Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ομορφιές της Μακεδονίας


Την ιδέα μας έδωσε το blog Taxalia που δημοσίευσε πρώτο το βίντεο

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/09, 6:21 μ.μ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΜΕ.ΩΣΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΑΝΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/09, 8:06 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=fP_bSxRIz-I

    Σας παρακαλώ και την παραπάνω ανάρτηση ,ως βασική κι όχι ώς σχόλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/09, 7:08 π.μ.

    Η ψήφος κάθε έντιμου δημοκράτη βασίζεται στη λογική του λιγότερου κακού. αυτό σημαίνει ότι ψηφίζουμε αυτούς οι οποίοι με καλύτερο τρόπο μας εκφράζουν. Αυτοί δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εθνικά μακεδόνες. έτσι αν ο ενας υποψήφιος είναι π.χ μικρασιάτης αλλά αγωνιστής και ο άλλος φοβισμένος μακεδόνας δεν θα πρέπει να έχουμε καμία αναστολή στην επιλογή του μικρασιάτη.βέβαια στη πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι μακεδόνες πολιτικοί, όχι αδίκως παραπονούνται για έλλειψη συμπαράστασης από τους μακεδόνες ψηφοφόρους στους καθημερινούς αγώνες. για αυτό η λύση είναι μία: καταπολέμηση του ΦΟΒΟΥ μας. Ο οποίος όμως φόβος δεν είναι αναιτιολόγητος και ουδεμία σύγκριση υπάρχει με την αντιμετώπιση άλλης εθνότητας-βλάχικης, αρβανίτικης/αλβανικής , τουρκικής .
    Η ελληνική πολιτεία δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ύπαρξη γενικά μακεδονικού έθνους, όχι μόνο στην ελλάδα, αλλά και στη Δημοκρατία της Μακεδονίας γεγονός πρωτάκουστο στο κόσμο. Ο Χίτλερ δεν αναγνώριζε την ύπαρξη ξεχωριστού αυστριακού έθνους αφού τα κοινά στοχεία με το γερμανικό έθνος είναι πάρα πολλά.Η ελλάδα αρνείται αντίθετα την ύπαρξη του μακεδονικού έθνους παρότι αυτό ελάχιστα κοινά έχει με το ελληνικό έθνος.
    Συμπερασματικά ας αναλάβει ο καθένας ΜΑΣ τις ευθύνες του και ας υλοποιεί το ελάχιστο των δικαιωμάτων του .
    Ετσι π.χ ας διοργανώσουμε με τους φίλους μας μικρογλέντια στα οποία θα προσκαλούμε τραγουδιστή παραδοσιακών μακεδονικών τραγουδιών , η πλειοψηφία των οποίων ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ στην αιγαιατική/ελληνική μακεδονία και κατόπιν μεταδόθηκαν στις γειτονικές χώρες από τους κυνηγημένους μακεδόνες τόσο στον εμφύλιο όσο και νωρίτερα.
    Ετσι σιγα σιγά θα σπάσει ο ΦΟΒΟΣ. Βέβαια αυτό θα γίνει σε μεγάλο βαθμό με την επίλυση της ένστασης της ελλάδος για το όνομα της γειτονικής χώρας,της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
    Αιντε ντα πεεμε πέσνατα να Μίρκα Γκίνοβα...
    Κατά τα άλλα συμφωνώ με το σχόλιο του παραπάνω ομοεθνή Μακεδόνα, η αντίδραση του οποίου επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή ότι " είμαστε παρα πολλοί αλλά πολύ σκόρπιοι ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή