Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Αυθεντικό Βλάχικο τραγούδι

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/5/09, 11:14 π.μ.

    Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ στάση των Κομμάτων Εξουσίας στην Ελλάδα με την καλλιέργεια και δημιουργία εχθρικών σχέσεων με τις Βαλκανικές Χώρες καθώς και την ΑΡΝΗΣΗ αναγνώρισης της γλλωσικής, εθνοτικής , θρησκευτικής ταυτότητας της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του Ελληνικού Λαού αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το οποίο δεν παραγράφεται και για το οποίο οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι οι παραπάνω ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου ανάλογα με αυτό για τους εγκληματίες εθνικιστές της Γιουγκοσλαβίας (τους οποίους βοήθησαν στρατιωτικά πολλοί έλληνες εθνικιστές με την στήριξη του ελληνικού κράτους όπως αυτό συνέβη με την συμμετοχή τους στην σφάγη των μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα από τους Σέρβους εθνικιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/09, 6:30 μ.μ.

    BKS.0591065: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ

    ΕΘΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Σε πολλά μέρη των Βαλκανίων συναντάμε λατινόφωνους πληθυσμούς, οι οποίοι στις γλώσσες των γειτονικών λαών είναι γνωστοί ως Βλάχοι, ενώ οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Αρμάνοι. Κοιτίδα των Αρμάνων, από τον ύστερο Μεσαίωνα, είναι η οροσειρά της Πίνδου. Υψηλές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις παρουσιάζουν, πέραν των οροσειρών της βόρειας Ελλάδας, η νότια Αλβανία, η π. γ. Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Η ανάπτυξη μιας κοινής αρμανικής συνείδησης εμποδίστηκε από το γεγονός ότι οι Αρμάνοι πολιτισμικά βρίσκονταν κοντά στο ελληνόφωνο στοιχείο της νότιας Βαλκανικής, γλωσσικά όμως συγγένευαν στενά με το συμπαγή ρουμανόφωνο πληθυσμό βόρεια του κάτω ρου του Δούναβη.

    Στα νεότερα χρόνια, η θέση της ελληνικής ως γλώσσας συνεννόησης στις εμπορικές συναλλαγές της νότιας Βαλκανικής, το κύρος της ελληνικής παιδείας και ο ρόλος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στην Οθωμανική αυτοκρατορία, οδήγησαν ένα μεγάλο αριθμό Αρμάνων στην έκφραση ελληνικής συνείδησης. Πολιτικοί και εθνικοί ανταγωνισμοί του παρελθόντος, που έμειναν γνωστοί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα ως το ''κουτσοβλαχικό ζήτημα'', είχαν κρίσιμο αντίκτυπο στη συγκρότηση και την έκφραση της ταυτότητας των Αρμάνων. Ο χρόνος που περνά, λειτουργεί υπέρ της αφομοίωσης των Αρμάνων στις πολιτισμικές πλειονότητες των βαλκανικών χωρών. Ένας λαός που χάνεται, μια γλώσσα κι ένας πολιτισμός που εξαφανίζονται.



    © 2000-2009 E-SHOP.GR Α.Ε.



    Συγγραφέας: ΚΑΛ ΤΕΝΤ
    Κατηγορία: ΜΕΛΕΤΕΣ
    Εκδοτικός Οίκος: ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
    Σελίδες: 370
    Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2009
    Διαστάσεις: 14Χ21
    Τιμή: 25 € + 1.13 € 4.5% ΦΠΑ = 26.13 € -10% = 23.52 €

    Σχόλιο : Ένα πολύ καλό σύγγραμμα γραμμένο από ειδικό επιστήμονα της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών , με κύρος και μη στρατευμένη επιστημονική ακεραιότητα. Αναφέρεται για τους ελληνόφωνους Βλάχους και όχι στους βλαχόφωνους Έλληνες όπως ισχυρίζονται οι στρατευμένοι ψευδοεπιστήμονες της ελληνικής επικράτειας.
    Ας ελπίζουμε στο μέλλον να ασχοληθούν αντίστοιχοι ακέραιοι επιστήμονες με τους ελληνόφωνους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και όχι με τους σλαβόφωνους Έλληνες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/09, 10:26 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=E2HpikSIGes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/5/09, 10:29 π.μ.

    http://www.youtube.com/user/MakedonesMarinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/5/09, 10:37 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=GDKEzZvu-AY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/5/09, 10:46 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=qB87cI4R6vY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/5/09, 1:29 μ.μ.

    Τα παραπάνω βίντεος είναι γυρισμένα σε εκδηλώσεις που έγιναν στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ χωριό Μαρίνα Ναούσας του Νομού Ημαθίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού Μακεδόνες.
    Σε αυτά χορεύουνε ΤΟΠΙΚΟΥΣ μακεδονικούς χορούς και τραγουδούν ΤΟΠΙΚΑ μακεδονικά τραγούδια όλοι οι αυτοχθονες κάτοικοι του χωριού οι οποίοι ανήκουν για το ελληνικό κράτος στους ΑΟΡΑΤΟΥΣ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ Μακεδόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοπικούς μακεδονικούς χορούς και τοπικά μακεδονικά τραγούδια χορεύουν και τραγουδάνε σε εκατοντάδες χωριά της Μακεδονίας.
    Καλό είναι να το επισημαίνουμε αυτό και να μην αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις για κάποια μόνο χωριά. Υπάρχει κίνδυνος να τα βάλουμε άθελά μας στο στόχαστρο ρατσιστών και να συμβεί, ότι συνέβει πέρυσι με τις επιθέσεις στο πανηγύρι της Μελίτης.
    Θα προτιμούσαμε, όταν μας στέλνετε βίντεο, να τα στέλνετε στο ε-μεϊλ που υπάρχει στη διπλανή στήλη "επικοινωνία", μαζί με σχόλια, για να επικοινωνούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/6/09, 2:29 π.μ.

    Διαφωνώ με τη λογική του να μη βγαίνουν παραέξω οι εκδηλώσεις των Μακεδόνων προκειμένου να μην βρεθούν στο στόχαστρο ρατσιστών.

    Ο κόσμος δε θα πρέπει να φοβαται. Τίποτα δε θα τους κάνουνε. Βγείτε, μιλήστε, εμφανιστείτε, μόνο έτσι στο τέλος θα κάνουν πίσω τα φασιστοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/6/09, 9:39 π.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ . ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑ "ΕΚΤΕΘΟΥΝ" . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2009 , 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΛΙΚΑΣ ΕΘΝΟΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ , ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ" : ΑΝΘΙΜΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΠΟΛΗ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΣ, ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/6/09, 12:32 μ.μ.

    Στην Μαρινα οι μακεδονες της περιοχης αυτοπροσδιοριζονται ως ΕΛΛΗΝΕς.....ΟΠΩς ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά να πάθετε
    Προσπαθήστε να μάθετε πως το παθατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/6/09, 1:25 π.μ.

    o grekomanos pou egrapse to parapamw sxolio as milaei gia ton eayto tou kai oxi tous allous!!! egw den eida kanenan na vgenei kai na leei tipota gia aytoprosdiorismous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mas exeis zalisei file me ta monospita. eise enas milas sinexeia kai opou se vlepw lew to idio pragma!!! psevdonimo youtube: veroiaman. mas exeis zalisei me ta monospita, kanenas allos den vgenei na milisei mono esei. kalitera krata tis apopseis sou gia ton eayto sou kai ase tous allous isixous. den mporeis na antiprosopeyeis xwris na exeis rwtisei oute olokliro to xwrio twn monospitwn apo to opio katagese ,alla kai idikotera tin marina pou me tin opia den exeis apolitos kanena dikaioma na asxolise kai na krineis!!!! eyxaristw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή