Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η Διαφορετική Καταγωγή Μακεδόνων και Ελλήνων



Κυκλοφόρησε σε βιβλίο το σύγγραμμα του Τραϊανού Πασόη με τίτλο

           «Τα Φυσικά και τα Τεχνητά Έθνη 

           Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες».

Ο συγγραφέας του, στα πλαίσια του αγώνα για υπεράσπιση της Μακεδονικής ταυτότητας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Μακεδόνων προβάλει στοιχεία αποκλειστικά από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς σχετικά με την καταγωγή των Αρχαίων Ελλήνων και Μακεδόνων. Αυτά τα στοιχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων από την Μέση Ανατολή και κυρίως από την Αίγυπτο και την Φοινίκη. Αντιθέτως οι Μακεδόνες ήταν αυτόχθων λαός της νότιας Βαλκανικής Θρακικής καταγωγής.
           
         Τεκμηριώνει επίσης την άποψη ότι οι αρχαίοι Θρακικοί λαοί, μεταξύ των οποίων και οι Μακεδόνες, δεν εξαφανίστηκαν, αλλά μετονομάστηκαν σε «Σλάβους» από τους Ρωμαίους (Βυζαντινούς) κατακτητές.
           
          Η έκδοση είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ και διανέμεται από τον εκδότη και Μακεδόνες ακτιβιστές.
            
Στο internet βρίσκεται στη διεύθυνση

http://iliden.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/3/16, 10:46 μ.μ.

    «Το δε Άργος τούτον τον χρόνον προείχε των εν τη νύν Ελλάδα καλεομόνη χώρη».

    Το δε Άργος Ορεστικό αυτή την εποχή, υπερείχε όλων των περιοχών της ονομαζομένης Ελλάδος.

    Ηροδότου Ι,Ι, 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανες ένα λάθος πολύ χοντρό. Στο μεν αρχαίο κείμενο λέει σκέτο Άργος, ενώ στη μετάφραση λέει Άργος Ορεστικό. Ή εσύ το έκανες συνειδητά ή η μετάφραση του Ηροδότου που έχει στα χέρια σου. Αυτός είναι συνήθης τρόπος παραχάραξης της ιστορίας απο τη μεριά σας

      Διαγραφή
  2. ο αλεξανδρος εχει καταγωγη απο την δυναστεια των αργεαδων του αργους της πολεποννησου και οι μακεδονες ηταν δωριειες οι ελληνες σαν φυλο εχουν καταγωγη απο αιγαιακους πληθυσμους μινωιτες μυκηναιοι οπως λενε οι γενετικες ερευνες στους μεν μυκηναιους υπαρχει ενα ποσοστο βορειου dna κατα 7-15% οπως λεει γενετικη ερευνα εχετε πολλα λαθη και με αυτα νομιζω οτι ο σκοπος σας δεν ειναι επιστημονικος μα καθαρα προπαγανδιστικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή