Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ

Τραγούδι του Γρηγόρη Μπιθικώτση που ζήτησε σχολιαστής να αφιερώσει σε όλους τους Μακεδόνες

5 σχόλια:

  1. Φίλε που έκανες την αφιέρωση του τραγουδιού πιστεύω δεν ενοχλήθηκες που, αντί για τον πραγματικό τίτλο του τραγουδιού, έβαλα ως τίτλο της ανάρτησης τον δεύτερο στίχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/6/10, 10:16 μ.μ.

    Λοιπόν Κατατάσο όλη η χολή που ρίχνεις στο Ρωμέϊκο δε με πειράζει (αντιθέτως τη χαίρομαι γιατί μας ξυπνάει ακόμα και μας τους χαμουτζήδες για το ποιόν σας) αλλά όταν σε βλέπω να εκμεταλλεύεσαι φωνές σαν τον Ξυλούρη ή τον Μπιθικώτση που μιλάν κατευθείαν στην καρδιά του Ρωμιού τότε σκοτεινιάζω. Α ρε Γρηγόρη, ευτυχώς που έφυγες να μη δεις να σε μαγαρίζουν αυτοί που Αλβανό θα σε ανεβοκατέβαζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 22:16
    Ρωμιοί είναι όλοι οι λαοί που ανήκαν στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μεταξύ των οποίων και οι Αρμένιοι, οι Βούλγαροι, οι Θράκες, οι Αλβανοί, οι Μακεδόνες, οι Καπαδόκες, οι Σύριοι κλπ.
    Ρωμαίοι (ρωμιοί) είναι και οι Ιταλοί, οι Κροάτες, οι Ισπανοί κλπ
    Ρωμαίοι της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου (9ος αιώνας κλπ) ήταν και οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Φράγγοι, οι Ούγγροι κλπ.
    Εσύ γιατί θεωρείς ιδιοκτισία σου το ρωμέϊκο και αμφισβητείς σε όλους τους άλλους λαούς να θεωρούν το ρωμαίϊκο ως μέρος της ιστορίας τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/6/10, 12:06 π.μ.

    Ανώνυμε 22:16
    Εσύ τι μας λές ότι αλβανό θα ανεβοκατέβαζαν τον Μπιθικότση (Το πραγματικό όνομα του Κολοκοτρώνη ήταν Μπιθεγκούρα), εδώ οι Αλβανοί έχουν για εθνικό σύμβολο τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου!!!!! Δεν πρέπει να αντιδράσουμε?
    Οι ψευτομακεδόνες μας κλέβουν τον ήλιο της Βεργίνας, οι Αλβανοί μας κλέβουν τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου.
    Όλοι από εμάς κλέβουν.
    Μας έκλεψαν και τα λευτά και τα πήγαν στην Ελβετία και την Αμερική. Τελικά όλοι από εμάς κλέβουν και αναγκαστικά εμείς κλεβόμαστε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/6/10, 10:26 π.μ.

    Κατά κάποιο τρόπο Ρωμαίοι (ή της ορίτζιναλ ή της κάλπικης Φράγκικης) ήταν όλοι αυτοί που προανέφερες Καρατάσο αλλά (α) από τους μεν της ορίτζιναλ μόνο εμείς συνεχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον όρο - μετεξελιγμένο σαν Ρωμιός-Ρωμιοσύνη-Ρωμέϊκο - σαν κομμάτι του αυτοχαρακτηρισμού μας (άσε που έτσι μας ετεροχαρακτηρίζαν και οι άμεσοι γείτονες μας) και (β) οι ίδιοι οι ορίτζιναλ ποτέ δεν αποδέχθηκαν την αυθαίρετη υιοθεσία του όρου από τον Καρλομάγνο και τους διαδόχους του.

    Σε τελική ανάλυση από πότε αποφασίσατε εσείς οι εξωμότες του Ρωμέϊκου να το διεκδικήσετε; Κομμάτι της ιστορίας του και βέβαια είσαστε - οι πρόγονοι οι δικοί σου και οι δικοί μας - ασχέτως του αν μιλούσαν ελληνικής, σλαβικής, λατινικής, αρμένικης ή αλταϊκής προέλευσης γλώσσα - κομμάτι της Ρωμιοσύνης ήταν αλλά αποφασίσατε πριν 100+ χρόνια να την πολεμήσετε με όλη σας την ψυχή. Άσε λοιπόν τους Ρωμιούς στην ησυχία τους και αντί να μαγαρίζεις τη μνήμη της φωνής του Μπιθικώτση και του Ξυλούρη βάλε μας να ακούσουμε κανένα Begajte Grci που σας εκφράζει απόλυτα (και το χορεύετε με ιδιαίτερη αγάπη).

    Ανώνυμε 00:06 τα Λιακοπούλεια υστερικά άστα για το Λιακόπουλο. Δόξα σοι ο Θεός είχε η επανάσταση του '21 αρκετούς Αρβανίτες να μη χρειάζεται να μετατρέψουμε το αρβανίτικο παρατσούκλι του Κολοκοτρώνη σε πραγματικό του όνομα για να αυγατίσουμε τα νούμερα μας. Γκέγκε ή νούκου γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή