Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι Πρώτοι Μακεδονικοί Ραδιοσταθμοί στην Ελλάδα


Μακεδονική μουσική και τραγούδια μεταδίδουν, μέσω ιντερνετ, δύο ραδιοσταθμοί που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διήμερο από Μακεδόνες ακτιβιστές της Ελλάδας.
Είναι, όπως εμφανίστηκαν χρονικά, το

Voden Makedonsko Radio
Στη διεύθυνση http://94.75.247.151/start/avoden/

και το
ράδιο του μπλογκ
Μακεδονική Παράδοση στην Ελλάδα

Στη διεύθυνση: http://macedonianculture.listen2myradio.com/

Μπορείτε να τα επισκεφθείτε μέσα από τα μπλογκ
Belomorska Macedonia
και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ή κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη ένδειξη της διπλανής στήλης αυτού του μπλογκ.

Το καλό είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να ακούμε μακεδονικό πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να κάνουμε εργασίες με άλλα προγράμματα ή να σερφάρουμε σε άλλες σελίδες του ιντερνετ.

Ο καθένας μας ας διαδώσει με τον τρόπο του αυτή την ευχάριστη είδηση.

Εμείς εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την αξιέπαινη και ελπιδοφόρα αυτή προσφορά τους.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/11, 5:08 μ.μ.

    ρε παιδιά, δεν ήταν να κάνουμε και έναν πραγματικό (=οχι ιντερνετικο) ραδιοσταθμό εδώ και χρόνια στην Φλώρινα? Τι έγινε με αυτή την υπόθεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/11, 5:24 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=ztCFrvZFG5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/11, 11:33 μ.μ.

    Αυτή η εικόνα του Βοσκόπουλου στο βιντεο εκθέτει τον ίδιο, το κόμμα αλλά και τους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/11, 8:02 μ.μ.

    Well done
    congratulations

    stephan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/11, 11:55 μ.μ.

    to video einai kommeno kai montarismeno. o sigekrimenos prokalouse sinexia. aloste fenete kai to montaz den xriazete na eise eksipnos gia na to katalaveis. giati ksekinaei kai to dixnei apo ekei pou ton simferei ton kyrio serafim?? paron eimoun kai kserw pws eginan ta pragmata.gia ligo na sovareytoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/2/11, 9:12 μ.μ.

    Ρε παιδιά, άκουσα ορχηστρικά τη "Σαμιώτισσα" και το "μαντήλι καλαματιανό". Κι αυτά μακεδονικά είναι, δεν το ήξερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/2/11, 9:12 μ.μ.

    Εννοούσα στο Voden Makedonsko Radio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 22/2/11 21:12
    Δεν είμαι διαχειστής του Ράδιο Voden Makedonsko Radio, αλλά ως Μακεδόνας ξέρω ότι η μακεδονική μουσική, το τραγούδι και γενικά ο πολιτισμός της Μακεδονίας έχουν επιρροές από όλες τις γειτονικές κουλτούρες. Αυτό είναι τελείως φυσικό, δημιουργηκό και διεθνιστικό, και γι' αυτό διάφοροι ανόητοι εθνικιστές χαρακτηρίζουν την μακεδονική κουλτούρα ως "συνοθύλευμα". Αυτό είναι η ομορφιά του λαϊκού πολιτισμού απαλαγμένου από τις πολιτικές σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/2/11, 5:21 μ.μ.

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”

    BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA”
    DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONOIA”
    Άγιοι Σαράντα 20/02/2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», από την ίδρυση της, απαιτεί την ελεύθερη απογραφή του πληθυσμού στη Αλβανία ως ένα δικαίωμα των πολιτών, δηλώνοντας ελεύθερα τα στοιχεία της ταυτότητας τους αλλά και ως μια αναγκαιότητα και ένα χρήσιμο εργαλείο του κράτους για να εφαρμόσει τις βέλτιστες πολιτικές προς όφελος των πολιτών και των ομάδων που το αποτελούν.

    Σε ανακοίνωση μας, πριν από ένα χρόνο (5 Φεβρουαρίου 2010), εκφράσαμε τον προβληματισμό για τις παραπλανητικές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης, με τους αυτόκλητους «εκπροσώπους» του Αλβανικού έθνους να θέτουν διάφορα ψευτοδιλήμματα και για το γεγονός ότι ως εκπρόσωποι της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, δεν είχαμε λάβει ακόμα καμία πρόσκληση διαλόγου από το αρμόδιο υπουργείο και την διοργανώτρια αρχή. Μετά από ένα χρόνο, και λίγους μήνες πριν την απογραφή, η μόνη εξέλιξη στη δημόσια διαβούλευση ήταν ότι στις τάξεις των πολέμιων του εγχειρήματος προστέθηκαν ανώτεροι κρατικοί παράγοντες.

    Οι παρεμβάσεις του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκβιασμό και την ποινικοποίηση της αλλαγής εθνικότητας πολιτών, πους τους είχε αφαιρεθεί αυτόβουλα ή βίαια από το κομουνιστικό καθεστώς, ξεπερνάει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες ενώ η συμπεριφορά του ως χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας εκθέτει τη χώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ως άμεσο προϊστάμενο του - και την Αλβανική Δικαιοσύνη. Στην συνείδηση των πολιτών αλλά και στις εκθέσεις των διεθνών παρατηρητών, ο θεσμός της δικαιοσύνης είναι ο ποιο διεφθαρμένος και οι ενέργειες του κ. Σπαχίου δεν κάνουν τίποτα άλλα παρά να αποδεικνύουν, ότι συνεχίζει να προτιμά την εξυπηρέτηση του κατεστημένου και όχι την προσχηματική έστω εφαρμογή προχωρημένων αντιλήψεων περί ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη των Εθνικών μειονοτήτων.

    Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει την ανησυχία της για αυτά τα φαινόμενα, για την ανοχή της συντεταγμένης πολιτείας και για το γεγονός ότι δύο μήνες πριν την ορισμένη ημερομηνία έναρξης απογραφής δεν ανακοινώθηκε το τελικό ερωτηματολόγιο, ο τρόπος απογραφής και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής. Η πολιτική κρίση στη χώρα δεν μπορεί λειτουργήσει ως πρόσχημα και άλλοθι για αυτούς που επιθυμούν μια απογραφή για το θεαθήναι και την ικανοποίηση του διεθνή παράγοντα. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και σε ότι ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.

    Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή