Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Κοροϊδεύουν τους πολίτες για το θέμα του ονόματος της Δημ.Μακεδονίας


Νέος κύκλος επαφών για το θέμα της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αρχίζει από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.
Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στην Γενεύη με τους εκπροσώπους των δυο κρατών πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεβσκι, και το τριήμερο 6-8 Ιουλίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια και την Αθήνα.

Η τελευταία συνάντηση του Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο κρατών έγινε το Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη.
Στη συνέχεια διακόπηκαν λόγω προεδρικών εκλογών στη Δ. Μακεδονίας που ενίσχυσαν το κυβερνών κόμμα με την εκλογή του υποψηφίου του, Γκιόργκι Ιβάνοβ.
Η διακοπή συνεχίστηκε και λόγω των ευρωεκλογών στην Ελλάδα κατά τις οποίες αποδυναμώθηκε το κυβερνών κόμμα.

Κοντά σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη δημιουργία νέου κόμματος στη Δ.Μακεδονίας από το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, Λιούμπε Μπόσκοβσκι, με την επωνυμία «Ενωμένοι για τη Μακεδονία».
Ο Μπόσκοβσκι ήταν υπουργός εσωτερικών κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων που προκάλεσαν κυρίως οι Αλβανοί ουτσεκάδες από το Κόσοβο το 2001. Κατηγορήθηκε για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τα επεισόδια και οδηγήθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο όμως τον αθώωσε. Αυτό τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους Μακεδόνες.
Κινείται στον εθνοπατριωτικό χώρο και αυτό αναμένεται να κάνει το κυβερνών κόμμα ανυποχώρητο στις θέσεις του. Πιθανότατα θα παίξει έναν ρόλο ανάλογο με το ΛΑΟΣ της Ελλάδας και αυτό δεν βοηθάει την «εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης».

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοβ δήλωσε την υποστήρηξή του για «Την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, ο οποίος δεν θα θίξει την μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού».

Στην Ελλάδα η αποδυνάμωση του κυβερνώντος κόμματος και η ενίσχυση του ΛΑΟΣ, επίσης δεν βοηθάει στη «εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης».
Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένο από τις εκλογές και εν όψει αναμενόμενων πρόωρων εκλογών, αναμένεται να συνεχίσει την ανεύθυνη εθνοπατριωτική του πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στη Βεργίνα. μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία έχει γίνει εθνική γραμμή».

Αυτή η «κόκκινη γραμμή» που έχει γίνει και «εθνική γραμμή», αφού συμμετέχει σ’ αυτήν ακόμα και το ΚΚΕ, που κάποτε, όχι μόνο αναγνώριζε το μακεδονικό έθνος, αλλά είχε ταχθεί υπέρ μιας «Ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας», δεν αφήνει περιθώρια για εξεύρεση λύσης στην αντιδικία σε αυτή τη φάση.

«Κόκκινη γραμμή» έχει δικαίωμα ο καθένας να τραβήξει, αλλά μόνο στο οικόπεδό του.

Οι κυβερνώντες την Ελλάδα, αφού κατά το παρελθόν άλλαξαν τα ονόματα πόλεων, χωριών, βουνών, ποταμών και ανθρώπων στο τμήμα της Μακεδονίας που προσάρτησαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, χωρίς να ρωτήσουν τους γηγενείς κατοίκους που βρήκαν σ΄αυτήν, επιδιώκουν εδώ και αρκετά χρόνια να αλλάξουν και το όνομα της Δημοκρατίας που στήθηκε από τους Μακεδόνες στο βόρειο τμήμα της Μακεδονίας.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκα επτά χρόνια για να συνειδητοποιήσουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, ότι αυτό είναι παράλογο και ότι σε αυτόν τον παραλογισμό τους δεν ήταν να έχουν κάποια στήριξη από τη διεθνή κοινότητα.
Έτσι αναγκάστηκαν πρόσφατα δια στόματος της ΥΠΕΞ, Ντ.Μπακογιάννη, ότι η Ελλάδα κατέχει μόνο το 51% της Μακεδονίας και ότι Μακεδονία λεγόταν και η περιοχή όπου στήθηκε η Δημοκρατία Μακεδονίας.

Έτσι συμφώνησαν στη θέση της «σύνθετης ονομασίας». Αλλά όμως, η ονομασία «Δημοκρατία Μακεδονίας» ήδη είναι σύνθετη και σαφώς προσδιορίζει το συγκεκριμένο κράτος, στα συγκεκριμένα όρια και όχι όλη τη Μακεδονία. Αλλιώς δεν θα είχε γίνει δεκτό σαν μέλος του ΟΗΕ.
Ο Νίμιτς φέρεται να προτείνει την ονομασία
«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
,
κάτι που μάλλον θα αναγκαστεί να δεχθεί και η Ελλάδα για να μη φανεί αδιάλλακτη.

Έτσι για δεκα επτά χρόνια κορόϊδευαν τον ελληνικό λαό, για να του πούνε στο τέλος ότι άλλο είναι Γιάννης κι άλλο Γιαννάκης.

Το μόνο που κατάφεραν είναι να καλλιεργήσουν ανθελλαδικά αισθήματα στους πολίτες της Δημ.Μακεδονίας, να ανοίξουν συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για το Μακεδονικό, αποκαλύπτοντας έτσι την εθνοκάθαρση και τα εγκλήματα που διέπραξε η Ελλάδα στο τμήμα της Μακεδονίας που κατέλαβε το 1912 και να εισπράξει την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

Αυτή η «κόκκινη εθνική γραμμή», φαίνεται να περιλαμβάνει άλλη μια ανοησία.
Το όνομα, λένε, θα είναι μόνο γεωγραφικός προσδιορισμός και όχι εθνικός.
Δηλαδή οι μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες, πρέπει να αλλάξουν εθνικό αυτοπροσδιορισμό και να πάψουν να αποκαλούν τη γλώσσα τους μακεδονική.
Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούν ποτέ οι Μακεδόνες.
Ενώ υπάρχει μια πολύ μικρή μειοψηφία, που θα συμφωνούσε με συμβιβαστική σύνθετη ονομασία του κράτους, για το θέμα της εθνικής ταυτότητας δεν υπάρχει ούτε τέτοια μειοψηφία.
________________________________________________________

Οι διεθνείς οργανισμοί που ασκούν κάποιες πιέσεις προς τη Δημ.Μακεδονίας για το θέμα της ονομασίας του κράτους, δεν κάνουν κάτι παρόμοιο για το θέμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων.

Απλώς προτρέπουν να αποφεύγονται κάποιες ενέργειες που προκαλούν την άλλη πλευρά, όπως η μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος».

Η διεθνής κοινότητα έχει καθιερώσει κάποιους διεθνείς θεσμούς και Συμφωνίες, που προστατεύουν το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, και βέβαια δεν πρόκειται να αυτοαναιρεθεί προκειμένου να ικανοποιήσει μια παράλογη και αντιδημοκρατική απαίτηση της Ελλάδας.

Αυτό το ξέρουν οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο Καρατζαφέρης, και κατά συνέπεια δεν ελπίζουν σε κάτι τέτοιο.
Ελπίζουν βέβαια στην άνευ πολιτικών δεσμεύσεων χειραγώγηση των μαζών.

Ότι κάνουν, το κάνουν για να ικανοποιήσουν τα εθνοπατριωτικά αισθήματα των ψηφοφόρων, τα οποία οικοδόμησαν οι ίδιες σε ψευδείς και αναχρονιστικές βάσεις. Οι ψευδαισθήσεις που καλλιέργησαν στους πολίτες της Ελλάδας, δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν και αργά ή γρήγορα -και κυρίως αναπόφευκτα- θα διαψευσθούν.

Το θέμα λοιπόν, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το τι στάση θα κρατήσουν οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν ανεύθυνα το λαό ή θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και του πουν την πικρή αλήθεια;

Αν δεν τολμήσουν να κρατήσουν υπεύθυνη στάση και συνεχίσουν να δημιουργούν τέτοιες αυταπάτες στο λαό, το μόνο που θα προσφέρουν στη χώρα είναι ζημία.

Τη ζημία βέβαια συνήθως την πληρώνει ο λαός.
.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/6/09, 2:47 μ.μ.

    ολοι οι πολιτικοι και κοινοβουλευτικοί της δημοκρατιας της μακεδονίας συμφωνούν στην υπογραφή κοινα αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με τη ελλάδα. δεν συμφωνούν με τον λεγόμενο γεωγραφικό προσδιορισμό, πολύ περισσότερο με την χρήση έναντι όλων. αυτή η τελεσιγραφική απόφαση της ελλάδος προσβάλει όχι μόνο τη γειτονική χώρα οσο και τις 126 χώρες που την έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα.
    ολα τα κόμματα της δημοκρατίας της μακεδονίας συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία με την ελλάδα οφείλει να επικυρωθεί με δημοψήφισμα.
    τέλος υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 11 της διμερούς συμφωνίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στην ελλάδα να βάλει βέτο για ένταξη σε νατο και ε.ε με τη προσωρινή ονομασία της.
    δυστυχώς στην ελλάδα δεν παραδειγματίζονται από το λουξεμβούργο το οποίο είναι κράτος ΜΟΝΟ στο 22% του εδάφους της γεωγραφικής περιοχής του λουξεμβούργου...
    ούτε το παράδειγμα της ιρλανδίας και της μολδαβίας....
    το ελληνικό υπεξ αναγάστηκε να παραδεχθεί ότι η γεωγραφικη περιοχή της μακεδονίας έχει διαμελισθεί, με την ελλάδα να κατέχει το 51%, την βουλγαρία το 11%, την αλβανία το 2% και το κράτος της δημοκρατίας της μακεδονίας το υπόλοιπο 36%
    το φθινόπωρο θα δοθεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων με την ε.ε, σύντομα δε με ειδική πλειοψηφία θα αρθούν οι βίζες για τις χώρες του σένγκεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρωπαίος17/6/09, 5:10 μ.μ.

    Ο τίτλος έπρεπε να ξεχωρίζει ότι αναφέρεται σε έλλΗνες πολίτες και έλληνες πολιτικούς.
    Κατά τα άλλα συμφωνούμε, ιδιαίτερα όμως πρέπει να τονισθεί ότι και οι αλβανοί θα συμμετέχουν στις συνομιλίες , έχοντας κοινή βάση απόψεων.
    Αναγωρίζοντας μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικό σύνταγμα, μακεδονική υπηκοότητα , θεμελιώδεις αξίες για τους πολίτες ενός κράτους, έστω μικρού και αδύνατου σε σύγκριση με την ελέω ΝΑΤΟ και Ε.Ε μεγάλη και δυνατή Ελλάδα η οποία πεισματικά το ΑΡΝΕΙΤΑΙ!
    Η Ιρλανδία είναι ένα πανέμορφο νησί στα βορειοδυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου(Αγγλία).
    Στο νότιο 4/5 του νησιού βρίσκεται ένα ανεξάρτητο ΚΡΑΤΟΣ , μέλος της Ε.Ε .
    Στο βόρειο 1/5 του νησιού βρίσκεται η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία ανήκει στο ανεξάρτητο Κράτος, μέλος της Ε.Ε , την Αγγλία.
    Η παραπάνω περιφέρεια έχει τη δική της κυβέρνηση,χωρίς φυσικά υπουργεία εξωτερικών και άμυνας.
    Δεν αποτελεί θετικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ παράδειγμα για την Μακεδονία μας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/09, 1:35 μ.μ.

    ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΑΣΕ
    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ(ΑΠΟ)ΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΔΙΑΚΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ

    ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΘΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ 91 (ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ)

    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΦΘΕΙ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ...
    ΔΙΟΤΙ ΟΙ "ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή