Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Γιατί στις Ευρωεκλογές Ουράνιο Τόξο;



Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης.
Στην Ελλάδα αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα δεν ισχύει για τις μειοψηφούσες εθνικές κοινότητες, όπως η μακεδονική, η βλάχικη, η τούρκικη κλπ.
Το να εκφράσουν τα μέλη αυτών των κοινοτήτων τη γνώμη τους για την ταυτότητά τους και την ιστορία τους, θεωρείται βαρύτατο παράπτωμα. Ακόμα και το να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από το τραγούδι στη γλώσσα τους, θεωρείται παράπτωμα.

Κατά το παρελθόν η χρήση αυτού του δικαιώματος τιμωρούνταν με εξορίες, πρόστιμα, ξυλοδαρμούς, ρετσινόλαδα. Σήμερα, λόγω διεθνών Συνθηκών, η ποινή έχει μετατραπεί σε συκοφαντία, λασπολογία, πολιτική τρομοκρατία, στέρηση του δικαιώματος επαναπατρισμού σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
Φορείς αυτής της φασιστικής ιδεολογίας και συμπεριφοράς είναι κόμματα, σωματεία και πολίτες που αυτάρεσκα αυτοπροβάλλονται ως κάτοικοι της χώρας όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, και μάλιστα εμφανίζονται και ως απόγονοι εκείνων που έβαλαν τις βάσεις της δημοκρατίας.
Η ίδια η πραγματικότητα αναδεικνύει την Ελλάδα ως το πλέον αντιδημοκρατικό κράτος της Ευρώπης.


Το Ουράνιο Τόξο είναι κόμμα που δημιούργησαν Μακεδόνες ακτιβιστές, με σκοπό να βοηθήσει στην αποκατάσταση της δημοκρατίας για το λαό τους και για τις άλλες καταπιεσμένες εθνότητες της Ελλάδας.

Οι εκλογές είναι κορυφαία πράξη δημοκρατικής έκφρασης.

Η ψήφος στο κόμμα Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο δίνει τη δυνατότητα στο δημοκρατικό πολίτη:

- Να καταδικάσει τη στέρηση του δικαιώματος κάθε μορφής έκφρασης γνώμης στις μειοψηφούσες εθνικές κοινότητες της Ελλάδας

- Να ενισχύσει τον αγώνα κατά του ρατσισμού και της καταπάτησης Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

- Να καταδικάσει τη ρατσιστική πολιτική του επίσημου κράτους και των μεγάλων κομμάτων, που καθιστούν την Ελλάδα μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συνεχίζει να παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες προστασίας των δικαιωμάτων των εθνικών, γλωσσικών, θρησκευτικών κλπ. ομάδων της επικράτειάς της.

- Να στείλει μήνυμα με την ψήφο του στους Μακεδόνες πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες, στους οποίους έχει αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα , ο επαναπατρισμός ή ακόμα και η απλή επίσκεψη στην πατρίδα τους, ότι οι Μακεδόνες και οι δημοκρατικοί πολίτες της Ελλάδας δεν τους ξεχνούν και συμπαραστέκονται ενεργά στον αγώνα τους.

- Να καταδικάσει όλες εκείνες τις αισχρές ενέργειες συκοφαντίας, λασπολογίας, παραπληροφόρησης που δημιουργούν κλίμα ανελευθερίας στις κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μακεδονικό, βλάχικο, τούρκικο, αρβανίτικο τραγούδι.
Στις δημοκρατικές χώρες, οι λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες διδάσκονται ως δεύτερες γλώσσες στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ σε πολλές από αυτές είναι υποχρεωτική η γνώση τους για την πρόσληψη σε δημόσια θέση.


- Ειδικά οι Μακεδόνες με την ψήφο τους στο Ουράνιο Τόξο αποτίουν φόρο τιμής στους προγόνους τους, θύματα αυτής της ρατσιστικής πολιτικής.
Στέλνουν το μήνυμα προς τους διώκτες τους, ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τα αποτελέσματα της ρατσιστικής πολιτικής σε βάρος τους, και ότι απαιτούν την άμεση έναρξη διαλόγου με την πολιτεία, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, τα δικαιώματά, η αξιοπρέπειά και οι εθνικές τους ελευθερίες.

Η ψήφος στο Ουράνιο Τόξο είναι η ουσιαστικότερη και βαρύτερη για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Είναι ψήφος συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους για ουσιαστική δημοκρατία και εθνική ισοτιμία Μακεδόνες.

58 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/6/09, 8:18 μ.μ.

    Μονο να φροντισουν να εχει ψηφοδελτια στα εκλογικα κεντρα γιατι αν δεν εχει ψηφοδελτια καποιος που θελει να ψηφισει δυσκολα θα το κανει θεμα στους δικαστικους επιμελητες καθως θα φοβηθει για στιγματισμο...ετσι μας εχουν καταντησει...να φοβομαστε να ψηφισουμε το κομμα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/09, 8:48 μ.μ.

    Όσοι πιστεύουν ότι είναι "ομάδα "η "μειονότητα," καλά θα κάνουν να ψηφίσουν το ΟΤ. Όσοι όμως δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους ως αυτόχθονα έθνος Μακεδόνων στην Ελλάδα, καλά θα κάνουν να αποφύγουν να ενισχύσουν ένα κόμμα που στην ουσία συμβιβάζετε με ελαχιστότατα δικαιώματα για τους Μακεδόνες και να αρχίσουν έναν αγώνα ουσίας για την αναγνώριση παγκοσμίως του Μακεδονικού ΕΘΝΟΥΣ. Φυσικά, υπάρχουν μακεδονικές μειονότητες και κοινότητες στον κόσμο αλλά όλες είναι ΕΚΤΟΣ Μακεδονίας. Σε ολόκληρη την γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας (όπως αυτή είναι μοιρασμένη σήμερα ανάμεσα σε 4 Κράτη) υπάρχουν αυτόχθονες εθνικά Μακεδόνες και όχι "μειονότητες" η "ομάδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/6/09, 1:59 π.μ.

    Ψήφο στο Ουράνιο Τόξο.

    Αλλά για όσους δε θέλουνε να ψηφίσουνε Ουράνιο Τόξο για τον έναν ή τον άλλον λόγο ένα πράμα είναι σημαντικό: Δεν πρέπει ούτε ένας Μακεδόνας να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.
    Μαύρο στο κόμμα που έκανε σημαία τον αντι-μακεδονισμό, που καλλιέργησε το αντι-μακεδονικό μίσος, μαύρο στους Τζαμτζήδες, Καραμανλήδες, μακεδονομάχους κλπ.
    Τώρα που η διαφορά στις ευρωεκλογές θα είναι το πρόκριμα για το αν θα φύγει ο Καραμανλής, και που οι Καραμανλικοί τρέχουνε να μαζέψουνε και το τελευταίο κουκί, τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουν οι Μακεδόνες ένα μάθημα στον Καραμανλή. Λίγες ψήφοι πάνω ή κάτω σε αυτές τις εκλογές μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/6/09, 11:50 π.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΙΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ" ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗ ΠΛΕΥΡΗ!!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΟΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΑΚΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ , ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/6/09, 12:30 μ.μ.

    Την Χρυσή Αυγή να ψηφίσετε! Με τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια (α) απέδειξε πως η ηλιθιότητα των καραφλών δεν έχει όρια και (β) σας έδωσε υλικό προπαγάνδας για τα επόμενα 4 χρόνια. Με τέτοια μπουμπούκια να παίρνουν εργολαβία τον πατριωτισμό όχι στον Όλυμπο αλλά στη Λαμία θα τα πάτε τα σύνορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/6/09, 12:57 μ.μ.

    ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΛΑΟΣ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ .
    ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗ, ΒΙΤΑΛΗ, ΨΩΜΙΑΔΗ,ΑΝΘΙΜΟ,ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ,ΖΟΥΡΑΡΗ , ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ .
    ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/6/09, 2:45 μ.μ.

    ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1974. ΕΠΙΕΛΟΥΣ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΑΠΑΡΤΑΧΑΙΝΤ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/6/09, 4:51 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=OeioPKkd9-Y

    ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ-ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/09, 5:04 μ.μ.

    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ!!!!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ , ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ, ΟΙ ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ 40 ΣΠΙΤΙΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!
    ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΤΣΙΣΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/09, 5:12 μ.μ.

    ΥΠΕΣ: Εξι εκατ. € για τα δάνεια των παλιννοστούντωνNAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009 16:24 Εκτύπωση
    Αποστολή
    Φυλάξτε το
    Επιλογές γραμματοσειράς
    Ακούστε το

    O υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος.
    Ποσό συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ κατανέμεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πληρωμή της κρατικής αρωγής στα δάνεια των παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

    Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος.

    «Τηρώντας τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους παλιννοστούντες συμπατριώτες μας, συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλοι αναγνωρίζουν, τη χρηματοδότηση των Περιφερειών της Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν ακόμη σε εκρεμμότητα αιτήσεις κρατικής αρωγής, για τα δάνεια των παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» δήλωσε ο κ. Νάκος.


    --------------------------------------------------------------------------------
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/6/09, 7:02 μ.μ.

    Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις Καρατάσσο, αλλά να μου επιτρέψεις "να μην πάρω". Η Ιστορία δεν γράφεται και πολύ περισσότερο δε, δεν εξετάζεται, αναλύεται και εξηγείται με τα διάφορα "ίσως", "μπορεί", "πιθανόν" και "αν" που χρησιμοποιείς στο κείμενό σου. Και κυρίως πού είναι οι πηγές και παραπομπές που απουσιάζουν παντελώς. Με απλά λόγια, δεν πείθεις διότι αυτό το ιστορικο-εθνικο-πολιτισμικο-κοινωνικό φολκλόρ που λέγεται "Μακεδονία" και "Μακεδονισμός", εκ Σκοπίων προερχόμενα, πρόκειται για μία ακροβασία στο κενό χωρίς δίχτυ μάλιστα. Προσωπικά, δεν διαφωνώ με το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και δεν θα το αρνηθώ για κανένα λαό ή εθνοτική ομάδα. Αλλά στην περίπτωσή σας, θέλετε να ονομασθείτε κάτι που ήδη χρησιμοποιείται από άλλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δηλαδή, δυστυχώς σας πρόλαβαν άλλοι. Διότι ούτε εσείς, ούτε οι Έλληνες, αντικειμενικά μιλώντας, μπορούν να θεωρούνται Μακεδόνες! Η χρονική απόσταση είναι, απλά, τεράστια και οι ανακατατάξεις, προσμείξεις και εναλλάγες των διαφόρων ομάδων στην ευρύτερη μακεδονική περιοχή, πάμπολλες.

    Οι Έλληνες αποδείχθηκαν όμως γρηγορώτεροι και εξυπνώτεροι από εσάς. Δεν πήγαν να κατωχυρώσουν την Μακεδονία ως Έθνος. Διότι γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο δεν στέκει. Αλλά την ενσωμάτωσαν στο Νεοελληνικό Κράτος και την έκαναν επαρχία. Όπως λοιπόν κανείς στην Ελλάδα δεν έχει πει ότι υπάρχει Αθηναϊκό, ή Σπαρτιατικό, ή Κορινθιακό, ή Θηβαϊκό, (ή ο,τιδήποτε άλλο που υπήρχε στην αρχαιότητα) έτσι και δεν είπαν τίποτα για Μακεδονικό. Διότι απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι διάφοροι Σλαβο-ανάκατοι που τα τελευταία 100 χρόνια έχουν αρχίσει να μιλάνε περί Μακεδονικού Έθνους, έχουν πέσει στην παγίδα της ίδιας της πλάνης τους. Πώς θα πείσεις τον κόσμο ότι υπάρχει σήμερα Μακεδονικό Έθνος όταν οι σημερινοί αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" δεν έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες από γλωσσική, πολιτισμική, εθνική αλλά και αιματολογική άποψη; Σκεφτείτε ότι αν (σωστά) οι σημερινοί Έλληνες καμμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους προγόνους τους, τότε πώς και μέσω ποιάς ιδιαίτερης μαγικής συνταγής οι αρχαίοι Μακεδόνες κατάφεραν να περάσουν το ...DNS τους στους σημερινούς κατοίκους της FYROM; Δυστυχώς λοιπόν όχι μόνο σας πρόλαβαν οι Έλληνες αλλά φέρθηκαν και πιό έξυπνα όταν στην προσπάθειά τους να ντύσουν το νεοελληνικό κράτος με αρχαιοελληνική αρχοντιά υιοθέτησαν και οικειοποίησαν αρχαιοελληνικά ονόματα. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να αναγνωρίσθεί "Μακεδονία" από την Ελλάδα στον αιώνα τον άπαντα. Η μόνη σωστή και από κάθε πρακτική άποψη λύση θα ήταν ή οι ηγέτες της FYROM να πείσουν τον λαό της ότι το στρατήγημα απέτυχε διότι παρα-ήταν φιλόδοξο ή να κάτσουν να διαπραγματευθούν με την Ελλάδα και να προσχωρήσουν σε αυτήν υπό μορφήν ομοσπονδίας. Κάτι, δηλαδή, σαν επαρχία της Ελλάδας. Και τότε, η Μακεδονία θα είναι μία και αδιαίρετη, η FYROM θα μπεί αυτομάτως στην Ε.Ε., ΝΑΤΟ, κλπ., και θα λήξει αυτό το αστείο θέμα με το "Μακεδονικό" για να μπορούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι φιλήσυχοι πολίτες να ασχοληθούμε σοβαρά με τις δουλειές μας και τα προσωπικά μας προβλήματα. Γιά σκεφτείτε λίγο. Αξίζει τον κόπο!

    Αυτά είχα να πω και ελπίζω να δημοσιευθεί το σχόλιό μου αν και πολύ φοβάμαι ότι λόγω των ιδιαιτέρων "δημοκρατικών" σας "ευαισθησιών" κάτι τέτοιο μάλλον για δύσκολο μου φαίνεται.

    Νά 'στε καλά!

    Παναγιώτης Δημητρίου
    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/6/09, 7:18 μ.μ.

    ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΧΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΛΕΠΤΗΣ, ΛΕΥΚΗΣ,ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ , ΤΗΣ ΒΛΑΧΑΣ ΝΑΤΑΣΑΣ?
    ΠΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ?
    ΠΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΤΕΡΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ?
    ΠΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παναγιώτη Δημητρίου

    Το μπλογκ είναι ανοιχτό και σε απόψεις σαν τις δικές σου. Ομως δεν είναι σωστό να ανοίξουμες τέτοιο διάλογο στα πλαίσια μιας ανάρτησης που αφορά άλλο ζήτημα.
    Για τα ζητήματα που βάζεις υπάρχουν στοιχεία και απόψεις σε παλαιότερες αναρτήσεις.
    Το ίδιο ισχύει και για όλους τους συμμετέχοντες.

    Φίλοι και αντίπαλοι

    Μην περιμένετε να δημοσιεύσουμε σχόλια αρνητικά για το Ουράνιο Τόξο κατα την προεκλογική περίοδο. Τέτοια σχόλια δημοσιεύονται σε δεκάδες μπλογκ.
    Όσοι από εσάς κάνετε καλοπροαίρετη κριτική, κρατήστε την για την μετά τις ευρωεκλογές περίοδο. Την ώρα της μάχης η γκρίνια δεν ωφελεί.
    Πολύ σωστά το βάζουν οι περισσότεροι σχολιαστές.
    "Το Ουράνιο Τόξο είναι η καλύτερη επιλογή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/6/09, 9:26 μ.μ.

    το ουράνιο τόξο δεν κατεβαίνει στις εθνικές αρα είναι πολυ λογικο να ψηφίσουμε τώρα. Προσωπικα την περίμενα πολυ αυτην την στιγμή.
    Προσωπικα επεσα κατα τυχη στην ιστοσελίδα του πριν 4 χρόνια . αγορασα όλα τα βιβλία της βιτρίνας και έμαθα πράματα που θα επρεπε να περάσουν 60 χρονια να τα μάθω (η μάλλον δεν θα τα μαθαινα ποτε ) με την δεδομένη κρυψαλήθεια που επικρατεί στην χώρα μας (καναλια εφημερίδες συστημα παιδείας κ.λ.π.)
    Μέχρι τοτε διαβαζα βιβλία του ιμχα και και του εμς. Μεταξυ των άλλων σημειωσα τρεις πληροφορίες που με εκαναν καχύποπτο για του λόγου και των γραπτών του το αληθες (του Εμσ και του ιμχα εννοώ).
    η αλλαγη των μητροπολιτάδων το 1900 και η αντικατασταση τους με τριανταρηδες που ξεραν να χειρίζονται οπλα. Η δηλώσεις που εκστομίσθηκαν απο αυτούς αφηναν την φαντασία σου διχως ορια για το τι(φρικαλεότητες) (και για το ποιον τους) θα επρατταν οι έλληνες " μακεδονομάχοι"
    Ιδου μερικές τετοιες δηλώσεις απο έλληνες μητροπολίτες στα 1900 περ. :
    Ιωακειμ φοροπουλος μοναστηρίου
    : δεν σας συμβουλεύω οφθαλμόν αντι οφθαλμού και οδόντα αντι οδόντος αλλα οφθαλμούς αντι οφθαλμού και οδόντες αντι οδόντος.
    Ο δράμας είπε σε κατοίκους στο κάτω νευροκόπι
    : πωλήσατω τα ιμάτια αυτού και τα υπάρχοντα αυτού και αγορασάτω μαχαίραν
    τέλος ο γνωστός κραβαγγέλης εκρυβε κάτω απο το ράσο 2 η 3 πιστόλια και πολές φορές διπλα στην αγια τράπεζα ειχε έτοιμο και γεμάτο το μάλιγχερ.
    Για μένα το βιβλίο "ο αντιμακεδονικός αγώνας" είναι κάτι που θα βασανίζει την συνειδηση και την ψυχή κάθε έλληνα μακεδονολόγου ιστορικοού που σεβεται τον εαυτό του.
    Το ουράνι τόξο ωφέλησε και ωφελεί στην ενημέωση στην αφύπνιση των εν τη ελλάδα μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/6/09, 10:05 μ.μ.

    Παναγιώτη Δημητρίου
    Αυτά που λες ειναι ξεπερασμένα. Σεναρια συνομοσπονδιας υπηρχαν το 1992 οταν μια αποστολη απο τη Δημοκρατια της Μακεδονιας πηγε στην Αθηνα να συζητησει αυτο το ενδεχόμενο και ο Σαμαρας ουτε καν τους δεχθηκε θεωροντας τους "μιασματα". Εκεινη την εποχη η Ελλαδα συζητουσε με τη Σερβια του Μιλοσεβιτσ τον διαμελισμο της Δ. της Μακεδονιας αποδεικνειοντας ετσι οτι εχει εδαφικες βλεψεις επι της Δ. Μακεδονιας.

    Δυστηχως η Ελλάδα με το εμπαργκο το 1994 και το βετο το 2008
    απεδειξε:
    - την μικροτητα της
    - οτι δεν εχει πολιτική (μονο κινησεις τσαμπουκα με βετο, εμπαργκο)
    - οτι είναι η χωρα υπεροπτης των βαλκανιων.


    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/6/09, 11:52 μ.μ.

    Μερικα για το σχολιο του π.δημητριου

    1.Γραφει το λοιπον "Η Ιστορία δεν γράφεται και πολύ περισσότερο δε, δεν εξετάζεται, αναλύεται και εξηγείται με τα διάφορα "ίσως", "μπορεί", "πιθανόν" και "αν" που χρησιμοποιείς στο κείμενό σου." Οσο κι αν εψαξα στο κειμενο του Karatasho δεν μπορεσα να βρω ουτε "ισως" ουτε "μπορει" ουτε "πιθανον" ουτε "αν"... Τωρα που τα ειδε ο π.δ. ειναι αξιον αποριας

    2."Πώς θα πείσεις τον κόσμο ότι υπάρχει σήμερα Μακεδονικό Έθνος όταν οι σημερινοί αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" δεν έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες από γλωσσική, πολιτισμική, εθνική αλλά και αιματολογική άποψη".
    Κατ αρχας απο οσο ξερω ολος ο κοσμος αποκαλει την δημοκρατια της μακεδονιας με το ονομα μακεδονια (εκτος της ελλαδας). Οσο για τα περι εθνων , αρχαιων μακεδονων, αρχαιων ελληνων κτλ. εδω ειναι που ισχυει το "ειπε ο γαιδαρος το πετεινο κεφαλα"
    3."Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να αναγνωρίσθεί "Μακεδονία" από την Ελλάδα στον αιώνα τον άπαντα."
    Ποτε μη λες ποτε...Απο οτι ξερω η ελλαδα προσπαθει να "επιβαλει" ενα ονομα του στυλ "βορεια μακεδονια". Οσο για τους μακεδονες που υπαρχουν στην ελλαδα οι δυο εκθεσεις,της ΕΕ και του ΟΗΕ ενα πραγμα σημαινουν αν δε το καταλαβες. Οτι ο ΟΗΕ και η ΕΕ, επι της ουσιας ολος ο κοσμος δηλαδη, αναγνωριζουν πλεον την υπαρξη των μακεδονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/6/09, 2:30 π.μ.

    Ψήφο στο Ουράνιο Τόξο.
    ΚΑι πιο πολύ δραστηριότητα ρε παιδιά, εκλογές έρχονται δε μπορεί να βγαίνουν στα μπλογκ ένα άρθρο κάθε 5 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/6/09, 9:15 π.μ.

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
    ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΘΚΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ?
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ?
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΗΤΑΝ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 51% ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ , ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ . ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΕΛΛΗΝΕΣ . ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ. ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ , ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ/ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΑΚΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ .
    Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ. ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ( ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ 1903 , ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ.
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ , ΤΟΣΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ-ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Π0ΙΟΤΙΚΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΝΥΜΙΑ, ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΝΥΜΙΑ ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ Η ΒΛΑΧΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕΒΑΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΧΩΡΑ-ΒΛΑΧΙΚΟ ΡΑΔΙΟ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΚΟ, ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΜΙΛΙΕΤ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΕΘΝΟΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(ΜΟΝΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ) .
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε , Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/6/09, 11:02 π.μ.

    ωραία τα λες και αισιόδοξα αλλα η αλήθεια είναι ότι η άλλη εκδοχή είναι πιθανότερη η απαισιόδοξη μιας και ο κόσμος είναι αδικα φτιαγμένος και επικρατεί το δικαιο του ισχυροτέρου. Επίσης η εποχή που διανύουμε δεν εχει μεγάλες φυσιωγνωμίες και φιγούρεςστο διεθνή προσκήνιο(κατι τύποι σαν τον Σαρκοζί είναι ο κανόνας που πουλάει την αλήθεια τη δικαιοσύνη για να πουλήσει τις φρεγάτες του) (με την προπαγάνδα που κάνουν οι έλληνες δεν περίμενα τέτοια εκθεση της Μαγκτούγκαλ- ηταν μια δυσάρεστη κταταγραφή της πραγματικότητας που όλοι θελουμε να αλλάξει - αλλά ευχάριστη γιατι τους τα ρίχνει στα μούτρα )οσον αφορά την διαδικασία της χαγης που κατέφυγε η δ. της μακεδονίας μου είπαν ότι στην αίτηση της υπέγραψε με το συνταγματικό της ονομα και όχι με τον της ενδιάμεσης συμφωνίας. Πολλοί εγχώριοι θεωρούν ότι αυτό είναι αμεση παραβίαση της προτού καν ξεκινήσει η διαδικάσία.(ψαξτο λίγο) Δευτερον το βετο ηταν μεν για το όνομα αλλα αλλά δεν ηταν καν βέτο.Ηταν παραπάνω απο μια χώρα που εφερε ένσταση και πιθανότατα η ελλάδα θα καρτήσει την στάση ότι αυτη δεν επέμενε αλλά σύρθηκε απο ένα σημείο και μετά απο την φόρα του της γαλλίας.
    Η ελλάδα ( η κυβέρηση ) αυτη τη στιγμή επιδιώκει να κερδίσει χρόνο με μεγάλη πίκρα διακυρήσσει ότι θα αναγνωρίσει την δημοκρατια της Μακεδονίας με πρόθεμα(νέκρα και σιγή όμως όταν έρχεται η κουβέντα στο θέμα γλώσσα και εθνος) αλλα πονταρει ότι δεν θα φτάσουν τα πράγματα ως εκεί( σαν οπλο ότι δεν θα φτάσουν ως εκεί έχει την απαίτηση για σύνταγμα , θέλει να παράξει σύνταγμα σε ξένο κράτος). Αυτο που ελπίζουν τα πιο ακροδεξιά στοιχεία της κυβέρνησης είναι η τετρατόμηση με την ελπίδα να πάρει και τα κομμάτια που της λείπουν(όπως λέει και ο Ρούσας)

    και πάλι μιας και έρχονται εκλογές : οακε και οικολόγους μπορούμε να ψηφίσουμε και άλλη φορά ουράνιο όμως πρέπει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/6/09, 11:27 π.μ.

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ/ΕΝΟΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΝΩ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΡΩΜΙΟΙ , ΓΡΑΙΚΟΙ, Κ.Λ.Π .
    ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ . ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΑ,ΒΛΑΧΟΥ, ΑΛΒΑΝΟΥ,ΕΛΛΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ .
    ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΖΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΟΓΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!
    ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ...
    ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΤΑΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΟΥΤΕ Η ΒΛΑΧΙΚΗ ΟΥΤΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΝΑΣΤΩΝ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ, ΤΗΛΕΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΖΑΜΙΑ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
    ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗ Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΕΒΡΑΙΩΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΒΛΑΧΩΝ.
    ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΜΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/6/09, 4:03 μ.μ.

    "ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ..."

    δηλ. είναι ότι χειρότερο έχει βγεί ποτε σε σλάβους , βλάχους και αλβανούς (πλειοψηφεικά) συν (μειοψηφικά )κάτι φραγκοι και λατίνοι(και ισπανοί ναι και ισπανοί) που ήρθαν έμειναν και έγιναν τελικά ελλαδίτες ανα το διαβα των αιώνων.
    ολοι αυτοι συροπιασμένη απο το αγγλικό χρήμα μετα την ιδρυση το μορφώματος και ξεγελασμένη απο την γερμανορωσική θεωρία για την βιολογική τους καταγωγή απο τους αρχαίους πριν την ιδρυση του μορφώματος και μετην τριμερη στρατιωτική επέμβαση της αγγλογαλλορωσικής δυναμης διασπάστηκαν απο την αυτοκρατορία ...Η συνέχεια είναι γνωστή
    Για να ειμαστε όμως πιο ακριβοδίκαιοι και να μην αδικούμε κανέναν υπήρχαν και οι τσάκωνες και οι άλλοι μεταφερόμενοι ελληνόφωνοι (μη ελλαδίτες όμως) πληθυσμοί
    Αυτοι οι ιδιοι αυτολογοκρίθηκαν και πετσοκόψαν τις γλώσσες τους, για να γίνουν πιο πειστικοί.
    Είναι αξιον απορίας ουδείς αρβανίτης δεν υψωσε ποτέ την φωνή του για διασωση του γλωσσικού τους πλούτου? Ουδείς βλάχος(εκει γνωρίζω μερικους)?
    Καποιος (Αρβανίτης )είπε ότι επειδη συνέβαλλαν τα μέγιστα στον αγώνα τους επιτράπηκε η προφορική χρηση αλλα τους απαγορευθθηκε να εισαχθεί στην εκαπαίδευση και να γράφεται.
    Εχω χάρτη γερμανικό του 1890 οπου η μιση εδαφικά (και παραπάνω) πελλοπόνησος κατοικείται απο συμπαγείς αλβανέζικους πληθυσμούς τον 15ο αιώνα.(ολο το μη παραθαλάσσιο κέντρο της) συν οι υπόλοιπες γνωστές περιοχές απο το βιβλίο σύμμικτος λαός.

    Αυτοι που που αλλάξαν όλη την γεωγραφία ονοματικά αυτοι που ξερίζωσαν με την μεγαλύτερη μανία όλες τις μητρικές, αυτοί που καταδίωξαν κάθε διαφορετικότητα. Ποιοι είναι αυτοί?
    Αυτοι που αναλάβαν κράτος το 31 ποιοι είναι αυτοί?
    ολο αυτο φανταζει σαν μια υπουλη (σταθερά και γραμμικά ακολουθηθηκε η ιδια γραμμη σττρατηγική μεχρι το προσφατο παρελθόν) συνομωσία
    μεταξύ άλλων είναι και έγκλημα που κάναν κατά του εαυτού τους, κατα την φύση τους.
    Οτι και να είναι είναι κίβδηλοι
    Εγω θα έλεγα κίβδηλοι αλβανοσλαβόβλαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μισιρκοφ4/6/09, 7:10 μ.μ.

    Ειναι τεράστιο ΨΕΜΜΑ και αστείος ο ισχυρισμός του ελληνικού εθνικισμού ότι η ένταξη της Δημοκρατίας τη Μακεδονίας στο Ν.Α.Τ.Ο δεν θα ήταν εφικτή για λόγους μη άρτιας αίτησης....
    Ολα τα μέλη ήταν σίγουρα μέχρι την τελευ-ταία στιγμή ότι η Ελλάδα δεν θα ρισκάρει το κύρος της και θα αποδεχθεί την ένταξή της, δίχως προηγούμενη επίλυση του διμερούς προβλήματος του ονόματος, με την προσωρινή ονομασία π.γ Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύμφωνα με το άρθρο 11 της ενδιάμεσης διμερούς συμφωνίας.
    Δυστυχώς η Ελλάδα παραβίασε το παραπάνω άρθρο 11 ,προβάλλοντας την μη προηγούμενη επίλυση του ονόματος και η ένταξη αναβλήθηκε .
    Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι το Δικαστήριο της Χάγης θα αποφασίσει για την παραβίαση του άρθρου 11 από την χώρα μας, απόφαση δεσμευτική για την Ελλλάδα.
    Αυτονόητο ότι η φιλοσοφία της ομοφωνίας του ΝΑΤΟ προϋποθέτει υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική των μελών του και αποχή από προσκόμματα στην διεύρυνσή του για λόγους άσχετους με τις αρχές, αξίες και υποχρεώσεις των μελών του.
    Διαφορετικά η αρχή της αυξημένης πλειοψηφίας των 2/3 είναι η επιβαλλόμενη. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί και η πρόταση του Υπουργού Άμυνας του Καναδά ούτως ώστε να μην μπορούν να μπούν εμπόδια από την Ελλάδα , μοναδικό εμπόδιο αφού τα περί Γαλλίας και φρεγατών σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/6/09, 8:57 μ.μ.

    Και οι Τσάκωνες μεταφερόμενοι ε; Τι μαθαίνει κανείς από τους εχθρούς του Ρωμέϊκου... Σι μπίθα ίμε τα επιχειρήματα σας - αλλά με τα μουτ που κουβαλάτε στην γκλάβα σας τι να περιμένει κανείς.

    Κοιτάξτε μόνο να ψηφίσετε όλοι σας το Vinozhito δαγκωτό γιατί αν κι αυτή τη φορά δε πιάσετε το ποσοστό που αναλογεί στα νούμερα που τσαμπουνάτε (χέσε το εκατομμύριο+ των υγρών σας ονείρων, μου κάνουν και οι 200.000 στις οποίες τόλμησε να το ρίξει ο Πάβλε - πως δε τον φάγατε;) θα φάτε δούλεμα χωρίς τελειωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σχόλιο κλεμένο από το μπλογκ
    abecedar.blogspot.com

    Anonymous said...

    Το Ουράνιο Τόξο είναι ενα τόσο δα μικρό πολιτικό κόμμα που, όμως, προκαλεί τεράστιο φόβο και πανικό στην ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της μίζας και της διαπλοκής.
    Αλήθεια, πως γίνεται να φοβάται μια ισχυρή χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από μια σταλιά πολιτικό κόμμα;

    Ε, λοιπόν! Θα το ψηφίσω για φοβούνται οι μιζαδόροι που μας κυβερνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/6/09, 8:30 π.μ.

    MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-06-09



    Ευρωεκλογές και εθνική ομοψυχία
    Tου Διονυση Γουσετη / diongous@central.ntua.gr

    Τους είδαν ν’ ανεβαίνουν δημοσκοπικά. Να γίνονται τρίτο κόμμα. Ν’ απειλούν. Και σκέφτηκαν πώς να τους χτυπήσουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι τα εθνικά θέματα. Τι είναι εθνικά θέματα; Είναι αυτά που εξάπτουν και κινητοποιούν μια ορισμένη «εθνική ομοψυχία». Συνήθως για να προπηλακίσουν κάποιον. Ιμπεριαλιστής ο Ατσεσον, ανθέλλην ο Πινέιρο, μαριονέτα ο Ανάν και πάει λέγοντας. Πρόκειται για την εθνική ομοψυχία που χαντακώνει τα όποια δίκια υπάρχουν στη χώρα. Με κατάληξη οι ομόψυχοι να μιλούν εκ των υστέρων για «χαμένες ευκαιρίες».

    Εστρεψαν λοιπόν τον προπηλακισμό στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων- Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, προσάπτοντάς του «ανθελληνικές» απόψεις. Τυχαίνει όμως οι απόψεις του να συμπίπτουν με απόψεις ιθαγενών ή διεθνών φορέων. Κινδυνεύουν όλοι αυτοί να κατηγορηθούν για ανθέλληνες; Οχι βέβαια. Στην εθνική ομοψυχία δεν υπάρχει συνοχή και συνέπεια.

    Κατηγορήθηκε ο κ. Τρεμόπουλος ότι παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ένα αλφαβητάρι της μειονοτικής μακεδονικής γλώσσας. Το αλφαβητάρι όμως, το εξέδωσε το ελληνικό κράτος το 1924. Ισως τώρα προσπαθεί να το ξεχάσει, αλλά πλέον την ύπαρξη της γλώσσας τη βεβαιώνει το «Ευρωπαϊκό Γραφείο των Ολιγότερο Ομιλουμένων Γλωσσών» (EBLUL), που αντιπροσωπεύει 40 εκατομμύρια πολίτες που μιλούν μειονοτικές γλώσσες στην Ε.Ε. Σε συνέδριό του, εισηγητής ήταν ο Φινλανδός πρωθυπουργός Μάρτι Αχτισάαρι. Στην παρουσίαση του ίδιου βιβλίου στην Αθήνα, υπό τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής, μετείχε και ο υπογράφων.

    Ο κ. Τρεμόπουλος κατηγορήθηκε ακόμη ότι διαπραγματεύτηκε εκλογική συνεργασία με τους «εχθρούς του έθνους»: το μειονοτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο. Ωστόσο, οι «εχθροί» έχουν ήδη συνεργαστεί εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Και όταν η Ν.Δ. κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως προδοτικό, το Ουράνιο Τόξο αποκάλυψε ότι και η Ν.Δ. διαπραγματεύτηκε μαζί του.

    Τώρα τα δύο κόμματα σιωπούν, μήπως υποστούν κι άλλες διαρροές. Ακόμα και οι ίδιοι οι Οικολόγοι- Πράσινοι τρόμαξαν και υπέκυψαν στη λογική του χαϊδέματος της εθνικής ομοψυχίας. Προσπαθούν αμήχανα να «μαζέψουν» τις δηλώσεις του υποψηφίου τους. Μια μιλούν για «κατεψυγμένες δηλώσεις». Μια δηλώνουν ότι ο κ. Τρεμόπουλος, όταν εξέφρασε τις απόψεις του, δεν ήταν κομματικό τους μέλος. Μια αποποιούνται τις διαπραγματεύσεις που όντως έκαναν με το Ουράνιο Τόξο. Η εθνική ομοψυχία, δηλαδή ο πρωτόγονος εθνικισμός, θριάμβευσε ακόμα μια φορά.

    Γράφω «πρωτόγονος εθνικισμός», για να περιγράψω και να αντιδιαστείλω τον εθνικισμό που αφορά τις εδαφικές διεκδικήσεις και τα διάφορα σύμβολα, δηλαδή τον εθνικισμό της αγροτικής περιόδου μιας κοινωνίας, με τη φιλοπατρία της βιομηχανικής περιόδου. Αυτή η τελευταία αφορά την αντίληψη και την προσπάθεια να πάψει το έθνος να είναι πρώτο σε ρατσισμό και διαφθορά και τελευταίο σε ανάπτυξη και καινοτομία. Να πάψει να εξευτελίζεται και να γελοιοποιείται επειδή δεν επιτρέπει σε υπηκόους του να μιλούν τη γλώσσα των μανάδων τους. Φαίνεται πως αυτή η φιλοπατρία σπανίζει. Ας ευχηθούμε προσωρινά.


    ΣΧΟΛΙΟ: Με το άρθρο αυτό του Γουσέτη στη Καθημερινή γίνεται επιπλέον κατανοητό γιατί οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αλλά και οι έντιμοι Δημοκράτες πρέπει να ψηφίσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ως Κόμμα Αρχών που δεν πτοείται από τους προπηλακισμούς της ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ομοψυχίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος5/6/09, 11:25 π.μ.

    "Και οι Τσάκωνες μεταφερόμενοι "

    οχι φιλέ μου δεν είναι μεταφερόμενοι ...
    για αυτο ακριβώς τους ανέφερα για να σε προλάβω
    αλλα δεν σε προλαβα τελικά...

    θυμησε μου όμως ήτανε περίπου 350.000 το 1830 οι τσακωνοφωνοι? (όσο οι σλαβόφωνοι το 12 στην Μακεδονία?)

    οσον αφορά τους εχθρους δε ειμαστε εχθροί σου εσυ μας αναβιβάζεις εκεί. Οταν θα ζητηθεί συγνώμη προς ολους αυτούς , οταν θα μπορέσετε να ψελλίσετε ψέγματα πραγματικής ιστορίας, οταν θα χάσετε τον φόβο απο το παρελθόν σας, τοτε θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε στην ηθική σας αποκάθαρση.
    οσον αφορά τιε εκλογές το καινούργιο δεν είναι ότι υπάρχει ένα μικρό κομμα πο θα ξαναδηλώσει παρόν (και το φοβάστε τοσο πολυ αντιδιαμμετρικά απο μεγεθος του? ) ουτε τα ψηφοχαρτιάκα που θα πάρει. Γεγονος είναι οτι δεν μπορείτε να αντιπαλέυσσετε το τι λέμε . Η αλήθεια δεν εχει καμμία σχέση με ψηφοδέλτια.

    και κατι άλλο πρωτφανές -κανούργιο σε αυτες τις εκλογές . Η υπαρξη αυτου του μπλογκ οπου οι καθιστάμενοι (απο σας?) βουβοι-μουγκοί μιλήσαν και μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αδέρφια Μακεδόνες πάμε καλά

    Το μπλοκ Ακρίτας εδώ και δυό μέρες διαφημίζει στην πρώτη σελίδα το ελληνο- μακεδονικό λεξικό του Βάσκο Καρατζά και το Ουράνιο Τόξο. Μπορεί να τον πληρώσατε εσείς αλλά μπορεί να το κάνει και από βλακεία. "Μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι".
    Το μεγαλύτερο μπλοκ της Θεσσαλονίκης Ταξαλια έβαλε το πεντάλεπτο βίντεο του Ουράνιου Τόξου.
    Εχω φίλους που δεν είναι μακεδόνες και θα μας ψηφίσουν

    Το μπλοκ Ιλιντεν και το Μπελομόρσκα τα βρήκα από το μπλοκ Αμπεσενταρ. Γι αυτό πρέπει να τα βάλετε και στο αάϊτ του Ουράνιου Τόξου. Και από εκεί μπορεί να τα μάθει κόσμος. Πρέπει να τα μάθει γιατι μόνο έτσι θα μαθευτεί η πραγματική ιστορία και τι ζητάμε.
    Αυτά τα σάϊτ και το Ουράνιο Τόξο πρέπει να τα κάνουμε γνωστά και στους φίλους μας.
    Τα πράγματα πάνε καλά και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τις ελκογές.
    Ευχαριστώ
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε και Ομοεθνή Μακεδόνα

    Αν θέλεις να πάψεις να εισαι "ΑΟΡΑΤΟΣ" όπως ισχυρίζονται οι εξουσιαστές σου, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ψηφίσεις το μοναδικό Κόμμα που θα δώσει αξία και τιμή στο κυριότερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου , την μακεδονική σου ταυτότητα.
    Για αυτό ψήφισε ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!
    Η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο Κόμμα θα είναι χαμένη αφού θα συνεχίσεις να παραμένεις "αόρατος" , γιατι θα καταγράφεσαι όπως μέχρι τώρα, δηλαδή με την ψεύτικη ταυτότητα και μάσκα, ώς εθνικά Έλληνας....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος5/6/09, 11:20 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=Umyfu5caW_M&NR=

    ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος6/6/09, 6:07 π.μ.

    ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΜΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ , ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος6/6/09, 6:37 π.μ.

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝ ΔΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος6/6/09, 7:14 π.μ.

    ο τρεμοπουλος δήλωσε οτι οι λιγοι ψήφοι του ουρανίου τόξου σταμάτησαν τα όνειρα της γειτονικής χώρας για επέκταση στη θεσσαλονίκη και προστασία μιάς ανύπαρκτης μεγάλης εθνικής ΜΑΚΕΔΟΝΚΉΣ μειονότητας...
    Για αυτό αύριο ψηφίζουμε αποκλειστικά ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος6/6/09, 10:34 π.μ.

    Ουράνιο τόξο θ α ψηφίσουμε έτσι και αλλιώς

    αλλά είναι εντυπωσικό πως πρόεδροι κομμάτων
    στελέχοι κλ.π αναδιπλώνονται και λακίζουν μπροστά στις ανακριτικού τύπου επιθέσεις απο το υπάρχον πολιτικο κατεστημένο για προηγούμενες δηλώσεις τους, συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις κλπ.
    κανένας δεν μπρεί να αντισταθεί σε αυτο .. κανένας δεν μπορεί να πεί ναι αυτο ειπα αυτο εννούσα εκεί συμμετείχα κλπ.
    ολοι.. ολα.. για τον φόβο να μην αποκαθηλωθουν ψηφοθυρικά και ας ξέρουν ότι δεν είναι προδοτες (οπως εμμέσως πλην σαφώς υπονοούν και υποστηρίζουν οι δημόσιοι ανακριτές και κατηγοροι τους... ψαχουλευοντας στο παρελθόν) και ας ξερουν οτι δεν υπάρχει πιο δικαιο αίτημα απο μια γλωσσο πολιτισμική κοιτότητα π που στραγγαλίχεται δεκαετίες τώρα και δεν δεν θέλει να καταπνιχτεί, και ας ξέρουν τις συγχρονες δημοκρατικές αντιλήψεις περί αυτοπροσδιορισμού...
    ολα αυτα τα ξεχνάνε (πρόσκαιρα?) οταν ερθει η ωρα για την κάλπη.

    ειναι πραγματικά εντυπωσιακή η δύναμη της λασπολογίας, του εκφοβισμού της κατατρομοκράτησης σε αυτην την χώρα..( σηκώνει μεγάλη συζήτηση)

    και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε κάπου αλλού

    Ουράνιο τόξο θ α ψηφίσουμε έτσι και αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος7/6/09, 6:46 π.μ.

    поговорка: Што хасеафме то ке жниеме. Ајде добар успех.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος7/6/09, 9:39 π.μ.

    Επίλογος

    Ότι σπείραμε, θα θερίσουμε.

    Άντε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος7/6/09, 11:24 π.μ.

    Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΟΤ, τι άλλο έχετε κάνει για να βγείτε από την αφανια πέρα από το να ψηφίζετε το ΟΤ κάθε πέντε χρόνια στις ευρωεκλογές; Πιστεύετε ειλικρινά ότι το ΟΤ θα σώσει από μόνο του και με τις ελάχιστες πράξεις του, τους Μακεδόνες; Κοιτάξτε γύρο σας τι γίνεται και μην ψάχνετε τις ευθύνες μόνο στους Ελληνες και την Χρυσή Αυγή. Για το ΟΤ φαίνεται ότι αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα: η Χρυσή Αυγή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος9/6/09, 1:45 π.μ.

    Τι έγινε ρε παιδιά; Είναι κανένας ευχαριστημένος από αυτό το αποτέλεσμα;
    Καλά κάναμε και το ψηφίσαμε το ΟΤ αλλά το αποτέλεσμα είναι σκέτη μιζέρια.

    Εντάξει, τα μειονοτικά κόμματα τόσο παίρνουν συνήθως, αλλά θα πρέπει να υπάρξη περισσότερη δράση.
    Τι 5 τι 10 τι 15 χιλιάδες ψήφοι, το ίδιο είναι. Αυτό που μετράει είναι η δράση, οι ακτιβιστικές ενέργειες, η παρουσία.

    Το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία για να υπάρξει ίσως κάποιο διαδικτυακό κανάλι, κάποιο πόρταλ, κλπ σε βάθος χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσουν χρόνο τα μέλη του.

    Επίσης τα μπλογκ θα πρέπει να έχουν συνεχή ενημέρωση και νέες δημοσιεύσεις-αναδημοσιεύσεις κάθε μέρα. Ας ξεκινήσουν τα μπλογκ να δουλεύουνε και βλέπουμε. Χρειάζεται και κάποιος πιο φιλικός στο χρήστη χώρος για να συζητάμε-συμμετέχουμε-δημοσιεύουμε.

    Άιντε γκόρε γκλάβατα-ψηλά το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νταρζαβα9/6/09, 7:15 π.μ.

    Η χρόνια μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας απο μέτρια δημοκρατική σε εθνικο-σοσιαλιστική φασιστική είναι το κυρίαρχο και αντικειμενικό δεδομένο της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.
    Για αυτή τη κατάσταση μεγάλη είναι η ευθύνη της δημοκρατικής διεθνούς κοινότητας η οποία ελάχιστα έκανε για να εμποδίσει αυτή την αντιδημοκρατική μετεξέλιξη , χρηματοδοτώντας αλόγιστα και άκριτα την Ελλάδα μέλος της Ε.Ε επί 30 χρόνια, δίχως να ΑΠΑΙΤΕΙ ανάλογη συμπεριφορά συμβατή με τις αξίες και αρχές της Ε.Ε , σύμφωνα με τις οποίες η προστασία των μειονοτήτων αποτελεί βασική υποχρέωση κάθε δημοκρατικής χώρας. Κάτι που υποκριτικά το ζητούν από υποψήφιες χώρες στην Ε.Ε όπως η Δημοκρατία της Μακεδονίας από την οποία απαιτούν δικαιώματα για τους Αλβανούς στα σύνορα με τη Βουλγαρία....
    Στα παραπάνω πλαίσια η ανάπτυξη Κομμάτων που υπερασπίζονται μειονότητες , ιδιαίτερα τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ η οποία αποτελεί αιτία "πολέμου" για το ελληνικό κράτος είναι αδιανόητη . Ιδιαίτερα η εκλογική τους καταγραφή.
    Το ζητούμενο λοιπόν είναι η χρόνια και συστηματική υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εθνικά Μακεδόνων, έχοντας όμως συνείδηση ότι αυτοί έχουν υποστεί εθνοτική διάβρωση με την χρήση φυσικής και ψυχολογικής βίας.
    Το Ουράνιο Τόξο με το ελάχιστο εθελοντικό προσωπικό έχει κάνει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ουκ ολίγα για την χειραφέτηση των Μακεδόνων , δρώντας σε βαρύ συκοφαντικό περιβάλλον που η προπαγάνδα Γκαίμπελς φαντάζει διαφημιστικό σπότ....
    Δυστυχώς το έργο του υπονομεύθηκε εκ των έσω από Μακεδόνες οι οποίοι κινούμενοι με προσωπικά και συναισθηματικά κίνητρα έστρεψαν τα πυρά τους σχεδόν αποκλειστικά εναντίον του υποστηρίζοντας ΨΕΥΔΩΣ ότι διάφορα άλλα κόμματα όπως η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχουν κάνει περισσότερα για τους Μακεδόνες από το Ο.Τ.......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σύντομα το μπλογκ θα ανοίξει διάλογο για τις αδυναμίες μας, "την υπονόμευση εκ των έσω" και τις πραγματικές αίτίες της "μιζέριας".

    Μην έχετε πολλές απαιτήσεις από τους τους Μακεδόνες μπλόγκερ, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο.

    Καλό είναι να ανοίξουν και άλλα μπλογκ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος9/6/09, 6:42 μ.μ.

    Μην τα ρίχνετε όλα στην Gence και τον Π.Κ. Η ΦΙΣ καταποντίστηκε εκλογικά ακόμα πιο πολύ κι από εσάς και αν δει κανείς πόσους ψήφους πήρε εκεί που τους πήρε το λογικό συμπέρασμα είναι πως δεν είχε απήχηση στον κόσμο σας. Το ερώτημα είναι γιατί ακόμα και στο Δήμο Μελίτης μετά τα γεγονότα των Λόφων βγήκε με τόσους ψήφους η ΝΔ και επιπλέον οι ψήφοι ΛΑΟΣ και ΠΑΜΜΕ και ΧΑ ήταν 2/3 αυτών του Ουράνιου Τόξου. Ακόμα και οι Πόντιοι στη Μελίτη δε το θέλουν το πεδίο βολής.

    Όσο για τα περί "συκοφαντίας" μόνοι σας δίνετε στόχο και δε σας πιστεύει κανένας (και με τα ίδια πρόσωπα επάνω και να αλλάζατε ρότα και πάλι κανένας δε θα σας πίστευε γιατί πλέον έχουν σταμπαριστεί). Όταν ένας άνθρωπος που ψάχνει να μάθει για εσάς πατάει το link προς maknews ή ΜΤΟ (που το συγκεκριμμένο ιστολόγιο δεν έχει αλλά τα άλλα 2 αλλά και το ανενεργό στο οποίο συμμετείχε ο karatasho το έχουν) και διαβάσει (όσο αντέξει) τι συμπέρασμα θα βγάλει για το πως αισθάνεστε για τους συμπολίτες σας και τη χώρα σας και ποιοί είναι οι απώτεροι στόχοι σας. Δε πα να λέει το ΟΤ πως δε θέλει αλλαγές συνόρων, πάρα πολλοί λίγοι θα το πιστέψουν. Και μετά θα μείνετε να παραπονιέστε πως σας συκοφαντούν. Εμ είδαν τους φίλους σας και έπιασαν το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος9/6/09, 8:35 μ.μ.

    Οι Οικολόγοι-Πράσινοι παρ'ολη την δυσφήμηση που υπέστησαν για το Μακεδονικό και τον Τρεμοπουλο, βγάλανε ευρωβουλευτή. Αφήστε τις μπούρδες περί δυσφήμησης εκ μέρους Μακεδόνων εναντίον του Βινοζιτο, επειδή κάποιοι άνθρωποι άπλα βλέπουν τα χάλια του μακεδονικού κόμματος και της ηγεσίας του και τα καταγγέλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος10/6/09, 12:57 π.μ.

    Εμ παιδες...με μπεγκαϊτε γκρτσι νε σι πραβε ραμποτα...και αναφερομαι στο γνωστο τραγουδι το οποιο παμπολλες φορες το "προωθουν" τα μελη του Ο.Τ. ακομα και ο ιδιος ο Βοσκοπουλος...γιατι???δεν επρεπε να ειναι κατα σε τετοια τραγουδια??ωραια τα λεει στο μανιφεστο,στις τηλεορασεις,στις ανακοινωσεις και παντου αλλα γιατι απο πισω κανει τετοιες μαλακιες??ειναι πραγματα που απομακρυνουν τον φοβισμενο μακεδονα, δεν τον εμπνεουν εμπιστοσυνη...προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να στραφει πρωτα στο πολιτιστικο κομματι...να βαλει ολες τισ δυναμεις του εκει και μεσα απο πολιτιστικους συλλογους να αναδειξει την παραδοση...πρωτα ετσι θα δεσει τον κοσμο...αυτο το εχει ξεχασει νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το 99% των Εθνικά Μακεδόνων οι οποίοι έχουν το ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΡΡΟΣ και ΣΘΕΝΟΣ να εκδηλώσουν δημόσια την εθνοτική τους ταυτότητα ψήφισαν Ουράνιο Τόξο!!!
    Οι εθνικά μακεδόνες οι οποίοι ψήφισαν άλλα κόμματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν
    έχουν το θάρρος να λένε δημόσια ότι είναι μακεδόνες....
    Χαρακτηριστικό κάθε έντιμου ανθρώπου είναι πρώτα η αυτοκριτική και μετά η κριτική των άλλων.Έτσι παρατηρούμε ότι το έργο της υπεράσπισης των μακεδονικών δικαίων από ΑΥΤΟΥΣ που κάνουν δημόσια και κακόβουλη κριτική ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
    είναι ελαχιστότατο σε σχέση με το Ο.Τ. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και με προσμονή περιμένουμε τις δικές τους δράσεις για την υπεράσπιση των δίκαιων του μακεδονικού έθνους και όχι δημόσιες και κακόβουλες κριτικές στρεφόμενες αποκλειστικά στο Ο.Τ.
    Μηδενική σχέση έχει η δράση του Ο.Τ με το εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο , αφού το κυρίαρχο είναι η συμβολή στην γλωσσική, εθνοτική , θρησκευτική αυτογνωσία του πολίτη.
    Τα υψηλά εκλογικά ποσοστά του Χίτλερ και του Μιλόσεβιτς δεν μειώνουν στο ελάχιστο τα εγκλήματά τους για την γενοκτονία των Εβραίων και των Μουσουλμάνων αντίστοιχα...
    Το ίδιο η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του εκφασισμού, ρατσισμού , ξενοφοβίας της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και όχι των νόμιμων δικαίων τους.
    Κανείς έντιμος πολίτης δεν ζητάει σήμερα την ψήφο, του στην πλειοψηφία ανέντιμου και διεφθαρμένου πολίτη. Αντίθετα την ζητούν τα λαμόγια και την λαμβάνουν από τα λαμόγια, αφού όπως λένες οι παππούδες μας, να τακφίι κ..οβι τακφίι γκ...οβι...
    Φυσικά ουδεμία σχέση έχει ο ψηφοφόρος των Οικολόγων με αυτή του Ο.Τ!!!
    Συμπερασματικά δεν είναι το έργο και το πρόγραμμα του Ο.Τ που δεν έπεισε τον πολίτη αλλά το αντιέργο όλου του συστήματος- κόμματα, εκκλησία, ΜΜΕ, εφημερίδες κ.λ.π που έχει αναγάγει το Ουράνιο Τόξο ως τον μοναδικό και αποκλειστικό εχθρό της Ελλάδος.
    Πρόσφατα οι Μπίλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ δήλωναν ότι θα ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να κάνουν αυτή την μυθική τους περιουσία αν δεν γεννιόντουσαν σε αυτό τον τόπο(USA) και σε αυτό τον χρόνο....
    Συνεπώς αν, και μόνο όταν προχωρήσει η ουσιαστική
    πολιτική ένωση της ευρώπης θα είναι δυνατή και η πολιτική μετεξέλιξη της ελλάδος σε αντιστοιχία με την εθνοτική της πραγματικότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε το μάννα από τον ουρανό ή να μην διορθώνουμε τα λάθη μας.
    Αντίθετα παντού και πάντα πρέπει να διαδίδουμε τα δίκαια μας αποκρούοντας τα συκοφαντικά και αρρωστημένα ψεύδη με κυριότερο την δήθεν προσδοκόμενη αλλαγή συνόρων και την ένωσή μας με την γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
    Αντίθετα να δηλώνουμε παντού ότι δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από ότι ζητά το Ελληνικό Κράτος για τους ελληνες του εξωτερικού, ιδιαίτερα των γειτονικών χωρών όπως στη Κωνσταντινούπολη με τους δύο χιλιάδες ελληνόφωνους πατριαρχικούς όσο και στην Αλβανία με τους ελληνόφωνους Βλάχους αλλά και Χριστιανούς Αλβανούς, τους ονομαζόμενους από το σύστημα και τις υπηρεσίες τους Βορειοηπειρώτες .
    Ζητάμε τοίδιο για τους ελληνόφωνους εθνικά Μακεδόνες, Βλάχους, Αλβανούς/Αρβανίτες , Τούρκους οι οποίοι όλοι μαζί αποτελούν την ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αν δεν είχατε κι ένα ελκυστικό όνομα που "τραβάει" άσχετο και ανυποψίαστο κόσμο (βλέπε τις 30 άσχετες ψήφους από αγράμματους βοσκούς στην Αρκαδία), η συντριβή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη από το 26%. Ο κόσμος τα 2 τελευταία χρόνια ξύπνησε με το διαδίκτυο. Λίγοι χάβουν πλέον τα παραμύθια σας και σε λίγο ακόμα λγότεροι.
    Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, κι αν δεν είχαμε και τους πλανεμένους ψευτοαριστερούς, το παραμύθι και τα καραγκιοζιλίκια θα περιοριζόταν σε καμμια χιλιάδα ψήφους στη Φλώρινα (όσοι δηλαδή "χρηματοδοτούνται").
    Αυτά. Η αλήθεια πονάει, το ξέρω (όπως με πονάει κι εμένα ότι >100 χώρες πίστεψαν τα καραγκιοζιλίκια σας) λόγω απουσίας σοβαρής πολιτικής από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είναι μεγάλο ΨΕΜΜΑ οτι ο το μακεδονικό τραγούδι του οποίου τα λόγια περιείχαν αρχικά την φράση " φύγετε Τούρκοι από την Μακεδονία δεν σας θέλουμε" και κατόπιν μετεξελίχθηκε σε "φύγετε ΕΛΛΗΝΕΣ από την Μακεδονία δεν σας θέλουμε" προωθείται επίσημα ή ανεπίσημα από το Ουράνιο Τόξο , ιδιαίτερα δε από τον Παύλο Βοσκόπουλο .
    Το τραγούδι αυτό αναφέρονταν σε έλληνες κρατικούς λειτουργούς της Μακεδονίας- Αστυνομία, Στρατό, Δικαστήρια,Νομαρχία, Σχολεία στα οποία στην πλειοψηφία μέχρι πρόσφατα εργάζονταν μη μακεδονικής καταγωγής άτομα, με κυρίαρχο αντικείμενο το ΠΝΙΞΙΜΟ οποιασδήποτε έκφρασης μακεδονικού πολιτισμού μέσω φυσικής και αργότερα ψυχολογικής και οικονομικής βίας .
    Το Ουράνιο Τόξο και ιδιαίτερα ο Βοσκόπουλος είναι απολύτως ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με τον εθνοτικό διαχωρισμό τον οποίο καταδικάζουν με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις εθνοτικής αλληλεγγύης και συμφιλίωσης. Έτσι το Ουράνιο Τόξο αναπτύσσει άριστες σχέσεις φιλίας και αγάπης με συμπατριώτες μας ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ καταγωγής όπως ο έντιμος ιστορικός Δημήτρης Λιθοξόου , ο εθνικά ΒΛΑΧΟΣ Σωτήρης Μπλέτσας , ο θαρραλέος ΠΟΝΤΙΟΣ Θανάσης Τριαρίδης, ο εξαίρετος πνευμονολόγος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ Γεώργιος Νακρατζάς και τόσοι άλλοι...
    Κανένας εθνικά Μακεδόνας πλήν ελαχίστων εξαιρέσων (και αυτό λόγω αμυντικής στάσης εξαιτίας της πολυετούς καταπίεσης και των διώξεων) δεν θα ήθελε να ζήσει σε ένα μακεδονικό έθνος-κράτος , δίχως άλλες εθνότητες και μάλιστασε ισότιμη βάση.
    Το Ουράνιο Τόξο συνεργάζεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας με την πλειοψηφία των εθνικών κοινοτήτων της Ευρώπης!!!
    Φυσικά και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ οποιεσδήποτε εκφράσεις εθνικιστικής υφής και πρώτα από όλα Μακεδονικής
    Η Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί ένα σύγχρονο ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ Κράτος στο οποίο τόσο οι μεγάλες εθνότητες , όπως οι εθνικά Μακεδόνες όσο και οι εθνικά Αλβανοί όσο και οι μικρές Βλάχοι,Τούρκοι, Ρομά απολαμβάνουν ουκ ολίγα δικαιώματα με ράδιο, τηλεόραση , εφημερίδες, θέατρα, εκκλησίες, τζαμιά στη μητρική τους γλώσσα...!!!!
    Φυσικά έχει θέση και για τους ελάχιστους έλληνες , στην πλειοψηφία πολιτικούς πρόσφυγες οι οποίοι για λόγους οικογενειακούς (παντρεμένοι με Αιγαιάτες Μακεδόνες και Μακεδόνισσες) ζούνε στη Μακεδονία.
    Φυσικά σε αυτούς τους Έλληνες δεν συμπεριλαμβάνονται ο Νίκολα Γκρουέφσκι εγγονός του ΗΡΩΑ του Αλβανικού Έπους και του Ελληνικού Λαού, ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ από τη Νότια Μακεδονία/Αιγαιάτικη Μακεδονία Νικόλαου Γρούιου/Νίκολα Γκρουέφσκι.
    Συνεπώς οι προαναφερθείσες κατηγορίες είναι: ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρηματοδοτούμενοι από τον πλούτο του Έλληνα φορολογούμενου , από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο μέσω του πακτωλού των επιδοτήσεων της Ε.Ε , από τον παγκόσμιο καταθέτη μέσω του διεθνού τραπεζικού συστήματος, είναι οι δημιουργοί και απολογητές της ελληνικής εθνικιστικής πολιτικής. Υπεύθυνοι για την μιζέρια,την πνευματική καθυστέρηση , το τεράστιο δημόσιο χρέος .
    Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι κληρονόμοι του λίκνου της Δημοκρατίας , έκφραση των οποίων ήταν η δολοφονική επίθεση στους Μακεδόνες από τα μέλη της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής...
    Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον κουτοπόνηρο, αυτοδημιούργητο με τις τσόντες, Τουρκαλβανό γαλατά με τα 30 σπίτια ο οποίος κέρδισε στις εκλογές...
    Αλλά και στα δεκάδες ναζιστικά παράσιτα , τους πατριδοκάπηλους ελληνομετρητές, ΨΕΥΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οι οποίοι παρασιτούν κυριολεκτικά σε βάρος της πατρίδας μας ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ με τις πράξεις τους τεράστια ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ οικονομική, πολιτική, κοινωνική ΖΗΜΙΑ...
    Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού-αλβανοί, μακεδόνες, βλάχοι, τούρκοι δεν εκφράζεται ελεύθερα γιατι αυτό θα σήμανε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ καταστροφή σε μία χώρα στην οποία τα πάντα εξαρτώνται από την άμεση ή έμμεση αλλά πάντα στενή σχέση με το ΔΗΜΌΣΙΟ...
    Οι ελάχιστοι που έχουν το θάρρος να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ακόμα και αν υπήρχε περίπτωση να χρηματοδοτηθούν αυτό θα ήταν ΘΕΜΙΤΟΤΑΤΟ αφού θα ήταν εκφραστές της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και οχι των ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ.
    Η χρηματοδότηση είναι εργαλείο των απογόνων των Φαναριωτών και των πολυετών πολιτικών ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ του ελληνόφωνου χριστιανικού ποιμνίου...
    Βέβαια αυτό αργά ή γρηγορα θα αλλάξει. Αυτό θα γίνει όταν ο Ελληνας πολίτης θα έχει έσοδα από την προσωπική του δραστηριότητα και όχι από το Κράτος, και κυρίως όταν η πλειοψηφία των εσόδων του θα προέρχεται από δραστηριότητα στις γειτονικές χώρες ( η από εξαγωγή δραστηριότητας-υπηρεσίες, παραγωγή,εμπόριο ) .
    Τότε μόνο θα αντιληφθεί ότι ο κυριότερος του εχθρός είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (όπως και κάθε) ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ...!!!!
    Στο μεταξύ όμως η πολιτική Ένωση της Ευρώπης θα αναδείξει την κοινωνική πραγματικότητα ενάντια στα ΨΕΥΔΗ της επαρχιώτικης τοπικής εξουσίας .
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά την οικονομική κρίση η διεθνής κοινότητα θα απαιτήσει τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις διεθνείς της υποχρεώσεις παραβλέποντας τα κουτοπόνηρα τερτίπια, η οποία την κρατική της ύπαρξη οφείλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη διεθνή κοινότητα και κυρίως στη Δύση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος10/6/09, 12:15 μ.μ.

    Η σοβαρή πολιτική ης Ελλάδος οφείλει να βασίζεται στη δύναμη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και όχι στα επιχειρήματα της Δύναμης και του ΨΕΥΔΟΥΣ όπως μέχρι σήμερα.
    Τότε μόνο θα είναι αποτελεσματική και αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα.
    Τέρμα τα ψέμματα , μας πήρανε χαμπάρι όλοι..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος10/6/09, 12:22 μ.μ.

    KOΣMOΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 10-06-09



    Παγιώνεται η ψήφος στην Ακροδεξιά, δεν είναι διαμαρτυρία

    ΛΟΝΔΙΝΟ. Πολλοί αναλυτές απέδωσαν σε ψήφο διαμαρτυρίας την άνοδο της Ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές του 2009. Ωστόσο, η ερμηνεία αυτή μοιάζει πολύ απλουστευτική αν εξετάσει κανείς την ιστορική διαδρομή κομμάτων όπως το Eθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν στη Γαλλία ή το Κόμμα της Ελευθερίας του πρώην ακροδεξιού ηγέτη Γιοργκ Χάιντερ, στην Αυστρία, που έφτασε να συμμετάσχει μέχρι και στην κυβέρνηση, καθώς και την αυξανόμενη απήχηση σχηματισμών, όπως το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα του Ν. Γκρίφιν, το Γιόμπικ στην Ουγγαρία και το κόμμα του Ολλανδού Χερτ Βίλντερς.

    Η Ακροδεξιά κεφαλαιοποιεί τους φόβους των Ευρωπαίων πολιτών για το μεταναστευτικό κύμα, που συρρέει στη Γηραιά Ηπειρο, χρησιμοποιώντας λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή ρητορική. Παίζει με τη διογκούμενη εργασιακή ανασφάλεια των ψηφοφόρων στις χώρες-μέλη της Ε. Ε., δανείζεται συνθήματα μερίδας της Αριστεράς, ενδεδυμένα όμως με ξενοφοβική και μισαλλόδοξη φρασεολογία. Συχνά μάλιστα αντλεί ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή με την άκρα αριστερά. Αλλωστε, τα ίδια τα ακροδεξιά κόμματα επιχειρούν να ενταχθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή και να νομιμοποιηθούν, εγκαταλείποντας σύμβολα και θέσεις, που προκαλούν καχυποψία και αποστροφή στο εκλογικό σώμα, όπως οι σβάστικες και ο αντισημιτισμός. Αντ' αυτού υιοθετούν πιο «θεμιτά» όπλα όπως η επίκληση του υποχρεωτικού σεβασμού των δυτικών αξιών από μουσουλμάνους κατοίκους, καλλιεργώντας εμμέσως την ισλαμοφοβία.

    Δεν αποτελούν όμως η οικονομική κρίση, η παρακμή της σοσιαλδημοκρατίας και η αδυναμία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης επαρκείς εξηγήσεις για την άνοδο της Ακροδεξιάς.

    Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα των γερμανικών τοπικών εκλογών της Κυριακής, ειδικά στο πρώην ανατολικό κομμάτι της χώρας, αποδεικνύουν ότι η υποστήριξη προκλητικών αντισυστημικών σχηματισμών στη Γερμανία αρχίζει να παγιώνεται και να μεταβάλλεται σταδιακά σε ιδεολογική ψήφο. Στη Λειψία, το Ροστόκ, την Ερφούρτη και το Τριέρ το ακροδεξιό NPD εκλέγει έως και δύο δημοτικούς συμβούλους, εξασφαλίζοντας ποσοστά γύρω στο 3%.

    Παρά την εκλογική ενίσχυση της Ακροδεξιάς, πάντως, δεν είναι βέβαιο πως οι σχηματισμοί αυτοί θα καταφέρουν να αποκτήσουν σοβαρή επιρροή στη νέα Ευρωβουλή, επειδή δυσκολεύονται να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να προωθήσουν μια ενιαία ατζέντα.



    Σχόλιο :
    Η ενιαία ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ατζέντα είναι αδύνατη όπως το είδαμε με την διάσπαση της συμμαχίας ακροδεξιών ρουμάνων και ιταλών λόγω των ρουμάνων μεταναστών στην Ιταλία...
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρήζει άμεσης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ λύσης το θέμα της μετακίνησης στην Ευρώπη πληθυσμών από εξωευρωπαϊκές χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εως οτου οι Μακεδονες δεν δημιουργησουν πολιτικη σκεψη δεν προκειται να δουμε δραστικη αλαγη των αποτελεσματων. Ενας απο τους σκοπους του Βινοζιτο ειναι αυτος. Η δημιουργια συνειδητης πολιτικης σκεψης και αναλογης συμπεριφορας. Αυτο θελει χρονο και παρα πολυ δουλεια. Γιαυτο καλω αυτους που κανουν μονο κριτικη και τιποτ'αλλο ή να το βουλωσουν ή να αρχισουν να δουλευουν(με το Ο.Τ ή και χωρια, δεν μας χαλαει).
    Σχετικα με το σχολιο του Skinious εχω να πω οτι κανει λαθος. Κατα περιεργο τροπο εμφανιστικαν πολλα νεαρα ατομα ενημερωμενα και πληροφορημενα μεσο του διαδυκτιου ετοιμα να προσφερουν και να βοηθησουν.
    Οριστε λοιπον...Μπειτε στον χορο, γιατι απ'εξω ολοι ξερουν να χορευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος10/6/09, 2:05 μ.μ.

    Η ψήφος στο ουράνιο τόξο δεν μπορεί να είναι ζήτηνμα μόδας η μπερδέματος αφού τέτοιο ψευτομπερδεμα έχει μεγάλο προσωπικό κόστος.
    Ετσι πολύ πιθανόν να πρόκειται για συμπατριώτες αλβανικής και μακεδονικής καταγωγής οι οποίοι είναι πλειοψηφία στο Μωριά / Μόρε-θάλασσα, δηλδή στη πελοπόννησο. Ιδιαίτερα στην Αρκαδία με το ξακουστό και παραδοσιακό χωριό Στεμνίτσα που στα μακεδονικά σημαίνει Σκοτινιά ενώ στα ελληνικά ΤΙΠΟΤΕ..
    Σωστά, αρκετά νεαρά μακεδονόπουλα ενημερώνονται απο το Διαδίκτυο και ενεργοποιούνται.. .
    Το δίκαιο της πλειοψηφίας το πλήρωσε η ελλάδα πολλές φορές τόσο κατά την εισβολή του ελληνικού στρατού στην ασία με σκοπό την επέκταση μέχρι την άγκυρα όσο και κατά την εισβολή στην κύπρο με σκοπό την ένωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. se soglasuvam so prijatelot ,"kaljarsko " , koj saka da pomogne neka izleze napred i ne da se placi kako kurva....

    I po grcki
    Μια ειναι η λεξη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ...
    Ποιος εισαι τι εισαι και τι θες....
    fala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος10/6/09, 4:42 μ.μ.

    Εσείς γιατί κατεβαίνετε στις εκλογές;

    «Με στενοχωρούν πολλά πράγματα γύρω μου. Αυτόν τον πόνο εκφράζει η συμμετοχή μου. Υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία που τα κουβαλάμε από το 1821, χωρίς να τα λύνουμε. Δεν έχουμε καν κτηματολόγιο. Η χειραφέτηση της Ελλάδας από την Εκκλησία δεν έγινε ποτέ. Ολα είναι ζήτημα Παιδείας που πρέπει να απαλλαγεί από την Εκκλησία. Στη χώρα μας τα παιδιά δεν μαθαίνουν για τον Δαρβίνο και τη θεωρία της εξέλιξης ως πελώριο γεγονός. Αν υπήρχε σωστή πληροφόρηση από το σχολείο, θα μάθαιναν ότι οι Σουλιώτισσες ήταν Αλβανίδες ή ότι ο Μάρκος Μπότσαρης έγραψε ελληνοαλβανικό λεξικό για να συνεννοούνται οι επαναστάτες. Και τότε, η ελληνική κοινωνία θα αντιμετώπιζε αλλιώς τους μετανάστες. Υπάρχει μια έπαρση για το μυθικό ανύπαρκτο παρελθόν που οδηγεί σε κούφιο εθνικισμό, που είναι η άλλη όψη του ρατσισμού. Υπάρχει η περιφρόνηση για τις άλλες γλώσσες, όταν λέξεις όπως Ολυμπος, Παρνασσός, Ιλισός και τα μισά ονόματα των θεών δεν προέρχονται από την ελληνική».

    Σχόλιο:
    Πρόκειται για απόσπασμα απο τη συνέντευξη στο Βήμα στις 5/5/2009 του εξαίρετου συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη . Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
    Είναι αφιερωμένο στους ψηφοφόρους των εθνικοπαράφρονων για να σταματήσουν να μολύνουν την εληνική ατμόσφαιρα με τις μπαρούφες τους.
    Αλλά και στους υμνητές της αλήθειας τους θαρραλέους ψηφοφόρους του "παράνομου" Κόμματος του Ουράνιου Τόξου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος10/6/09, 5:00 μ.μ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 5000 ΨΗΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ (ΚΑΙ)ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΓΩ (ΕΚΑΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΨΗΦΩΝ) ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΚΟΡΕ ΓΚΛΑΒΑΤΑ ΤΟΥ PAYLE ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ...

    "....όσο και στην Αλβανία με τους ελληνόφωνους Βλάχους αλλά ..."
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ (ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕς ΣΕ ΑΥΤΟ?) ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (ΠΕΡ. 100.000 ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΕΣ
    ΑΝ ΞΕΡΕΙς ΚΑΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΑ..

    "..ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ του ελληνόφωνου χριστιανικού ποιμνίου..."
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΦΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?


    ..."βλέπε τις 30 άσχετες ψήφους από αγράμματους βοσκούς στην Αρκαδία)"...
    ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΝΟΜΟΥς ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟΣΩΝ ΨΗΦΩΝ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΑΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΟΥ . ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΞΤΑ ΜΑς.ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΘΕΜΙΤΟ ΕΙΝΑΙ(ΟΠΩς ΘΕΜΙΤΟ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος11/6/09, 12:19 π.μ.

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ? ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΠΟΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΟΠΙΟ. ΘΑ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ
    ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμε 00:19

    Αφού ζείτε ζείτε "χωρίς πρόβλημα" Ντόπιοι και Πόντιοι, γιατί στα ποντιακά πανηγύρια δεν βάζετε και μακεδονικούς χορούς και τραγούδια. Στα ντόπια βάζουν ποντιακά.
    Γιατί οι Πόντιοι, όχι μόνο δεν μάθαν τη γλώσσα των Ντόπιων, αλλά ήταν και εχθρικοί και περιφρονητικοί απένατί της?
    Γιατί οι Πόντιοι δεν συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των Ντόπιων για επαναπατρισμό των συγγενών τους πολιτικών προσφύγων.
    Γιατί τώρα που κάποιοι από τους ντόπιους σήκωσαν κεφάλι και ζητούν σεβασμό των δικαιωμάτων τους, οι Πόντιοι στράφηκαν εναντίον τους?
    "Ζούμε χωρίς προβλήματα" επειδή θέλετε τους ντόπιους να μη μιλάνε για τις αδικίες και τις διώξεις.
    Μόλις οι ντόπιοι τολμήσουν να μιλήσουν, τότε εμφανίζεται το πρόβλημα.
    Για αναλογιστείτε πως αντιμετώπισαν οι Πόντιοι τους ντόπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος11/6/09, 10:36 π.μ.

    Εδω στην (τριτοκοσμικη?)ελλάδα οι ντόπιοι είναι οι πρόσφυγες και οι πρόσφυγες είναι οι ντόπιοι ..

    κρινοντας απο την συμπεριφορά τους των μεν και των δε.

    οι πλειονότητα των ντόπιων ντρέπεται να πει για την σλαβική διαλεκτο που μιλάει ..

    αν παλι κανεις κανει το "λάθος" να την αποκαλέσει μακεδονική θα τον σφάξουν...

    μας εχουν κανει να ντρεπόμαστε για την γλώσσα που μιλάμε...
    Σε πολλούς νομούς η γλώσσα αυτη χαθηκε..
    φαινεται ότι πετύχαν τον στόχο τους.

    Στη Γερμανία η σλαβική μειότητα των Σόρβων (περ 50.000)εκτός απο σχολεία, εφημερίδα περιοδικα εκπομπη στο τοπικο ραδιοφωνο και στο τοπικο κρατικο καναλι εχει το δικαιωμα οι ταμπέλες στα χωρια να εχουν και το αυθεντικο όνομα (το παλιό ας πουμε) το Σορβικό. Συν αυτου εχουν δικαίωμα να εχουν τον υμνο τους και την τοπικη τους σημαία. Κανεις δεν τους βρίζει ουτε πολωνούς (στα βορεια χωρια η γλώσσα μοιαζει λίγο τα πολωνικά)ουτε τσέχους(στα νοτια χωριά η γλώσσα μοιαζει τα τσέχικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος11/6/09, 10:37 μ.μ.

    Στο χωριό μας το Αμμοχώρι ο πρόεδρος είναι Ντόπιος, ο δήμαρχος στο δήμο Περάσματος Ντόπιος, Ο Νομάρχης Φλώρινας Ντόπιος, Ο αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Ντόπιος (Ούρδας) στην Αστυνομία έχουμε 12 Ντόπιους Χωριανούς μας να ξεσηκωθούμε εναντίων ποιών??
    Για το κέφι του Pavle?
    Ή για τα σχέδια των Αμερικάνων.Οι καυμένοι στα σκόπια σηκώνουν αμερικάνικες σημαίες γιατί δεν δοκίμασαν και δεν ξέρουν τί ακολούθησε τους αμερικάνους απο όπου κι αν πέρασαν.

    Πεσόσνιτσα Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος11/6/09, 10:46 μ.μ.

    Καλά που ζήτε ρε παιδιά. Στα χωριά της Φλώρινας ποντιακός γάμος χωρίς πουστσένο δεν γίνεται.
    Ντόπια δε μάθανε τα παιδιά μας θα μάθουνε οι πόντιοι??
    Στη Νίκη της Φλώρινας πρόσφυγας που επαναπατρίσθηκε βρήκε την πατρική του περιουσία καταπατημένη απο τους συγγενείς του και επιβίωσε χάρη στη βοήθεια των πόντιων του χωριού.
    Κοιτάτε μπροστά να ζήσουμε με ειρήνη.
    ALEXANDER

    ΑπάντησηΔιαγραφή