίωμα της περιοχής, το οποίο η προπαγάνδα των Σκοπίων αποκαλεί «μακεδονικό».

    Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου τα προπαγανδιστικά τραγούδια που καλούσαν τους Έλληνες να … φύγουν από τη Μακεδονία, ακούγονταν συνήθως αφού αποχωρούσε η πλειοψηφία του κόσμου, φέτος η κατάσταση θύμιζε εκδήλωση του εθνικιστικού VMRO στα Σκόπια.

    Εκτός από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Synthesis» και οι τραγουδίστριες Έλενα Βέλεβσκα και Σουζάνα Σπάσοβσκα, που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για «Μακεντόνια» και «Μακεντόνετς». Όλοι τους ήρθαν από τα Σκόπια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος κάλυψε τα έξοδά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος9/8/10, 8:19 μ.μ.

    Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και πολλοί Σκοπιανοί, που πέρασαν τα σύνορα, ανάμεσά τους και ο πατέρας του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, Τάλο Γκρούεφσκι, που κατάγεται από το γειτονικό χωριό Αχλάδα και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου εγκατέλειψε τη χώρα.

    Ιγκόγνιτο βρέθηκε στη Μελίτη και η Γενικής Πρόξενος της Ελλάδας στα Σκόπια κυρία Ελένη Πετρουλά, η οποία «απόλαυσε μακεδονικά τραγούδια», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η «NOBA ZOΡΑ».

    Ο δήμος Έδεσσας χρηματοδοτεί την προπαγάνδα!

    Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Πλατάνη Έδεσσας, στις 25 Ιουλίου, εξελίχθηκε σε φιέστα αλυτρωτισμού, παρουσία του δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννη Σόντρα και μελών του Δ.Σ, που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά έσυραν και το χορό, έχοντας στο μυαλό τους προφανώς τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και τις «πολύτιμες» ψήφους, όσων θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των κομιτατζήδων.

    «Που είστε Μακεδονόπουλα» ήταν ένα από τα προκλητικά τραγούδια που ακούστηκαν. «Πού είστε Μακεδονόπουλα, Πού είστε, πώς πήγατε; Θλιβερά κλαίει η αιγαιάτισσα μάνα, Για σας κλαίει η Μακεδονία. Από Ευρώπη, Καναδά, Αμερική, Αυστραλία, η φωνή σας πολυσύνθετη (;) ξεσηκώνει τους Μακεδόνες. Και εμείς δικαίωμα έχουμε, ελεύθερα να ζήσουμε, στην δική μας πατρική γη, στην αγαπημένη Μακεδονία. Πού είστε Μακεδονόπουλα, Πού είστε, πώς πήγατε; Θλιβερά κλαίει η αιγαιάτισσα μάνα, Για σας κλαίει η Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεφρέν.

    Το προπαγανδιστικό ρεπερτόριο συνεχίστηκε και με αναφορά στον Βούλγαρο εθνικό ήρωα Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον διεκδικούν ως δικό τους και οι Σκοπιανοί, για το θάνατό του το 1903 από τους Τούρκους.

    Οι εκδηλώσεις στην Πλατάνη, χρηματοδοτήθηκαν από τον δήμο Έδεσσας με τον δήμαρχο κ.Σόντρα, που πρόσφατα έλαβε εκ νέου το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου, να μην ενοχλείται ιδιαίτερα για το γεγονός πως παραδοσιακά πανηγύρια της περιοχής του μετατρέπονται σε φιέστες προπαγάνδας και αλυτρωτισμού.

    Το θέμα με τα πανηγύρια της προπαγάνδας, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Πριβατιτσάνης, για να λάβει την απάντηση του κ. Σόντρα πως οποιαδήποτε απόπειρα προπαγάνδας στα πανηγύρια τον αφήνει … παγερά αδιάφορο.

    «Είναι προφανής η προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας από συγκεκριμένους προπαγανδιστικούς κύκλους εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Τα τοπικά πανηγύρια στην περιοχή της Έδεσσας είναι εκδηλώσεις με παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς, με ρυθμό και χορογραφία Ελληνική, που χορεύονται από Μακεδόνες Έλληνες. Εμείς οι ντόπιοι αισθανόμαστε αγανάκτηση όταν μας πλασάρουν ξενόφερτους χορούς ως δικούς μας. Είμαστε αντίθετοι στο να επιχειρείται η ύπουλη εισαγωγή τραγουδιών με καθαρά προπαγανδιστικό πολιτικό περιεχόμενο» επεσήμανε ο κ. Πριβιτιτσάνης.

    Σκοπιανά ΜΜΕ καλύπτουν συνήθως συγκεκριμένες εκδηλώσεις, και τις προβάλλουν σημειώνοντας με νόημα πως τα πανηγύρια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως υπάρχουν «Μακεντόνετς» στην Ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος10/8/10, 6:31 μ.μ.

    rodon Έχει γράψε:
    10/08/2010 στις 07:47
    Όντως, τώρα ανακάλυψα κι εγώ το blog του Μαυροτάσου (Iliden Macedonia) και σας ξεφωνίζει μια χαρά!
    Ό,τι γινόταν και πριν από 100 χρόνια ανάμεσα στις σλαβομακεδονικές φατρίες, γίνεται και σήμερα.
    Άντε βρε και σε εμφύλιο για να ολοκληρωθείτε ως… έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος11/8/10, 6:21 π.μ.

    συγχαρητήρια καρατάσο/πασόη για την αντιμακεδονική σου εμπάθεια η οποία πλημμυρίζει σε όλα τα αντιμακεδονικά εθνικιστικά μπλόγκς...
    τα ψέμματά σου σύντομα θα λάβουν την απάντησή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος11/8/10, 8:32 π.μ.

    Καρατασο πες τα ΟΛΑ να τα μαθουμε και εμεις.
    Καιρος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε 06:21
    Η ζημιά που έκαναν τα αντιμακεδονικά εθνικιστικά μπλογκς στο κόμμα και το κίνημα γενικώς είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που κάνατε εσείς από μέσα.
    Η σιωπή και η ανοχή τελείωσαν και οι απειλές δεν πρόκειται να με σταματήσουν.
    Αν δεν το καταλάβατε, ήρθε η ώρα να δώσουμε εμείς οι άλλοι την απάντησή μας και θα είναι ολοκληρωμένη. Ο ρόλος που ανέλαβα είναι το ίδιο σοβαρός με αυτόν που ανέλαβα στο ξεκίνημα του αγώνα.
    Εσείς αποκλείσατε τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η αλήθεια, να αποδοθεί το δίκαιο και να αναζητηθεί φόρμουλα για να βγεί το κίνημα από την κατάντια στην οποία το οδηγήσατε με εσωτερικές διαδικασίες και γι αυτό έχετε ακέραια την ευθύνη της αποκατάστασης μέσω δημοσίου διαλόγου.
    Όσοι δεν σεβάστηκαν τίποτα, δεν δικαιούνται κανενός είδους σεβασμό.

    Σχόλια σαν αυτό του 08:32, δέχθηκα και άλλα και θεώρησα ότι δεν έχει νόημα να τα δημοσιεύω όλα. Έχω βέβαια επίγνωση του γεγονότος ότι μερικά είναι των αντιπάλων μας, που θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, αλλά αυτό δεν είναι λόγος που θα με σταματήσει.
    Ζητώ από τους σχολιαστές να αποφεύγουν κάποιους χαρακτηρισμούς για την κλίκα και την εταιρία, γιατί αυτοί επιβαρύνουν τη θέση μου και γι αυτό αναγκάζομαι να τα απορρίπτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος11/8/10, 12:36 μ.μ.

    Αν δεν το καταλάβατε, ήρθε η ώρα να δώσουμε εμείς οι άλλοι την απάντησή μας και θα είναι ολοκληρωμένη. Ο ρόλος που ανέλαβα είναι το ίδιο σοβαρός με αυτόν που ανέλαβα στο ξεκίνημα του αγώνα.
    ----------------------------------------------------------
    παραλήρημα αμετροέπειας , υπεροψίας και ναρκισσισμού...
    η πολιτική μοναξιά είναι δύσκολη υπόθεση...
    μήπως φταίει το γεγονός ότι όλη η παρέα σου της αριδαίας σε έκανε πέρα...
    μήπως η εταιρεία σου δεν πάει καλά και θέλεις να σου στείλουνε τουρίστες από τη μακεδονία...
    "Η σιωπή και η ανοχή τελείωσαν και οι απειλές δεν πρόκειται να με σταματήσουν".
    άλλη μία φαντασίωση..
    κανείς δεν ασχολείται ούτε πλέον πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου...
    όσο κεφάλαιο εκτίμησης δημιούργησε το βιβλίο σου, τόσο κεφάλαιο απόρριψης αναπτύσσει το μπλόγκ σου...
    κρίμα και θλίψη για τη κατάντια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11/8/10, 1:27 μ.μ.

    @Karatasho,
    Από όλα τα συμφραζόμενα (αποχώρηση από το ΟΤ το 97, αγώνες, συγγραφική ικανότητα, Αριδαία, μεγάλη αναγνωρισιμότητα κλπ) βγαίνει το συμπέρασμα ότι προφανος είσαι ο Τραιανος Πασοης. Είναι αλήθεια αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμε 13:27
    Οι έχοντες σχέση με το Ουράνιο Τόξο ξέρουν ποιός είμαι. Για τους αναγνώστες και σχοιλιαστές του μπλογκ ilinden επέλεξα να είμαι ο karatasho.
    Αυτή την απάντηση θέλω να δώσω και σε άλλους που έβαλαν σχετικό ερώτημα.
    Τρώω και μπλόφες και πατάω και πεπονόφλουδες γιατί δεν θέλω μερικοί να νομίζουν ότι με την ψευδωνυμία αποποιούμαι των ευθυνών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος11/8/10, 7:08 μ.μ.

    Ανώνυμε 12:28, δεν ρώτησε κανείς να μάθει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικήματος του γραφείου της Εδεσσας, αλλά γιατί παραμένει κλειστό!!!!
    Σίγουρα εκεί στο ΟΤ μας περνάτε για μ....κες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος11/8/10, 10:27 μ.μ.

    Ανώνυμε 19:08
    Η επιτροπή Έδεσσας - воденски комитет - του ΟΤ για την οποία έχουν ανοίξει τα γραφεία κάνει λευκή απεργία για να διαμαρτυρηθεί για την μετατροπή του ΟΤ σε καλοστημένη επιχείρηση. Τα γραφεία έδεσσας γι αυτό δεν λειτουργούν. Η λευκή απεργία θα λήξει μόνο όταν κληθούν όλοι οι παλιοί αγωνιστές στο ΟΤ και όταν μετατραπεί η ποινή του Καρατάσου από δεκάκις εις πολιτικόν θάνατον σε αγκαρία καθαρισμού των γραφείων της εταιρίας Βοσκόπουλου Παρίση Αναστασιάδη.
    Ο υπεύθυνος εκ μέρους του Κ.Σ. του ΟΤ για την επιτροπή έδεσσας
    Παρασκευάς Ιουλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε 22:27
    Ενημέρωσε σε παρακαλώ την επιτροπή Έδεσσας του Ουράνιου Τόξου ότι προκειμένου να μετατρέψουν την ποινή μου, όπως αυτή προτείνει, είμαι διατεθειμένος να ζητήσω δημοσίως έλεος, όχι μόνο από τα αφεντικά του κόμματος, αλλά και από τα παρατρεχάμενα παράσιτα, βαρίδια και χαβαλετζήδες που το οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
    Ας μου ανανωρίσουν τουλάχιστον το ελεφρυντικό ότι δούλεψα για την κατασκευή αυτού του παραμάγαζου κι αυτοί με πέταξαν στο δρόμο. Κι ας σταματήσουν τους παρακαλώ να μου λένε συνέχεια "ο καθένας το δρόμο του", γιατί δεν το αντέχω άλλο και μπορεί να πάθω τίποτα.
    Δεν θα χωθώ ξανά στα πόδια τους και δεν θα γίνω εμπόδιο στο δικό τους δρόμο.
    Ας δείξουν λίγο έλεος για έναν άσωτο υιό.
    Έλεος, σύντροφοι, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Karatasho ζητω συγγνωμη που απαντω αρκετα καθυστεριμενα , αλλα προτελευταια εξεταστικη εχω , χρειαζεται λιγο διαβασμα τωρα το καλοκαιρι... Δεν κατεκρινα την κριτικη-η κριτικη ειναι κατι που μας βοηθα να γινομαστε καλυτερη. Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω γονιμη κριτικη! Το μονο που βλεπω ειναι απλα να βρουμε κατι στρεβλο στο ουρανιο τοξο , λες και ολη την ιστορια το κομα την εκανε....Πηγατε σχολειο σε μια εποχη που ειχαν εμονη με την αρχαια ελληνικη οποτε ιγουρα καταλαβαινετε τι σημενει ΡΑιΔΙΟΝ ΕΣΤΙ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙΝ ΠΟΝΗΡΑ ΦΥΣΙΝ. Ωστοσο επρεπε να απαντησω οταν μια δικη μου πρωτοβουλια χρεωνεται στο συνολο-το ειδαμε καποιους να μοιραζουν εφημεριδες πσαν να ημαστε σε πολιτικη εκδηλωση ηταν αυτο ακριβως που ηθελα-απ την στιγμη που εκανα την κριτικη μεσα στο κομμα οτι δεν μοιραζεται σωστα η ζορα πηρα μια ντανα και αρχιζα να μοιραζω,ατομικη πρωτοβουλια κατι που σε δημοκρατικα κομματα οπως το δικο μας ειναι θεμιτη , την στιγμη που δεν προσβαλει και δεν βλαπτει κανεναν!

    Ξαναλεω-δεν μ ενοχλησε η κριτικη , με ενοχλει η κακοπροαιρετη κριτικη....σεβομαι τους αγωνες που κανατε στο παρελθον αλλα δεν μπορω να δεχτω την αντιπαραθεση σας με μελη του κομματος να δημιουργουν διχασμους αναμεσα στους Μακεδονες!

    Προσωπικα δεν κανω κανεναν αγωνα, δεν ειμαι ουτε αγωνιστης ουτε ακτιβιστης-ειμαι απλα υποστιρικτης αυτων που κανουν αγωνα εντος και εκτος Ελλαδος, και οσο για την ενοχληση το σχολι της Gence δειχνει ποιος ενοχληθηκε κ μαλλιστα χωρις λογω

    Τους Πατιρωτικους μου χαιρετισμους στον διαχειριστη του μπλογκ και την κατα τα αλλα αρκετα συμπαθη Gence και στους αλλους πατριωτες ανεξαρτητως κομματικης κατευθηνσης , αλλωστε κιφτα σο βοντα νε σε μενουβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Rus-rom, πολλά από τα μέλη του ΟΤ έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους ότι ενοχλούνται αφάνταστα από την ύπαρξη Μακεδόνων ακτιβιστών εκτός του δικού τους έλεγχου.
    Αλλά εμάς δεν μας νοιάζει! Εμείς ακολουθούμε το δρόμο μας......
    Η κριτική στην δουλειά του Καρατάσου ως κακοπροαίρετη αντιπαράθεση με μέλη του κόμματος είναι ψευδέστατη! Ο Καρατάσο παρουσιάζει κάποια γεγονότα που αφορούν το κόμμα και τα μέλη του και περιμένει κάποια εξήγηση, εδω και πολλά χρόνια. Και δεν είναι μόνο εκείνος που περιμένει.
    Τέλος πάντων, δικαίωμα σου να πιστεύεις στο έργο των ηγετών του ΟΤ, αλλά θα επιτρέψεις στους μεγαλύτερους που αγωνιστήκανε στο παρελθόν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι είναι ΑΓΩΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οκ θα παραχωρησω το δικαιομα στους πρωτεργατες του μακεδονικου κινηματος να ξερουν τι θα πει αγωνας και ''χρεως στην πατριδα και το λαο..... πολλοι ειναι αυτοι που διαβαζοντας αυτα τα λογια θα με θεωρησουν προδοτη- οποιος θελει ας πει ή ας σκεφτει ή ας κανει οτι θελει εναντιον μου , αλλα εγω αυτα εχω να πω σχετικα με την συνεχεια του πολιτιστικου αγωνα , εχοντας υποψην τα παραπανω χρεη μας και την ρεαλιστικη πολιτικη κατασταση , εχοντας πανω απο ολα τα μακεδονικα ενδιαφεροντα"

    (Κρστε Πετκοβ Μισιρκοβ:Ζα Μακεδοντσκιτε Ραμποτι: ελευθερη μεταφραση δικη μου απο το κεφαλαιο "τι καναμε μεχρι τωρα και τι πρεπει να κανουμε στο μελλον"-ενα βιβλιο που θα μπορουσε να αφυπνισει συνειδησεις στους Ελληνες πολιτες Μακεδονες στην εθνικοτητα αλλα δυστυχως καποιοι που καναν αγωνες στο παρελθον δεν το δεχονται και αντ αυτου διαφημιζουν βιβλια που μιλαν για βουλγαρικα χωρια και βουλγαρικο πληθυσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος17/9/10, 7:35 μ.μ.

    Gospodin Karataso kai Gospocja Gence.Γνωριζομαστε παρα πολυ καλα ολοι μας,με λιγα λογια ειμαστε μια μικρη παρεουλα,κι οπως η παροιμια λεει "ηταν στραβω το κλιμα το εφαγε κι το μαγκαρε"εν ολιγεις τον μεν Καρατασο τον εφαγε ο δακος η δε Γκεντσε ηταν οψημη με αποτελεσμα να χασει το τρενο.Τωρα τρεχουν απεγνωζμενα για το πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή